Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elkészült a URIAH HEEP 24. stúdióalbuma


2014-04-22

A '60-as évek végén alakult, legendás progresszív rock banda a Frontiers Records jóvoltából június 9-én adja ki új, 'Outsider' című stúdiólemezét.

"Nagyon büszkék vagyunk a történelmünkre" - mondta Mick Box alapító / gitáros. "De ugyanakkor az is fontos számunkra, hogy folyamatosan újabb és újabb anyaggal jelentkezzünk. Az 'Outsider' egy meglehetősen kemény rock-album, valódi Heep-stílusban. Hűen prezentálja azt, hogy ugyanazzal az érzékkel és energiával állunk hozzá a zenéhez, mint azt mindig is tettük".

A Mike Paxman (Status Quo, Asia) által producelt albumon első alkalommal lesz hallható Dave Rimmer basszusgitáros játéka, aki tavaly nyáron érkezett az idő előtt elhunyt Trevor Bolder posztjára.
"Egy világ-klasszis basszusgitárost, énekest, dalszerzőt és barátot vesztettünk el. Azonban Trevor betegsége alatt sem akartunk leállni a munkával, ezért hívtuk meg Dave Rimmer-t, akinek részvételét Trevor is jóváhagyta. Aztán végül is természetes volt, hogy Dave velünk marad..."

Az új album borítóját Igor Morski tervezte - ez lentebb látható. A tracklista így néz ki:

01. Speed Of Sound
02. One Minute
03. The Law
04. The Outsider
05. Rock The Foundation
06. Is Anybody Gonna Help Me?
07. Looking At You
08. Can't Take That Away
09. Jesse
10. Kiss The Rainbow
11. Say Goodbye

Mick Box gitáros és bandája az elmúlt két évben öt kontinenst is bejárt turnéjával; decemberben például ők voltak a legelső Planet Rock Stock fesztivál headliner fellépői. 2014-ben töretlen erővel folytatja munkásságát a csapat; az új nagylemez mellett, idén jelenik meg egy koncert DVD is, ami a március 4-i speciális, egy-alkalmas buli anyagát foglalja össze a londoni Koko-ból. A koncerten a klasszikus Heep-dalok mellett elhangzottak a jelenleg készülő friss album egyes tételei is (melynek stúdiós munkálatai januárban indultak). A látogatók nem csak hogy a közönség részeként láthatják viszont magukat, hanem különféle dokumentációs extrákban is, melyek bónuszként kapnak helyet a szintén a Frontiers Records jóvoltából megjelenő DVD-n.

"Miután előző, 'Into The Wild' albumunkkal 54 országot bejártunk, nagyszerű érzés volt ismét visszatérni Londonba" - mondta Mick Box a Koko-beli fellépéssel kapcsolatban, melyet egyébként egy kisebb brit klub-turné előzött meg, februári 9.-i kezdettel.

A Uriah Heep idei tervezetében európai, skandináv, orosz és dél-amerikai bulik is felsorakoznak. A lemezbemutató turné keretében egyébként a banda a világ minden kontinensére el szeretne jutni.

A Uriah Heep-et 1969-ben alapította Mick Box. A csapat azon úttörők közé tartozik, akik hozzájárultak a klasszikus rock-hangzás kialakításához. A Black Sabbath, Led Zeppelin és Deep Purple társaságában alkotott 'Nagy Négyes' tagjaként, a jelenleg is aktív Uriah Heep volt az első nyugati együttes, akik felléptek a Szovjetúnióban.
Több mint 40 éves karrierjük során számtalan világkörüli turnét bonyolítottak le; 23 stúdióalbumot adtak ki, melyből közel 41 millió példány kelt el a történelem során.


Elkészült a URIAH HEEP 24. stúdióalbuma
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás