Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AMBERIAN DAWN - itt az új énekesnővel készült 'Magic Forest' album címadódalának hivatalos videoklipje!


2014-05-28

A finn szimfónikus metal banda nemrégiben lemezszerződést kötött a finn Napalm Records kiadóval. Új stúdiólemezük, 'Magic Forest' címmel jelenik meg idén július 7-én.

Tuomas Seppälä dalszerző így nyilatkozott: "Nagyon örülök ennek az új szerződésnek; biztos vagyok benne, hogy ez egy rendkívül sikeres kooperáció lesz. Már karrierünk kezdetén felkeltettük a Napalm Records figyelmét; így nagyon kényelmes lesz a közös munka. Szervező-cégünkkel, a Twisted Talent Concerts-szel közös biztosak vagyunk benne, hogy valami hatalmasat fogunk véghez vinni".

Az új album, a 'Magic Forest' az Amberian Dawn ötödik nagylemeze; egyben az első Capri énekesnővel. A zenét tekintve, vele sikerült megvalósítanunk egy régi álmunkat. Ez az új stílus pedig igazán friss és természetesen szárnyaló. Az új hangzás sokkal billentyű-orientáltabb lesz; az ének-témák pedig erős '80-as évekbeli hatást kaptak. De mivel itt az Amberian Dawn-ról van szó, természetesen lesznek gyors dalok, és meglehetősen komoly gitár- és billentyű-játékok. A Stratovarius mestere, Mr. Jens Johansson ezútttal is hozzátett az anyaghoz egy nagyszerű billentyű-szólót. Köszönjük, Jens - már évek óta támogatsz minket. Mindemellett ez volt az első alkalom, hogy az Amberian Dawn egységes produkciós munkát végzett. Köszönet Mikko P. Mustonen-nek és Capri-nak a hihetetlen támogatásért és munkáért. Ez valóban egy nagyszerű csapat..."

Íme az új lemez borítója és tracklistája:

01. Cherish My Memory
02. Dance Of Life
03. Magic Forest
04. Agonizing Night
05. Warning
06. Son Of Rainbow
07. I'm Still Here
08. Memorial
09. Endless Silence
10. Green-Eyed

A lenti lejátszón megtekinthető a címadódal frissen bemutatott videoklipje, ami az első újonnan elkészült nóta Capri énekhangjával. (Lentebb elérhető az album egyes dalainak ízelítőjéből készült interaktív videó is.)

Jukka Koskinen basszusgitáros tavaly nyáron kilépett a csapatból. "A jelenlegi, Wintersun-beli beosztásom nem teszi lehetővé, hogy minden erőmmel és figyelmemmel az Amberian Dawn-ra koncentrálhassak" - mondta Koskinen. Így az új album már nélküle készült.

A finn szimfónikus metal banda egy válogatás-lemezt jelentetett meg tavaly júniusban, melyen első négy lemezük legnagyobb slágerei kaptak helyet. A 'Re-Evolution' című lemezen korábbi, újra-rögzítettek dalok hallhatók - a banda ilyen módon mutatta be új énekesnőjét, Päivi "Capri" Virkkunen-t, aki Heidi Parviainen kiválása után érkezett az együttesbe.


AMBERIAN DAWN - itt az új énekesnővel készült 'Magic Forest' album címadódalának hivatalos videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás