Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új FAITH NO MORE dalok debütáltak a Hyde Parkban


2014-07-05

Mint azt a közösségi oldalakon prezentált tevékenységekből sejteni lehetett, a Faith No More új dalokon dolgozik. Ezek közül kettő immáron végleges formát is öltött.

Ahogy nemrégiben megírtuk, a néhány évvel ezelőtt újjáélesztett, kultikus alt-metal banda 17 évnyi kreativitásbeli csendet tört meg egy újonnan indított Twitter-oldalon közzétett bejegyzéssel, ami arra a következtetésre adott indokot, hogy a Faith No More ismét zenét szerez.

Mindez most be is igazolódott: a csapat július 4-én egy nagyszabású koncertet adott a londoni Hyde Parkban (megosztván a nagyszínpadot többek közt a Black Sabbath-tal és a Soundgarden-nel). A buli során a szettlistába - bár feltehetően nem végleges formájában, de - bekerült két vadonatúj nóta is. Ezek címeit is egyelőre csak sejteni lehet - a 'Motherfucker on the Phone' és a 'Superhero' gyenge minőségű rajongói felvételei alább megtekinthetők. Várhatóan hamarosan a professzionális felvételek is kiszivárognak az előadásról.

 
 

Mike Patton énekes 2012 novemberében az alábbiakat nyilatkozta a Faith No More jövőjét illetően: "Jelenleg semmi tervünk nincs - sem koncertek, sem felvételek, sem egyéb más tekintetben. Megtettük, amit akartunk a 'reunion'-t illetően, és ez jó érzés, de most egyelőre csak 'Meglátjuk, mi lesz'-módban vagyunk. Szerintem ez így van rendjén, mivel szükség van szünetre, ahhoz hogy értékelni tudd, amit már megtettél - márpedig mi tényleg odafigyelünk arra, nehogy túlzásba vigyük ezt az egészet. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan kiadni újabb és újabb anyagokat, már a múlt zenéje... Mindannyian erre az álláspontra jutottunk, így jelenleg ülünk szépen a seggünkön".

A világkörüli Faith No More 'reunion'-turné 2009 júniusában indult Európában, majd azév decemberében, Chilében ért véget. Habár a csapat tagjai ezután úgy döntöttek, visszatérnek saját projektjeikhez, a FNM továbbra is járta a világot klasszikus szettjével. Az elmúlt öt esztendőben a banda kétszer is fellépett hazánkban: 2009-ben ők zárták headliner-ként a Sziget Fesztivált, majd 2012-ben a soproni VOLT-on csaptak ismét a húrok közé.

A zenekar legutóbbi nagylemeze 17 évvel ezelőtt jelent meg. A banda történetének kereskedelmi szempontból legsikeresebb, 1997-es 'Album Of The Year' lemeze óta tehát most csillant fel az első remény arra, hogy Patton-ék újra stúdióba vonulnak...


Új FAITH NO MORE dalok debütáltak a Hyde Parkban
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás