Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Hivatalos ízelítő Dave Lombardo PHILM projektjének új albumához


2014-07-29

A Dave Lombardo (Slayer), Gerry Nestler (Civil Defiance) énekes / gitáros és Pancho Tomaselli (War) basszusgitáros alkotta Philm a napokban elkészült második nagylemezével.

A Philm szeptember 15-én jelenteti meg az új stúdiólemezt. Immáron új kiadóját is megtalálta a banda: világszerte a UDR gondozza majd az albumot (ezen kiadó elnöke, Jay Lansford korábban a Grip Inc. zenekar albumain is együtt dolgozott Lombardo-val).

A minden hard rocker és extrém metal rajongó számára jólismert Dave Lombardo közel két évtizeden keresztül húzta az igát a legendás Slayer-ben. Nem véletlenül hívják őt a "dupla basszus keresztapjának". Ezen tehetségét bizonygatja aktuális projektjében, a Philm-ben is, melynek új 'Fire From The Evening Sun' című albumán a trió ezúttal is különböző műfajbeli határokat feszeget. "Mindig is a kemény oldalon kell állnunk. De ugyanakkor kísérleteznünk is kell némi elvontabb hangzással" - jellemezte a lemezt a dobos.
Gerry Nestler
énekes így fogalmazott a Philm egyedi stílusát illetően: "Kemény, de érzékeny; erőteljes és atmoszferikus. A Philm zenéje számtalan különböző hatásra eredeztethető vissza. Én leginkább azt mondanám: expresszionizmus és utcai bennszülött underground".

"A 'Harmonic' számomra még mindig egy csodálatos album. Rögtönzött és nyers" - közölte Lombardo. "Életemben első alkalommal produceltem egy albumot, és nagyon is büszke is vagyok rá. Az új album egy teljesen másfajta állat. Ezt is én produceltem, de a keverést és a hangtechnikát olyan zenei óriások végezték, mint Tyler Bates és Robert Carranza. Így szerintem ez egy merész, érzéketlen vérmérsékletű lemez lett, ami valóban azt az elmét tükrözzi, amellyel jelenleg rendelkezünk".

Lombardo ritmus-központú játéka az új lemez impulzív 'Train' című nyitányától kezdve, egészen a pszichedelikus 'Corner Girl' nótáig erőteljes módon érezhető. Nestler ehhez a tevékenységhez járul hozzá, néhol suttogásával, néhol hízelgő énekhangjával, néhol pedig agresszív, mániákus kiáltásaival. A basszusgitáros Pancho szintén alakít: a 'Turn In The Sky' című tétel szinte teljes egészében az általa vezérelt drum-'n'-bass szekció köré épül.

Íme a 'Fire From The Evening Sun' tracklistája és borítója:

01. Train
02. Fire From The Evening Sun
03. Lady Of The Lake
04. Lion's Pit
05. Silver Queen
06. We Sail At Dawn
07. Omniscience
08. Fanboy
09. Luxhaven
10. Blue Dragon
11. Turn In The Sky
12. Corner Girl

Az első ízelítő az albumhoz alább látható.

A Philm tagjai június közepén vonultak stúdióba, hogy egy újabb lemezt felvegyenek. Ez egy EP lesz, ami "a tervek szerint nagyjából kilenc hónap múlva kerül kiadásra" - közölte Lombardo.

Dave Lombardo közzétett egy friss fotót a stúdióból, valamint az alábbiakat nyilatkozta a banda második albumával kapcsolatban: "A Philm első lemeze, a 'Harmonic' - ellentétben korábbi munkáimmal - valódi zenei kibontakozás volt. Ezt a bandát a jól felépített dalok és az improvizációk keveréke jellemzi - ezt az irányt képzeltem el magunknak; és ezt is sikerült megvalósítani. Ezúttal azoban - mint egyben a csapat producere - azt javasoltam, hagyjuk el az improvizációkat, és csak a felépítésre, velős megmozdulásokra koncentráljunk. Mindig is szerettem változtatni, frissen tartani a dolgokat. Ahogy elkészül harmadik kiadványunk (a fentebb említett EP), úgy hallhatjátok például, hogy újra dupla-basszus módba kapcsoltam a dobfelszerelést".

Ízelítők hamarosan...

A Philm 2012 májusában, 'Harmonic' címmel adta ki bemutatkozó albumát, az Ipecac Recordings jóvoltából.

A banda tavaly szeptemberben mutatotta vadonatúj számát, a svéd Getaway Rock fesztiválon. Íme a 'Train' felvétele:


Hivatalos ízelítő Dave Lombardo PHILM projektjének új albumához
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás