Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Slash és Nikki Sixx zenél az egykori UFO / Ozzy basszusgitáros, Pete Way új szólóalbumán


2014-08-06

Pete Way nemrégiben győzte le a prosztata-rákot. Ezt követően, neves sztárvendégek társaságában azonnal nekilátott új szólóalbumának munkálataihoz.

Az egykori UFO / Waysted basszer - aki Ozzy bandájában is megfordult - 2015 elején jelenteti meg új szólólemezét, 'Walking On The Edge' címmel. Ez lesz Way első önálló albuma a 2007-es 'Acoustic Animal' óta.

"Első szólóalbumom, az 'Amphetamine' olyan dalokat tartalmaz, amilyeneket mindig is szerettem volna csinálni az UFO-ban" - nyilatkozta Way a Classic Rock magazinnak. "De aztán rájöttem, hogy mi értelme van annak, ha ugyanazt csinálod szólóban, mint amit a bandáddal. Szóval ezután már rockosabb vizekre kezdtem evezni.
Ezen az új albumon Slash [Guns N' Roses, Velvet Revolver] és Nikki Sixx [Mötley Crüe, Sixx: A.M.] játszik, valamint a Guns N' Roses egykori munkatársa, Mike Clink producerkedik. A felvételek pedig John Parr Somewhere In Yorkshire stúdiójában zajlottak. Nagyszerű élmény volt ezekkel a srácokkal dolgozni. Vajon hány Grammy-díj fért volna még el egy szobában...?
".

Way a 'Walking On The Edge' album anyagának stílusát "ütős rock 'n' roll"-nak nevezte. A dalszövegek témái elsősorban drog- és alkohol függőséggel foglalkoznak; az évek során mindkettőn átesett a zenész.
"A lemezt még a rák előtt írtam, szóval a dalszövegek főként drog-használatomról szól, amit egyébként nagyon szégyellek. A pénz és a tű egy nagyon rossz kombináció. Nem vagyok büszke erre, de hátha meg tudom adni a másnak a nemet mondás lehetőségét. Már akkor elértem vele valamit".

A 65 éves rocker tavaly nyáron jelentette be, hogy orvosai egy rutin máj-vizsgálat során prosztata-rákot fedeztek fel szervezetében. Ez a betegség a hepatitis révén alakult ki.
"Eleinte azt hittem, hogy a véres vizelet a drog-használat eredménye. De aztán amikor megtudtam, hogy rákos vagyok, egyből azt hittem, hogy meg fogok halni. Aztán ahogy az orvosoknak sikerült eltávolítani a rákos sejtet, jött egy különös anti-klimax az életemben. Már azonban nem használhatom mentségként még egy fejfájásra sem a rákot. Én mondhatni szerencsés voltam, hogy voltak egyláltalán tünetei a betegségnek; mivel sokan sajnos nem tapasztalnak semmit, aztán a végén már késő lesz... Tanácsom az, hogy minden 50 év feletti férfi menjen el kivizsgálásra. Az eljárás nem tart sokáig, de életet menthet. Ez persze egy prosztata-rák volt; tehát nem tüdő- vagy hasnyálmirigy-rák... szóval ha már rákos vagy, akkor még talán ez a legjobb fajta, amit elkaphatsz, mivel ezt gyorsan tudják gyógyítani".

További infók Pete Way új szólóalbumáról hamarosan...

www.peteway.net


Slash és Nikki Sixx zenél az egykori UFO / Ozzy basszusgitáros, Pete Way új szólóalbumán
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás