Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Betegség miatt a Wintersun dobosa játszik az új NIGHTWISH albumon


2014-08-06

Egészségügyi problémái miatt átmenetileg ki kell lépnie Jukka Nevalainen dobosnak a Nightwish-ből.

A lenti képen látható Jukka Nevalainen az alábbi közleményt adta hiányzása kapcsán: "Hogy is mondjam el nektek azt, amit nem is szeretnénk; annak tekintetében, hogy ez volt az egyetlen választásom?! Nagy dilemma előtt állok, de megpróbálom megtalálni a megfelelő szavakat.
Éveken keresztül szenvedtem az álmatlanság egy súlyosabb fajával; márpedig ez egy nemkívánatos társ a turnék alkalmával. A legjobbat próbáltam kihozni magaból annak érdekében, hogy kontrol alatt tartsam ez a betegséget, vagy legalább is könnyebbé tegyem a nehézségeit. A tudomány jelenleg azt sem tudja megmondani, hogy miért szüksége az embernek alvásra; így sajnos azt sem értjük miért szenvednek néhányak alvatlanságtól. Erre a problémára nincs 100%-os gyógymód.
Az utóbbi egy hónapban nyilvánvalóvá vált, hogy ezen betegség okán nem tudom teljesíteni zenészi kötelezettségeim olyan módon, ahogyan azt szeretném, és olyan odafigyeléssel, amit maga a zene megkíván. Mindezen okok miatt úgy döntöttem, félre állok a Nightwish dobosi pozíciójából, a soron következő nagylemez munkálatai, és az azt követően turné alatt. Persze a banda menedzselésében továbbra is részt veszek, viszton a számomra legkedvesebb és legfontosabb dolog, a zenélés elmarad. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő...
Szomorú vagyok, hogy ezt a döntést kellett hoznom, de ez sajnos az élet elkerülhetetlen folyamának a következménye.
Jóbarátom, Kai Hahto (Wintersun) fog dobolni az új Nightwish albumon. Nagyon hálás vagyok neki, hogy azonnal elvállalta a dolgot, kisegítvén ezzel minket ebben a nehéz szituációban. A turnét illetően nem lehet tudni, mi jön még, de hamarosan nyilvánossá válik a teljes felállás.
Ha a kezdet nehéz, akkor a vég is az lesz. Csak hogy valami ide illő idézetet írjak: 'Csak olyasmit tudsz elveszteni, amit birtokolsz; saját magadat sosem' - Eckhart Tolle
".

Kai Hahto:

Mint arról a minap beszámoltunk, a Tuomas Holopainen billentyűs által vezérelt szimfónikus metalista Nightwish tagjai az észak-amerikai területekre is megkötötték lemezszerződésüket a Nuclear Blast Entertainment-tel.

A Nightwish Európában a 2004-es 'Once' album óta áll kapcsolatban a Nuclear Blast-tal. Most eljött az idő, hogy ez a szerződés Észak-Amerikára is kiterjedjen. Monte Conner, a kiadó elnöke elmondta: "Öröm volt a Nightwish-sel dolgozni már a korábbi munkahelyemen is, de most, az NBE-nél még inkább bele fogok mélyedni a banda tevékenységeibe. Szeretném megköszönni a zenekar tagjainak és a menedzsmentnek, hogy továbbra is hisznek bennem, és hűségesek hozzám. Izgatott vagyok többek között azért is, mert a következő lesz Floor Jansen debütáló albuma a bandával. Floor performansza a tavaly megjelent 'Showtime, Storytime' kiadványon teljesen lenyűgözött; bebizonyította, hogy ő a Nightwish TÖKÉLETES énekesnője".

A zenekar tagjai az észak-finnországi Eno tele közepén gyűltek össze, hogy megvitassák a nyolcadik számú Nightwish album irányzatát, stílusát. Tuomas Holopainen frontember ezt követően két hétre Hattulába utazott Tero "TeeCee" Kinnunen producer társaságában, hogy közösen felvegyék az új nóták demóit. Mindennek összefoglalója (immáron két részben a lenti videókon látható.

"Ez volt történetünk során a harmadik alkalom, hogy úgy döntöttünk, a vadonban látunk neki a dalok demózásának - ez ugyanis nagyon hatékony megegyezésnek bizonyult" - mondta egy friss közleményben a frontember.
Marco Hietala basszusgitáros hozzátette: "Vannak témák, melyek már most kiválóan szólnak, de vannak olyanok is,, amiken még van csiszolnivaló. Mélyen hiszünk a végeredmény; pláne ha a következő mondást állítjuk szemünk elé: "Egyszer a Scheiße [a 'szar' szó németül'] is arannyá változik".

"Az első pillanattól kezdve, hogy elkezdtem írni a dalokat, már a fejemben volt a teljes történet" - magyarázza Tuomas. "Tiszta vízió lebegett a szemem előtt azzal kapcsolatban, hogyan fognak szólni az új album nótái. Persze ezen meglátások még változhatnak a próbák és a kibővített hangszerelés után, dehát ennek így kell lennie".

A Nightwish felállása tavaly ősszel két, "hivatalosan is állandó" taggal bővült: Floor Jansen (Revamp, ex-After Forever) énekesnő immáron teljes értékű tagja a zenekarnak, éppúgy mint a multi-instrumentalista Troy Donockley, aki a vokál mellett dudán és sípon működik közre.

"Floor rengeteg energiát és új értelmezést ad majd az új nótáknak, de a dalszerzési munkálatoknak nem lesz részese. Mindezért Marco [Hietala, basszusgitáros-vokalista] és fogunk felelni" - közölte korábban Tuomas.

Jansen nemrégiben így nyilatkozott az új Nightwish album dalszerzői munkáiról: "Szerintem most is úgy fog zajlani, ahogy eddig. Toumas elkezdi írni a nótákat, aztán magától kifejlődik az egész. De jómagam nem is érzem szükségesnek azt, hogy részt vegyek a számok írásában, mivel annyira tökéletes ez a zene. Persze kreatív szempontból hozzátehetek majd némi pluszt a muzsikához, és ezt minden bizonnyal meg is fogom tenni, mert vannak dolgok, amiket szeretnék kiadni magamból".

További infók az új lemez munkálatairól hamarosan...

A Nightwish talvay novemberben adta ki új DVD/Blu-ray anyagát. A 'Showtime, Storytime' a banda teljes augusztus 3-i Wacken Open Air fesztiválos fellépését tartalmazza. A fesztiválon 85,000 metal-rajongó előtt adott koncertet a Nightwish. Ennek 17 kamerával rögzített felvételét Ville Lipiäinen rendezte.
A kiadványról bővebben ITT írtunk.

A Nightwish Wacken Open Air fesztiválos fellépése volt az Imaginaerum Világ-turné három záró-koncertjének első bulija volt. Ezen a lemezbemutató turnén mutatkozott be a csapat új (ekkor még nem állandó) énekesnője, a holland After Forever-ből és a Revamp-ból ismert Floor Jansen, aki - ennek a koncertkörútnak a keretében - összesen 104 koncertet játszott a bandával, 34 különböző országban, több mint 1,5 millió rajongó előtt.


Betegség miatt a Wintersun dobosa játszik az új NIGHTWISH albumon
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás