Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

50. évfordulója alkalmából új stúdiólemezt készít a SCORPIONS


2014-08-17

A legendás német hard rock banda 2015-ben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ennek alkalmából egy speciális turné, és egy vadonatúj stúdióalbum fog megvalósulni.

A jelenlegi tervek szerint, a Scorpions jövő évben megjelenő stúdiólemezére azon dalok újra-rögzített változatai kerülnek fel, melyek a klasszikus 'Blackout' és 'Love At First Sting' lemezek idejében íródtak. Matthias Jabs gitáros nemrégiben elmondta: "Van 12 dalunk; elsősorban a '80-as évek elejéből, a 'Blackout' és 'Love At First Sting' albumok környékéről. Sokan úgy gondolják, ez volt a zenekar legkreatívabb és legjobb időszaka. Ezek az "elveszett" dalok remekül szólnak, de teljes mértékben sosem fejeztük be őket. A legtöbb nótában nincs is még ének, vagy egyszerűen csak nagyon rossz minőségben van felvéve valami régi szalagra; szóval újra kell csinálnunk mindent. Annyi biztos, hogy eddig remekül haladunk".

Rudolf Schenker másod-gitáros / alapító hozzátette: "A legutóbbi 'MTV Unplugged' című kiadványunkról megmentettünk két vadonatúj dalt; 'Dancing With The Moonlight' és 'Rock & Roll Band' címmel. Ezeket is ki szeretnénk adni eletromos verzióban. Szóval ott van az a 12-13 szám a '70-es / '80-as évekből; aztán még hozzá tesszük ezt a kettőt is, és már meg is van egy teljes albumnyi anyag. Remélhetőleg 2014 végére befejezzük a turnézást; utána pedig neki is láthatunk a dalok rögzítésének".

A Deutsche Welle magazin nemrégiben Scorpions három tagjával beszélgetett. Az interjú fő témája az volt, vajon megváltozott-e Klaus Meine-ék álláspontja azután, hogy 2010-ben búcsúturnét jelentettek be.
"Amikor elindítasz egy három éves búcsúturnét, tudod, hogy egy nagyon hosszú időszak áll előtted" - mondta Meine. "Ez a periódus azonban sokkal gyorsabban eltelt, mint azt előre gondoltuk. Minél közelebb kerültünk a célhoz - 2012 decembere körül -, annál erősebb lett a folytatás inspirációja. Rengeteg vízió lebegett a szemünk előtt, és rengeteg érzelem töltötte be a szívünket. Minden, amit 2010 és 2012 között átéltünk, az a 200 koncert; igazán erőteljes élmény volt. Állsz a színpadon, lenézel a közönségre, és látod a fiatalabb generációt, akik valóban így gondolják: 'Ez nagyon fasza! Most láttunk titeket először. Mikor jöttök vissza?'. Három generációnak zenélünk, és ez egy igazán motiváló, inspiráló dolog. Túl jól érezzük magunkat ahhoz, hogy végleg letegyük a hangszereket".

"A búcsúturné sikerei egyre inkább csak ösztönöztek minket" - tette hozzá Rudolf Schenker ritmusgitáros. "Amikor egy teljesen új generációt látsz magad előtt - a 18, 19 és 20 éveseket -, akkor egy újabb löketet kapsz... Lényegében annak idején azért jelentettük be a búcsút, mivel azt hittük, nem vagyunk képesek azt nyújtani, amit az emberek elvárnak tőlünk".

"Eleinte sokat vitatkoztunk arról, hogy legyen-e vége, vagy sem" - mondta Matthias Jabs szólógitáros. "De aztán a végén mindannyiónkat beárnyékolt az a tudat, hogy valójában milyen jól szórakozunk. Nem számít, hova mentünk - Dél-Amerikába, az USA-ba, Európába -, mindegyik koncert után azt éreztük: 'Ennek nem lehet vége'".

A Scorpions tehát 50. évfordulója felé közeledve sem áll le. A jövő év turné egy igazán különleges eseménynek ígérkezik, de erről egyelőre senki nem árult el bővebb információt.

Friss hírek hamarosan...


50. évfordulója alkalmából új stúdiólemezt készít a SCORPIONS
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás