Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

OPETH - teljes egészében meghallgatható a 'Pale Communion'


2014-08-20

Az idén 25 éves Opeth augusztus 26-án adja ki 11. stúdiólemezét, 'Pale Communion' címmel, a Roadrunner jóvoltából. Az album immáron teljes egészében elérhető online, meghallgatás céljából.

Az új album producelését a frontember Mikael Åkerfeldt végezte. Elmondása szerint, nagyon szereti Dio 'Holy Diver' érájának hangzását; "azt a '80-as évek eleji hangzást, amiben még hallod a '70-es éveket, csak a produkció lett ütősebb. Jelenleg én is hasonló stílusban működöm: nem retró, de kemény és igazi hangszerekkel előadott produkciókat végzek" - közölte Åkerfeldt új munkája kapcsán.

A felvételek a walesi Rockfield Stúdióban zajlottak; ugyanott, ahol a Queen is rögzítette a 'Bohemian Rhapsody'-t. A lemez anyagának keveréséért a Porcupine Tree frontembere, az Opeth régi partnere, Steven Wilson volt a felelős.

Íme a 'Pale Communion' végleges tracklistája:

01. Eternal Rains
02. Cusp Of Eternity
03. Moon Above, Sun Below
04. Elysian Woes
05. Goblin
06. River
07. Voice Of Treason
08. Faith In Others

A lemez teljes egészében meghallgatható a Pitchfork.com oldalon.

Az album első single-dala a 'Cusp Of Eternity', ami önmagában is elérhető (ITT) animációs kisfilm formájában. A lemez elő-rendelése június 3-án vette kezdetét. Aki az iTunes-on keresztül rendeli elő a lemezt, azonnali ingyenes ajándékként megkapja a single-dal önálló letöltési jogát.

A 'Pale Communion' lemezborítója - melyet a frontember asszisztálásában készített Travis Smith - lentebb megtekinthető.

Åkerfeldt korábban elárulta, hogy ezúttal némi vonós-hangszereléssel szerette volna színesíteni az Opeth zenéjét: "A dalok egy részét simán fel tudtuk venni szintetikus szólamokkal és effektekkel; viszont amikor Steven Wilson-nal közösen elkészítettük a Storm Corrosion albumot, rájöttem, milyen masszív különbséget jelenthet az, ha összekeverünk sokféle témát. Magammal és a dalszerzésemmel szemben óriási elvárásaim vannak; így néha képes vagyok mindent bevetni. Úgy gondoltam, itt az idő, hogy ezúttal 'all in'-t mondjunk például a vonós hangszerekre".

A frontember korábban úgy jellemezte az albumot, mint egy "őrült koppintása" a '70-es években működő olasz prog-rock bandának, a Goblin-nak: "Ez egyfajta jam, ami a Mastodon / Ghost turné alatt ütötte fel a fejét. Ennek az lett a vége, hogy egészen a próbateremig jutottunk vele. Néhány nappal később már lehetett is hallani, ahogy az emberek a folyosókon ezt dúdolgatják. Kibaszott nagy sláger lett! Alapvetően nem olyan kifinomult a téma, de igazi fejrázós Goblin-ütem. És hogy elkerüljük a félreértéseket, még magát a dalt is 'Goblin'-nak neveztük el. A "koppintásom" valójában a dal közepén veszi kezdetét, majd lassan egy sötét, fúziós prog-rock szólammá növi ki magát; a Mahavishnu vagy az ELP stílusában. Tényleg nagyon fasza!"

Åkerfeldt tavaly így nyilatkozott az új anyagról: "Talán egy kicsit keményebb lesz, mint a 'Heritage'. Nem death metal-keménységű, hanem inkább hard rock / heavy metal-keménységű. Nagyon sok progresszív elem és akusztikus gitár kerül fel rá; de ugyanakkor sokkal baljósabb hangzású riffek kapnak helyet rajta".

Mindezen kijelentéseket igazolván, az Opeth nemrégiben bemutatta az új album második single-dalát, az 'Eternal Rains'-t - alább ez is elérhető.


OPETH - teljes egészében meghallgatható a 'Pale Communion'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás