Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AMORPHIS - 20 éves a 'Tales From The Thousand Lakes'


2014-09-10

A finn atmoszférikus dark metal banda idén ünnepli legendás 'Tales From The Thousand Lakes' albumának 20. évfordulóját. Ennek alkalmából indul egy speciális európai turné.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

"Július 12. fémjelezte karrierünk legjelentősebb albuma, a 'Tales From The Thousand Lakes' megjelenésének 20. évforulóját" - közölte Esa Holopainen gitáros. "Az évek gyorsan repültek, és most nagyon jó érzés ráeszmélni, hogy az idők foga nem károsította meg a lemez értékét, sem a rajta szereplő dalok előadási minőségét: a 'Black Winter Day', a 'The Castaway', az 'Into Hiding' és az 'In The Beginning' továbbra is elhangzik szinte minden Amorphis koncert alkalmával. Annak ellenére, hogy ezeket a számokat többszázszor eljátszottuk már, izgalmas nézni az emberek arcát és a kiváltott érzelmek tükröződését, amint belekezdünk például a 'Black Winter Day' zongora-intrójába.
Amikor Tomi Joutsen csatlakozott a bandához, teljesen új fényben tekintettük át a szettlistát. Már ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy több dalt is bele kell illeszteni a koncert-listába a 'Tales From The Thousand Lakes' albumról; úgy, hogy közben természetesen nem feledkezünk meg debütáló, 'The Karelian Isthmus' című lemezünkről sem. Rájöttünk, hogy a 'Tales From The Thousand Lakes' valójában milyen sokat jelent az embereknek. Plusz, a zenekarból mindenkit jó érzéssel tölt el az 1990-es felelevenítése; tehát itt már komoly nosztalgiáról beszélünk.
Hogy lerójuk tiszteletünket az album által írt történelem előtt, elindulunk egy 20 évfordulós 'Tales From The Thousand Lakes' turnéra. Ennek keretében teljes egészében előadjuk a lemezt, néhány ritkán játszott Amorphis dal kíséretében
".

"Örömmel jelentjük be, hogy 'Tales From The Thousand Lakes' ünnepi turnénkon az Avatarium zenekar lesz a speciális vendég" - tette hozzá a gitáros. "Egy évvel ezelőtt, egy német turné alkalmával kiadónk, a Nuclear Blast elhozott nekünk néhány lemezt a friss repetoárjából. Lévén nagy Candlemass rajongó vagyok, nagyon felizgatott az Avatarium albuma. Szerintem ez az a lemez, amit mindannyian élvezettel hallgattunk, mivel egy igazán nagyszerű bandáról van szó!".

Íme az ünnepi turné dátumai és állomásai:

Dec. 26 - Berlin, GER - Huxley's Neue Welt
Dec. 27 - Leipzig, GER - Täubchenthal
Dec. 28 - München, GER - Backstage
Dec. 29 - Tilburg, NETH - O13
Dec. 30 - Pratteln, SWI - Z7
Dec. 31 - Essen, GER - Weststadthalle

Az Amorphis 1994 nyarán megjelent 'Tales From The Thousand Lakes' anyaga egy koncept-album, melynek témája egy finn nemzeti eposz, a Kalevala köré épül. A banda stílusa ezen a lemezen vett dallamosabb, doomosabb metal irányzatot, a korábbi agresszívabb death metal hangzáshoz képest. Az eredetileg a Relapse Records jóvoltából megjelent albumon a zenekar jelenlegi ritmusgitárosa, Tomi Koivusaari énekelt.

Az Amorphis 2013 áprilisában adta ki 11. stúdiólemezét, 'Circle' címmel, a Nuclear Blast jóvotából. Az albumról bővebben ITT írtunk.


AMORPHIS - 20 éves a 'Tales From The Thousand Lakes'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás