Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Devin Townsend bemutatta a 'Z²' album első dalszöveges videóját


2014-10-06

A kanadai multi-funkcionális zenész, Devin Townsend és bandája befejezte 2007-ben megjelent 'Ziltoid the Omniscient' albumának folytatását. A lemezről immáron elérhető az első hivatalos dalszöveges videó.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A 'Ziltoid the Omniscient' első része 2007 májusában látott napvilágot, Townsend saját kiadója, a HevyDevy Records gondozásában. Egy koncept-albumról van szó, melynek főszereplője egy kitalált lény, Ziltoid, aki a Ziltoida 9 bolygóról származik. Ziltoid a történet szerint a Földre látogat, hogy "megkóstolja a bolygó legfinomabbnak mondott kávéját", ám az ital nem ízlik neki, és "a szaga is rossz", ezért támadást indít a Föld ellen.

A sorozat második része október 27-én jelenik meg, '' címmel. Az új dupla albumról a következőket nyilatkozta Townsend: "Éveken keresztül próbáltam felhalmozni az energiákat egy második 'Ziltoid'-album elkészítéséhet. Most végre összejött a dolog! Új lemezem, a '' egy multimédia-esemény, melynek megvalósulásában egy tonnányi ember és egy tonnányi hangszer vett részt. Dupla albumról van szó (az egyes korongon a Devin Townsend Project zenéje, a másikon az új 'Ziltoid' epizód található meg), a koncepció pedig természetesen ismét Ziltoid és az ő sci-fi kalandjai körül forog; épp úgy, mint ahogyan azt az '50-es években mesélnék a rádióban... persze kicsit komplikáltabban, és keményebb hangszereken előadva. Még egyszer mondom, nagyon sok energiát öltem bele a projektbe; és ezt maga a zene is prezentálja. Egy álmot váltottam valóra, amit majd nagyon boldogan fogok előadni teljes egészében a legendás londoni Royal Albert Hall-ban, 2015. április 13-án. A lemezbemutató koncert pontosan úgy fog megvalósulni, mint az a 'The Retinal Circus' esetében is történt - ezt visszük újabb szintre a ''-vel. A teljes folyamat végeztével - amint elértük a Holdat és a csillagokat, és amint véget ért az album promóciós ciklusa - kiveszek egy kis szabadságot, hogy ismét feltöltődjek, és megtervezzem jövőbeni tevékenységeimet".

Townsend frissen bemutatott néhány vadonatúj promó-fotót a lemez szövegkönyvéből - ezek lentebb láthatók. A '' kiadvány - mint később kiderült - egy dupla album lesz, melynek első része a 'Sky Blue', második epizódja pedig a 'Dark Matters' címet viseli.

"Immáron hét éve jelent meg a Ziltoid-sorozat első része. Akkoriban számos dolog történt az életemben, amit a lemezen maga a főhős reprezentált: akkor született gyerekem, akkor léptem ki bandámból, a Strapping Young Lad-ből, akkor mondtam le a drogokról, ilyenek... Ezúttal viszont sokkal jobban odafigyelek a dolgokra, és most még segítségem is volt. Manapság a nőverem gyerekei és a szomszéd kölykök is átjárnak hozzánk. Őket teljesen megbabonázta Ziltoid története; olyannyira, hogy szinte már ők írták a folytatást helyettem. A '' tehát egy gyerekeknek szóló történetként végezte; annyi különbséggel, hogy kegyetlen zene, nagyzenekari hangszerelés és kórusok tarkítják az atmoszféráját. Szóval még én is elgondolkoztam, hogy valójában kinek is szól ez a lemez..." - nyilatkozta egy friss interjúban Townsend.

Íme a '' tracklistája:

CD1 - Sky Blue
01. Rejoice
02. Fallout
03. Midnight Sun
04. A New Reign
05. Universal Flame
06. Warrior
07. Sky Blue
08. Silent Militia
09. Rain City
10. Forever
11. Before We Die
12. The Ones We Love

CD2 - Dark Matters
01. Z2
02. From Sleep Awake
03. Ziltoidian Empire
04. War Princess
05. Deathray
06. March of the Poozers
07. Wandering Eye
08. Earth
09. Ziltoid Goes Home
10. Through the Wormhole
11. Dimension Z

A lemez 'Deathray' című dala immáron elérhető hivatalos dalszöveges videó formájában, a lenti lejátszón.

A Devin Townsend Project idén év végén indul észak-amerikai turnéra, az Animals As Leaders és a Monuments társaságában. A fentebb említett londoni koncert pedig a jövő évi európai turné felvezetője lesz, melyen a Periphery és a Shining kíséri a DTP-t.


Devin Townsend bemutatta a 'Z²' album első dalszöveges videóját
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás