Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Az új DEF LEPPARD album dalai "nagyon változatosak" lesznek - állítja Phil Collen gitáros


2014-09-24

Pakisztán elsőszámú nemzetközi előadókkal foglalkozó hír-szolgáltatója, a Shor Bazaar interjú készített a legendás Def Leppard gitárosával, Phil Collen-nel.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Collen az alábbiképpen beszélt bandája új stúdióalbumának munkálatairól: "Jelenleg minden eddiginél kiválóbb módon haladnak a dolgok, mivel általában lassan szoktunk dolgozni, ha a felvételekről van szó. Februárban elmentem Joe-hoz [Elliott, énekes] Dublinba, a saját stúdiójába, ahol megírtunk közösen néhány friss nótát. Azonnal összeállítottunk vagy 12 nótát, ami nagyon ritka eset... Néhány hónappal készőbb, májusban már 15-re gyarapodott a dalok száma. Ezek immáron kivétel nélkül nagyszerű formában vannak. Persze van még néhány elvégezni való munkánk, de jövő év elejére azzal is megleszünk. Ja, és azt is elárulom, hogy az új dalok nagyon változatosak... Miközben hagyod, hogy a külső dolgok hassanak rád, addig próbálod megőrizni saját hangzásod és stílusod. És érzésem szerint nekünk ez sikerült. Egyfajta kettőség érezhető a dalokban: némelyik nagyon kemény és nagyon dallamos, a többi viszont megint teljesen eltérően szól, de ugyanakkor kijelentheted, hogy: 'Ez egyértelműen Def Leppard'... Nagyon izgatottak vagyunk tehát az új anyag miatt; pláne hogy a jövő évben turnézunk is egy jó nagyot".

Pár nappal ezelőtt a Def Leppard énekese, Joe Elliott nyilatkozott a banda jövőjével kapcsolatban - erről bővebben ITT írtunk.

Világszerte több mint 100 millió eladott lemezzel, a Def Leppard napjainkban is az egyik legjelentősebb név a hard rock világában. Az 1987 augusztusában megjelent, világszerte több mint 25 millió példányban eladott 'Hysteria' album, az ezt megelőző 1983-as 'Pyromania' sikereit halmozván tette a Def Leppard azon 5 rock-csapat egyikévé, akik két egymást követő lemezükkel is 10 millió példánynál többet adtak el (ilyen volt meg a The Beatles, a Led Zeppelin, a Pink Floyd és a Van Halen). Ennek 25. évfordulójának megünnepléseképpen jelent meg 2013 októberében a 'Viva! Hysteria' című koncertkiadvány. Erről bővebben ITT...

A banda legutóbbi stúdiólemeze 2008-ban jelent meg, 'Songs From The Sparkle Lounge' címmel. Vivian Campbell gitárost ezt követően diagnosztizálták Hodgkin's limfómával, így a Def Leppard egy ideig nem tudta célba venni a stúdiót. A tavaly nyár óta rák-ellenes kezeléseken áteső gitáros azonban egy áprilisi interjúban elmondta, hogy betegsége immáron semmilyen negatív hatással nincs a csapat tevékenységeire. "Stúdió-ciklusunk harmadik és egyben utolsó köre novemberben lesz esedékes. Várhatóan 2015 tavaszán kiadhatjuk az új albumot".


Az új DEF LEPPARD album dalai
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás