Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Közzétette a DREAM THEATER a 'Breaking The Fourth Wall' DVD rögzítése alatt készült hivatalos fotó-galériát


2014-09-27

A progresszív metal műfaj óriásai néhány napon belül adják ki legújabb, 'Breaking The Fourth Wall (Live From The Boston Opera House)' című DVD / Blu-ray anyagukat.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A Dream Theater 2014. március 24-én adott speciális koncertet a Bostoni Operaházban. A különleges, kétórás rendezvény - melynek keretében a banda vendégeként lépett fel a Berklee Zeneakadémia Nagyzenekara és Kórusa - filmre vételéért és rendezéséért két francia testvér, Pierre és François Lamoureux volt felelős; míg az anyag producelését maga az együttes gitárosa, John Petrucci végezte.

A szeptember 30-án, a Roadrunner Records jóvotlából megjelenő 'Breaking The Fourth Wall (Live From The Boston Opera House)' számos konfigurációban válik elérhetővé: többek közt Blu-ray, dupla DVD, valamint egy deluxe Blu-ray / 3CD változat, egyenesen a kiadó honlapjáról. A közelgő megjelenés alkalmából a banda közzétett néhány (26) professzionális fotót a DVD rögzítéséről - ezek ITT érhetők el.

A Dream Theater ízelítőként a kiadványhoz, bemutatta a szóban forgó koncerten készült hivatalos 'The Looking Glass' performansz-videót - ez lentebb látható. (A dalt ingyenesen letölthetik azok, akik a Roadrunner honlapján rendelik elő az anyagot.) Később napvilágot látott a 'Strange Déjà Vu' klipje is - lentebb ez is elérhető.

"Sok szempontból ez a koncert egy hatalmas hazatérés volt a banda számára; lévén a Dream Theater-nek gyökerei vannak a Berklee Egyetemen" - mondta az új kiadvánnyal kapcsolatban Petrucci. "John [Myung, basszusgitáros] és én annak idején itt végeztünk; Mike [Mangini, dobos] pedig professzorként dolgozik ennél az intézménynél immáron 10 éve... szóval óriási izgatottsággal és megtiszteltetéssel eltöltve éreztük magunkat, hogy a Berklee hallgatóival közösen léphetünk fel. Minden résztvevőnek köszönjük a kemény munkát, ami által megvalósult ez a speciális rendezvény".

"A Berklee Zeneiskola minden egyes növendéke; zenésze, vokalistája kiemelkedő munkát végzett aznap este. Külön öröm volt számunkra, hogy az egyik, szívünknek kedves hallgató, Eren Başbuğ vezényelte a nagyzenekart, mivel legutóbbi stúdiólemezünkön is ő volt ugyanezen pozíció felelőse. Azt is el kell mondani, hogy a Dream Theater több szálon is összeköthető Boston városával, és most úgy érezzük, hogy - a csodálatos Operaház válságos háttér-történetének ellenére - ez egy maradandó állomása lett 'Along For The Ride' turnénknak, vagy legalább is azt, hogy mindenképpen érdemes volt videóra venni ezt a koncertet. Pierre Lamoureux csodálatos módon rögzített és megrendezett felvétele, és Richard Chycki egyedülálló keverési módszerei 30 éves karrierünk kiemelkedő fénypontjává tették ezt az eseményt. Epekedve várjuk már az őszi megjelenést; és reméljük mindenki élvezni fogja!" - tette hozzá a gitáros.

Korábban arról számoltunk be, hogy Rob Fenn fényképész egy kemény-fedeles fotó-könyvben fogja dokumentálni a Dream Theater 2014. március 20-án indult észak-amerikai 'Along For The Ride' turnéját. Fenn a kanadai Torontótól egészen az Arizona-i Mesa-ig követte a zenekart, fotográf felvételekkel dokumentálván a 23 állomásos turnét. A fotó-gyűjtemény később egy kemény-kötésű könyv formájában meg is jelenik - az eladásból származú bevételeket pedig a rák-ellenes F*ck Cancer és Dying To Live alapítványok javára írják jóvá.

"Az, hogy egy ilyen ikonikus és nagy hatással bíró zenekarnek készítek könyvet, mint a Dream Theater, óriási megtiszteltetés számomra" - mondta Fenn, aki korábban a Slipknot-ból és a Stone Sour-ból ismert Corey Taylor-ral is dolgozott. "A rák sajnos folyamatosan jelen van a környezetemben, így igazi áldásnak érzem, hogy a munkám segítségével visszavághatok".

A Dream Theater gitárosa, John Petrucci elmondta, "A Roadrunner kiadó munkatársa, Mark Abramson mutatott be minket Rob-nak, aki nagyszerű fotókat készít. Amikor pedig megtudtuk, hogy mi a projekt célja, nem is gondolkoztunk tovább. Mindannyiónk életére hatással van a rák valamilyen formában; mindannyian vesztettünk már el közelállókat a betegség miatt, így örömmel járulunk hozzá az ellenszer feltalálásához".

Év elején Petrucci a Billboard magazinnak adott interjújában elmondta, hogy bandája már "elkezdett gondolkozni a következő album ötletein; azonban ennek megjelenése leghamarabb 2015 végére várható".

"Az alapvető témák kivesézése már elindult" - közölte a gitáros. "Van egy pár ötletünk néhány dalra - persze még semmi nem hivatalos, de a magokat már elkezdtük vetni. E banda karrierjében az az egyik legszebb dolog, hogy megvan a lehetőséged arra, hogy bármikor üres lappal nekivághatsz újra a munkálatoknak, ezekkel a gondolatokkal: 'Mit csinálhatnánk másképp?', 'Hogyan tehetnénk jobbá?', vagy 'Milyen irányba tartsunk ezután?'. Minden albumnak megvan a maga története, valamint benne van az új lehetőség, hogy még kielégítőbben zenélhess".

A Dream Theater ebben az évben is megkapta a Grammy-jelölést 'Legjobb metal performansz' kategóriában; mégpedig a 'The Enemy Inside' című single-dalért, ami az idén megjelent, saját elnevezésű stúdióalbum első kislemez-nótája. (A csapat első Grammy-jelölése a 2011-es 'On The Backs Of Angels' dal apropóján történt meg.)

A csapat 2013. szeptember 24-én a Roadrunner Records jóvoltából adta, saját elnevezésű stúdióalbumát, ami a megjelenés első hetében több mint 34,000 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a 200-as Billboard előkelő 7. helyén debütált.


Közzétette a DREAM THEATER a 'Breaking The Fourth Wall' DVD rögzítése alatt készült hivatalos fotó-galériát
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás