Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Nem tervez további reunion-koncerteket az EMPEROR


2014-10-06

A legendás black metal csapat idén ünnepli 'In The Nightside Eclipse' albumának 20. évfordulóját. Ennek alkalmából számos nyári fesztiválon is felléptek. Több koncert azonban nincs tervben.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Az Emperor tagjai - Ihsahn (eredeti nevén: Vegard Sverre Tveitan), Samoth (eredeti nevén: Tomas Haugen), Tony "Secthdamon" Ingebrigtsen - Bård Guldvik "Faust" Eithun dobossal és Einar Solberg (Leprous) billentyűssel kiegészülvén adták elő a teljes 'In The Nightside Eclipse' albumot; olyan nagynevű fesztiválokon, mint a német Wacken Open Air, a svéd Sweden Rock Festival, vagy a brit Bloodstock Open Air.

A banda frontembere a Scuzz TV-nek adott interjút a nemrégiben véget ért turnéval kapcsolatban: "2006-ban és 2007-ben már lebonyolítottunk egy reunion-turnét, de akkor a teljes karrierünk repertoárjából állítottuk össze a szettlistát. De az is csak egy kisebb turné volt, tehát jóformán nem volt "rendes" koncertünk az utolsó album megjelenése óta. Ezúttal meg is beszéltünk a dolgokat... Kijelentettem, hogy nem szeretném többször egymás után ugyanazt csinálni; vagyis nem akarok folyamatosan reunion-koncerteket adni... Közben eléggé elfoglalt is vagyok, és ezt persze megpróbálom józanul lekommunikálni a közönséggel: igyekszem a legjobbat adni magamból a szólóbandám tagjaként. Hogy pontosabban fejezzem ki magam: nem szeretném, ha azt hinnék az emberek, hogy az Emperor egy másodlagos dolog; de azt is tudnia kell mindenkinek, hogy távol áll tőlünk a nosztalgiázás. Egyébként elég nagy dolog volt ez az 'In The Nightside Eclipse' koncert-sorozat, mivel az a lemez volt a kiinduló pont a zenekar történetében - azt jelzi, hogy immáron 20 éve képesek vagyunk ugyanolyan módon végezni a dolgunkat. Csak gondoljatok bele; amióta mi megjelentünk a színtéren, hány másik norvég csapat tört még fel a világ-hírnév felé...".

Mint később kiderült, az Emperor nem tervez új nagylemezt, sem többállomásos világkörüli turnét. Ihsahn erről a következőket nyilatkozta: "Nincs tervben semmi a jövőre nézve. Számunkra ez a turné volt az elsődleges cél... valamint az, hogy behatároltan tudjuk végrehajtani. Meglehetősen sok pénz van a dologban, és mi nem szeretnénk kapzsivá válni... Már mielőtt az első koncertet leszerveztük volna, kijelentettük: 'Oké, állítsuk be magunknak a határokat; hívjuk vissza Faust-ot a dobok mögé, és próbáljuk meg másféle, modernebb módon előadni a dalokat... Számunkra és a rajongók számára ez egy ünnep, ezért ki kell hoznunk belőle a legtöbbet; anélkül, hogy túlzásba vinnénk a dolgot'. Ezért tehát igyekeztünk összeállítani egy kiváló, de egyszerű kis műsort, erős fénytechnikával, némi tűz-játékkal, stb. A koncertszervezők persze szerettek volna egy hatalmas, vendégzenészekkel teli programot, de mi mondtuk nekik, hogy az 'In The Nightside Eclipse' egy letisztult és nyers album; ezért ehhez mérten kell megadnunk neki, ami jár. Például a háttérként szolgáló lemezborítót is ragasztóval és ollóval állítottuk össze mi magunk... Annak idején is pont ugyanígy csináltuk... Nem volt nagy költségvetés, nem voltak producerek, semmi ilyesmi... ezt tehát észben tartottuk. Mert erről szól ez az egész. Viszont amikor a szólóbandámmal turnézok, mindez sokkal komplikáltabb - ott már nagy stábra és több munkára van szükség. Az Emperor azonban más atmoszférával rendelkezik - abban az esetben a nyugalom és az egyszerűség a legfontosabb. De mi vállaljuk a felelősséget azért, hogy ettől függetlenül a lehető legtökéletesebb műsorral tudjunk szolgálni. Mindannyian nagyon is tudjuk, mit csinálunk, és most a végén teljes mértékben meg vagyunk elégedve magunkkal".

Ihsahn egy korábbi interjúban a következőket mondta a Gun Shy Assassin magazinnak, egy lehetséges jövőbeni Emperor reunion-nal kapcsolatban: "2007-ben mindannyiónk számára elérkezett az utolsó fejezet. Ettől függetlenül állandóan van egy nyomás arra tekintve, hogy csináljunk valamit. Az Emperor reunion-ra simán csak annyit mondok, hogy: 'Nem'. Persze megértem én a nosztalgiát, meg minden ilyesmit, de ha én is olyan nosztalgikus szeretnék lenni, mint mindenki más, akkor egyszerűbbnek látom azt a megoldást, ha új zenét szerzek a szólóprojektemmel... A régi Emperor rajongók azt hiszik, hogy én még mindig 17 éves vagyok. Folyamatosan kapcsolatban vagyok a srácokkal; majdnem minden héten beszélünk. Jóbarátok vagyunk - mit mondhatnék még? Soha nem mondhatom, hogy soha... Viszont jelenleg teljes mértékben leköt a saját projektem - ez most a legfontosabb számomra"..


Nem tervez további reunion-koncerteket az EMPEROR
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás