Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

15 év után megvált dobosától a HAMMERFALL


2014-10-09

A svéd heavy metal banda az alábbi friss közleményt adta:

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

"A heavy metal-élet tele van csavarral és fordulatokkal, magas- és mélypontokkal, stb... Hétfőn piacra dobtuk saját márkájú maláta-whiskeynket, a 'Legacy Of Kings'-et; a mai nap viszont az a sokk ért bennünket és rajongóinkat, hogy dobosunk, Anders Johansson a távozás mellett döntött. 15 évnyi partner-kapcsolat, és több mint négy évtizednyi zenei karrier után, Anders arra a következtetésre jutott: ami sok, az sok.
Ettől függetlenül nincs ok aggodalomra, mivel van egy tervünk, aminek köszönhetően még erősebb formában jövünk majd ki ebből a helyzetből. Megtaláltuk az egyik legkiválóbb dobost, David Wallin-t, akit elsősorban a svéd indusztriális alakulat soraiból, a PAIN zenekarból ismerhetnek a rajongók. David fogja betölteni a 'Svéd Tank' helyén keletkezett űrt a soron következő turné alatt. Anders-nek a legjobbakat kívánjuk a jövőben; reméljük, hogy 15 évet nem tud elfelejteni egykönnyen
".

"Másik hír, hogy basszusgitárosunk, Fredrik Larsson második gyermeke decemberben fog megszületni; ezért ő márciusig szabadságon lesz. Ezért tehát az ő helyére is találnunk kellett valakit. Ezt egy olyan zenész személyében sikerült véghezvinnünk, aki eléggé ismeretes a Hammerfall háza táján. Ő nem is szorul bemutatásra: a négy-húros posztot átmenetileg nem más, mint egykori gitárosunk, Stefan Elmgren fogja betölteni! Ez tehát egy újabb indok, miért nem szabad kihagyni az elkövetkezendőt turnékat!
Vegyes érzésekkel intünk tehát búcsút egy régi barátnak, és köszöntünk egy még régebbi ismerőst! A svéd Templomos Lovagokat nem lehet leigázni. Ezentúl még magasabbra emeljük a Kalapácsot!
".

A Hammerfall frissen megjelent '(r)Evolution' albuma több európai toplistán is előkelő helyezés ért el a kiadást követő héten. Íme az eredmények:

Svédország: #1
Németország: #4
Csehország: #4
Svájc: #5
Finnország: #10
Ausztria: #13
Franciaország: #67
Belgium: #84
Hollandia: #105
Nagy-Britannia: #110

Az album egy hét alatt 1,900 példányban kel el az USA-ban; megdöntvén a banda észak-amerikai lemezeladási rekordját (a 2011-es 'Infected' album 1,700 darab eladott példánynak köszönhetően a Billboard 'Heatseekers' listájának 16. helyén debütált); habár az új lemez ezúttal nem került fel a toplistára (lévén a Heatseekers chart-on egy előadó egyszer szerepelhet).

"Svédországi első helyezésünket követően, a '(r)Evolution' Európa több listáján is megmutatta erejét" - közölte a Hammerfall gitárosa, Oscar Dronjak. "Németországban, Svájcban és Ausztriában például sosem értünk még el ilyen jó eredeményeket; valamint történetünk során először megtaláltuk helyünk a brit listán is: 110. pozíció az összesített listán; 10. hely a rock chart-on. Hatalmas köszönet mindenkinek! Az Acéllovagok megbolygatták a világot!".

A Hammerfall néhány napja közzétette 2015 január-februári európai lemezbemutató turnéjának dátumait és állomásait. Ezek listája ITT olvasható. Íme a hivatalos plakát:

Mint korábba arról beszámoltunk, a tavalyi évben megejtett kreatív szünet után, a svéd heavy metal banda megújult erővel tért vissza új nagylemezével, ami a '(r)Evolution' címet viseli.

A Hammerfall 2013-ban nem volt aktív, de a tagok megígérték, hogy "minden erejüket összegyűjtve" térnek vissza a 2014-es esztendőben.
"Tervünk, hogy feltöltsük az elemeinket, majd még erőteljesebben folytassuk munkásságunkat egy új albummal 2014-ben" - mondta korábban Joacim Cans énekes.

Mindennek meglett a gyümölcse: az Európában augusztus 29-én a Nuclear Blast jóvoltából megjelent album több szempontból is "visszatérés a gyökerekhez". Elsősorban azért, mert a csapat ezúttal is azzal a Fredrik Nordström producerrel dolgozott, aki korábban két mérföldkőnek számító kiadványon, a 'Glory To The Brave' és a 'Legacy Of Kings' albumokon segédkezett.

A '(r)Evolution' hanganyagát március és április folyamán vették fel Oscar Dronjak gitáros Castle Black stúdiójában. Joacim Cans énekes ezt követően utazott az Egyesült Államokba, ahol a Sixx: A.M. énekesével, James Michael producerrel [Scorpions, Mötley Crüe] rögzítette a vokál-témákat. A keverést szintén Nordström végezte, Henrik Udd segítségével, a Fredman Stúdióban.

A '(r)Evolution' atekintetben is "visszatérés", hogy a lemez borítóját az az Andreas Marschall készítette, aki a HammerFall Hector nevű "kabalájának" feltalálója. Az ő műve lentebb látható.

Íme az album dallistája:

01. Hector's Hymn
02. (r)Evolution
03. Bushido
04. Live Life Loud
05. Ex Inferis
06. We Won't Back Down
07. Winter Is Coming
08. Origins
09. Tainted Metal
10. Evil Incarnate
11. Wildfire

A lemez első single-dala a 'Bushido', ami július 18-án jelent meg digitális formában, valamint bakeliten. Oscar Dronjak gitáros elmondta a single kapcsán: "Az új album szép számmal vannak single-minőségű dalok, azonban mégis mindannyian egyetértettünk abban, hogy a 'Bushido' legyen az első. Ez a nóta sokkal jobban tükrözi a Hammerfall esszenciáját, mint bármi más, amit korábban írtunk, mivel kétségkívül ez az eddigi legerősebb tételünk. Tele energiával, éhséggel és tiszta adrenalinnal - ha nem tetszik ez a dal, akkor nem vagy igazi Hammerfall-féle heavy metal rajongó".
Korábban Joacim énekes is megerősítette, ez a dal az, ami a legtökéletesebb módon foglalja össze a Hammerfall munkásságát - erre maga a cím is utal: a japán 'bushido' szó jelentése: 'a harcos útja'. A 'Bushido' kislemez tracklistája és Samwise Didier által készített borítója így néz ki:

A-oldal: Bushido
B-oldal: The Way Of The Warrior (Fredrik Nordström remixe)

A HammerFall a napokban tette közzé az új album első hivatalos videoklipjét is, ami a 11Frames Productions vállalat rendezésében készült el a 'Hector's Hymn' című számhoz.

Kedvcsinálók a nagylemezhez -  két részben - itt láthatók:

A banda 2012 novemberében, 'Gates Of Dalhalla' címmel jelentette meg ünnepi, 15. évfordulós DVD-jét. Dronjak és bandája egy történelmi színteret válaszott a DVD anyagát adó koncert helyszínének: ez a svéd Rättvik nevű falu mellett felállított Dalhalla nyitott színpada.
A több mint két órás koncertet a neves svéd rendező, Patrick Ullaeus és stábja, a Revolver Film Company rögzítette.
A koncerten több vendégzenész is fellépett, köztük olyan korábbi Hammerfall tagok, mint Jesper Strömblad [In Flames] , Mikael Stanne [Dark Tranquillity] és az ex-gitáros, Stefan Elmgren. (Minderről bővebben ITT...)


15 év után megvált dobosától a HAMMERFALL
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás