Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Ismét eltelt 3 év - új lemezzel jeletkezik a TAAKE


2014-10-22

Az ikonikus norvég egy-személyes black metal banda hagyományai szerint két új album megjelenése között három esztendőnek kell eltelnie. A legutóbbi 'Noregs Vaapen' című anyag 2011-ben került a boltokba, így idén újabb album érkezik.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A 'Stridens hus' című 7-számos lemez december 8-án jelenik meg, a Dark Essence Records jóvoltából. Első ízelítőként a banda be is mutatta a 'Det fins en Prins' című számot - ez lentebb érhető el.

A 'Stridens hus' felvételei Bjornar Nilsen (Vulture Industries) producer saját, Conclave nevezetű stúdiójában zajlottak. Hasonlóan a korábbi Taake albumokhoz, az új dalokban ezúttal is a "zenekar" alapítója / "frontembere", Hoest zenél minden hangszeren; viszont a felvételek során most először besegített a koncert-felállás néhány tagja is.

A lemez borítója lentebb látható - ezt Nekrographie tervezte. A tracklista így néz ki:

01. Gamle Norig
02. Orm
03. Det fins en Prins
04. Stank
05. En Sang til Sand om Ildebrann
06. Kongsgaard bestaar
07. Vinger

Hoest 20 éves karrierje során mindvégig hű maradt eredeti, 'Helnorsk Svartmetall' stílusához: egyedi és innovatív black metal-csavarjai a mai napig frissnek és relevánsnak számítanak. Ez alól a 'Stridens hus' sem kivétel - az album egyes részeiben felfedezhető némi rock / groove hangzás, de sok helyen érezhető egyfajta punkos beütés is. Ami viszont biztos: intenzív, változatos, egyedi és kiszámíthatatlan black metal művet kreált a két évtizede töertlenül fennálló Taake.

A Taake október 26-án ér végére jelenleg is zajló európai turnéjának. Ezt néhány egy-alkalmas fellépés követi. 2015-ben a zenekar teljes felállással látogat el Európa neves black / death metal fesztiváljaira. Íme a soron következő, eddig bejelentett dátumok és állomások:

Október
22 - Barrak Music Club - Ostrava, Csehország
23 - F-Haus - Jena, Németország
24 - Phantoms of Pilsen Festival - Pilsen, Csehország
25 - Mega Club - Katowice, Lengyelország
26 - Progresja - Varsó, Lengyelország

November
14 - Black Flames of Blasphemy Festival - Helsinki, Finnország

December
5 - John Dee - Oslo, Norvégia

Január
14-18 - Mexikó - [helyszíni adatok később]
23 - Hulen - Bergen , Norvégia

Május
1 - Karmøygeddon Festival - Koppervik, Norvégia

Július
25 - Stonehenge Festival - Steenwijk, Hollandia

Augusztus
14 - Rockstadt Extreme Fest - Rasnov, Románia


Ismét eltelt 3 év - új lemezzel jeletkezik a TAAKE
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás