Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

EXODUS - elkészült a 'Blood In Blood Out' videoklipje!


2014-10-27

A San Francisco-beli thrash metal veteránok bemutatták legújabb, 'Blood In Blood Out' című nagylemezük első hivatalos videoklipjét, ami egyenesen a címadódalhoz készült.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A kisfilmet a Shadow Born Group [Carnifex, Winds Of Plague, Buckcherry] munkatársa, Shan Dan Horan rendezte. A videóban többszáz elkötelezett 'Bay Area' rajongó kapott szerepet - őket egy széleskörű casting során válogatták be.

"A 'Blood In Blood Out' pontosan olyan videó, amit szerettünk volna megvalósítani... féktelen energia, erőszak, vér; a figyelem központjában pedig Bay Area-beli barátaink és családtagjaink! Épp úgy, ahogy ennek lennie kell!" - nyilatkozta a videó kapcsán a banda gitárosa, Gary Holt. "Utálok videókat készíteni, de ez nagyszerű buli volt. Azon kaptam magam, hogy olyat mondok, amit még eddig soha: 'Na, gyerünk, fussunk át ezen még egyszer!".
"Tipikus, hamisítatlan erőszak, kibaszott nagy energiával és agresszivitással" - tette hozzá Steve "Zetro" Souza. "Miután megnéztem a videót, egyből a 'Harcosok Klubja' ugrott be; lévén annyira eseménydús a film... tökéletes címadódal az Exodus új albumához: 'Blood In Blood Out'!".

Shan Dan Horan rendező: "Hatalmas élvezettel láttam neki a videó rendezésének. Eleinte nehéz feladatnak tűnt rövid idő alatt megtölteni egy sötét szobát többszáz metal-rajongóval, de aztán azt vettem észre, hogy a világ legelkötelezettebb, legenergetikusabb fanjaival állok szemben. Azt is nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy egy kis szerepet én magam is elvállalhattam... Öreg metalisták, fiatalok; sőt, még egy tolószékes srác is... mindenkinek elfogadtuk a jelentkezését, és mindenki testvériesen helyet is állt. Számomra a 'Blood In Blood Out' egyébként pont erről szól: mindegy, hogy honnan jöttél, milyen háttered van: a metalista örökké metalista marad. Ez benne van a véredben".

A jelenleg a Testament énekese, Chuck Billy és annak Breaking Bands LLC nevű cége által menedzselt Exodus tagjai nyár elején vonultak be egy észak-kaliforniai stúdióba. A csapat 10. stúdióalbumát - melyet a visszatérő Steve "Zetro" Souza énekessel közösen rögzítettek - a legendás Andy Sneap producelte.

Rob Dukes énekes kiválását június 8-án jelentette be az Exodus. Steve "Zetro" Souza így az ő utódja lett a csapatban.
"Mint egységes banda nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, mivel Rob Dukes 9 éven keresztül volt az énekesünk. Iránta csakis szeretetet és tiszteletet tudunk mutatni; valamint a legőszintébb hálánkat a kemény munkáért, amit utóbbi albumainkba belefektetett. A jelenlegi állás szerint azonban mindeannyian egyetértettünk abban, hogy szükséges változtatni a dolgokon; ezért egyhangúan amellett döntöttünk, hogy ismét Steve Souza-t üdvözöljük köreinkben!" - nyilatkozták korábban a bandatagok.

A manapság a feltörekvő Hatriot zenekarral foglalatoskodó Zetro ezt megelőzően, első körben 1986-tól 1993-ig, majd 2002-től 2004-ig volt az Exodus énekese. Jelenlegi visszatéréséről így nyilatkozott: "Nagyon várom már ezt az újabb utazást metal-testvéreimmel közösen. Velük töltöttem - hol aktívan, hol passzívan - 30 évet az életemből, szóval elég izgalmas lesz a dolog. Szerintem valamilyen szinten mindannyian felnőttünk, és ahogy öregszünk, észrevesszük azokat a hibákat, amiket ejtünk. Így ennyi idő után pedig még nagyszerűbb érzéssel tölt el az, hogy össze tudunk ülni, és közösen tudjuk megoldani őket, sőt hasznot húzni belőlük. Annak pedig különösen örülök, hogy a rajongók ilyen nagy szívvel fogadtak vissza engem".

Rob Dukes néhány hónappal ezelőtt még a NY's Patch.com magazinnak adott interjút az Exodus új nagylemezével kapcsolatban: "Új lemezünk nagyon gyors anyag lesz, erős punk rock-os beütéssel, habár a legutóbbi kiadványaink inkább voltak epikus metal művek, hosszabb dalokkal. Az új nóták azonban rövidebbek és kicsit gyorsabbak... teljesen más lesz tehát ennek a lemeznek a feeling-je. De az biztos, hogy kiváló anyag lesz!".

Souza június 11-én, szerdán vonult stúdióba a lemez ének-témáinak rögzítése végett. Immáron a teljes fevételi ciklus véget ért; és a lemez borítója is elkészült - ez a neves svéd artista, Pär Olofsson nevéhez köthető, aki az Exodus 'Let There Be Blood' albumának egyes illusztrációiért is felelt.
"Pär Olofsson ötölte ki a borító koncepcióját" - nyilatkozta Holt. "Elárultam neki a címet, ő pedig egyből feltérképezte az egész történetet. A mű tökéletes lett! Ez az eddig kedvenc Exodus borítóm - a kép tökéletesen illik a címhez, és értelmet a T betű jelentésének".

Az Exodus lemezbemutató koncertet adott augusztus 10-én: Heavy Montreal-os fellépés a banda negyedik koncertje volt a visszatérő Steve "Zetro" Souza énekessel. A banda régi-új felállása első alkalommal július 11-én (a Bang Your Head!!! fesztiválon), második körben július 12-én (az Antwerp Metal Fest-en), majd július 25-én a kaliforniai 'Fear FestEvil After Party' rendezvényen adott koncertet. A legutóbbi fellépés rajongói felvétele lentebb megtekinthető.

A fesztiválon Zetro interjút adott az új lemezzel kapcsolatban: "Szerintem jóval brutálisabb az új anyag, mint bármelyik másik Exodus album. Ha megnézed például a 'Bonded By Blood' (1985) vagy akár az 'Impact Is Imminent' (1990) produkció értékét; majd ezt összeveted a 'Tempo Of The Damned'-del (2004), a 'Shovel Headed Kill Machine'-nal (2005), a 'The Atrocity Exhibition... Exhibit A'-vel (2007) és a 'Exhibit B: The Human Condition' (2010) lemezekkel, és ezek után hallgatod meg a 'Blood In, Blood Out'-ot, a fejlettség szintje érzékekkel tapinthatóvá válik. Azt hallod, amit akarsz; olyan hangzással, ahogy szeretnéd. Szóval nincs többé arról szó, hogy 'Ezt ezért csináljuk, ezt meg ezért'... Nem, itt egyszerűen annyi a lényeg, hogy 'Mi vagyunk az Exodus immáron 30 éve, és folyamatosan ki kell hoznunk belőle a maximumot'".

A 'Blood In, Blood Out' végleges tracklistája így néz ki:

01. Black 13 (feat. Dan the Automator)
02. Blood In Blood Out
03. Collateral Damage
04. Salt The Wound (feat. Kirk Hammett)
05. Body Harvest
06. BTK (feat. Chuck Billy)
07. Wrapped In The Arms Of Rage
08. My Last Nerve
09. Numb
10. Honor Killings
11. Food For The Worms
12. Angel Of Death (Angel Witch feldolgozás) (digitális bónusz)
13. Protect Not Dissect (feat. Rat / The Varukers / Discharge) (japán bónusz)

Mint az a tracklistából is kiderül, a banda közzétette a lemezen szereplő vendég-zenészek nevét. A 'Black 13' című intrót például egy elektronikus zenei producer, Dan the Automator (Gorillaz, Mike Patton) közreműködésében rögzítette a banda.
"Dan és én korábban már többször is összefutottunk, és mindig is meg akartam kérdezni tőle, hogy elvállalna-e egy Exodus dalt. De mivel tudtam, hogy igent fog mondani, elküldtem neki egy fájt, benne a dobokkal és a gitár-témákkal; majd megírtam neki, hogy hozzon össze valami őrületet" - mondta Gary Holt gitáros.

Korábban már nyilvánossá vált, hogy az új album egyik számában ('Salt The Wound') maga Kirk Hammett (Metallica), az Exodus egykori tagja szólózik. A gitáros így nyilatkozott korábbi bandájával közös munkájáról: "Nagyon fasza volt, pont mint annak idején, 1980-ban, amikor egész nap csak együtt lógtunk. Az, hogy újra szólózhattam az Exodus-ban, számomra egy hatalmas dolog. Mindezt amellett az egyetlen demó-kiadvány mellett tehettem meg, ami az egyetlen felvételem volt az Exodus-szal, és amit annak idején rengeteg ember hallgatott. Igazán király lett a szóló! A befejezést Gary [Holt, az Exodus gitárosa] játssza rá; ennek köszönhetően pedig az volt az érzésem, hogy újra 1982-t írunk: Gary és én próbáljuk leszedni egymás fejét a szólókkal. Szóval nem sok minden változott az elmúlt 30 évben. Imádom ezeket a srácokat. Egész életemben tartottam velük a kapcsolatot; így nagyon boldog vagyok, hogy újra velük dolgozhattam".
Hammett 1983-ig volt az Exodus eredeti felállásának tagja; ekkor lépett be a Metallicába, Dave Mustaine (Megadeth) helyére.
(A Hammett-tel közös nóta premierje lentebb érhető el.)

Harmadik vendégként szerepel az albumon a banda menedzsere, a Testament frontembere, Chuck Billy. Az ő közreműködésében készült 'BTK' című számról Souza így nyilatkozott: "Chuck-kal ezer éve jól ismerjük egymást, és kiváló összehangban tudunk együtt dolgozni. Szóval amikor éppen rögzítem az ének-témákat, rá mindig tudok hagyatkozni: 'Nem, Zet, ez semmiképpen nem jó; megmutatom, hogy kéne csinálni... Na, igen, pontosan így' - mondja Chuck a stúdióban; én pedig teljes mértékben megbízok benne".

A 'Blood In, Blood Out' a sztenderd változat mellett megjelent bakeliten, digipakban (bónusz DVD-vel), valamint egy speciális box-szettben, mely ajándékként egy eredeti Exodus-flaskát tartalmaz. A bónusz DVD tartalma így néz ki:

* "Blood Upon The Goat" making-of felvétel
* Színfalak mögött turné-videó
* Felvételek Kirk Hammett Fear FestEVIL After-Party-járól, a San Diego Comic-Con rendezvényről

Az első-heti lemezeladások alapján: Észak-Amerikában több mint 8,800 példányban kelt el az album - ezzel a Billboard-lista 38. helyén végzett.

Az Exodus ősszel indul lemezbemutató turnéra, melynek első köre Dél-Amerikában zajlik; második fordulója pedig Észak-Amerikában kerül megrendezésre, a Slayer és a Suicidal Tendencies társaságában. A banda teljes turnéjának dátumai ITT olvashatók.


EXODUS - elkészült a 'Blood In Blood Out' videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás