Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Long Live' címmel jelenik meg az ATREYU visszatérő albuma - itt az első trailer!


2015-06-30

A dél-kaliforniai metalcore zenekar 2011 januárjában jelentette be, hogy hosszú szünet következik a banda életében. 2014 nyarán azonban az eredeti felállás tért vissza.

Alex Varkatzas énekes, Brandon Saller dobos, Dan Jacobs és Travis Miguel gitárosok, valamint Marc McKnight basszusgitáros több mint három év után tért vissza újra a színpadra: az Atreyu 2014. szeptember 14-én lépett fel a kaliforniai Aftershock fesztiválon.

"Eljött az idő. Az elmúlt hónapokban folyamatosan ezt a pillanatot terveztük. Új zenét írtunk, és a jövőn gondolkoztunk, ami valamilyen szempontból érezteti magán a múltat is. Mindannyian arra a következtetésre jutottunk, hogy ez a megfelelő idő. Történelmünk túl energikus ahhoz, hogy örökre a múltba vesszen - a rajongóink rengeteg dolgot adtak nekünk. Az Atreyu bennünk mindig is létezett, de most boldogan jelentjük, be hogy ez a szörnyeteg túlnőtt rajtunk!" - közölte korábban a banda.

Az Atreyu csak az USA-ban több mint egymillió albumot adott el. Eddig minden nagylemezük előkelő helyezést ért el a Billboard-on: a 2006-os 'A Death-Grip on Yesterday' a 9., a 2007-es 'Lead Sails Paper Anchor' a 8., a 2009-es 'Congregation Of The Damned' pedig a 18. helyen végzett.

A visszatérő banda tehát öt év stúdió-szünetet követően látott neki újabb nagylemezének, ami - mint egy korábbi közleményből kiderült - a Search And Destroy kiadó jóvoltából fog megjelenni 'Long Live' címmel, 2015 szeptember 18-án. A Search And Destroy olyan manapság népszerű együttesek karrierjét indította el, mint a While She Sleeps, a Crossfaith, a Don Broco és az Axewound. Az S.A.D. jelenleg a közismertebb Spinefarm Records-szal is szerződésben áll.

Ízelítő-videó a 'Long Live' albumhoz, lentebb látható.

Egy friss Music Feeds interjúban Brandon Saller dobos-vokalista a következőket nyilatkozta bandája újonnani összeállásáról: "Azt hiszem, nagyjából 6-8 hónappal ezelőtt történt, hogy ismét összefutottunk, és leültünk beszélgetni. Már egy másfél éve beszéltünk arról, hogy találkozunk, de néhány hónapig ez sajnos nem valósult meg. Utána viszont kollektív módon egyeztünk meg abban, hogy újra együtt kell zenélnünk. Ezáltal mindannyian megkönnyebbültünk egy kicsit, és mivel tisztában voltunk azzal, hol tart jelenleg a zenei színtér, még inkább beleadtuk a dologba minden energiánkat".

Mint azt a rajongók jól tudják, a 2014-es esztendő fémjelezte az Atreyu áttörést hozó 'The Curse' című albumának 10. évfordulóját. A banda tagjai ennek apropójából egy igazán különleges nosztalgiát, és egy izgalmas visszatérést ígértek. Ezt betartván mutatta be a csapat vadonatúj single-dalát, a 'So Others May Live' című számot, ami itt letölthető ingyenesen, valamint lentebb megtekinthető hivatalos videoklip formájában.
Alex Varkatzas énekes a következőket nyilatkozta: "Ezt a dalt az egyik legjobb barátom inspirálta, aki történetesen egy ex-katona. Hihetetlen dolgokon mennek keresztül a hozzá hasonló harcosok... A háborús sebeket pedig nem könnyű begyógyítani. Ez a nóta tehát az ő tiszeletükre született - azokért az emberekért szól, akik harcolnak értünk és megvédenek minket... és ők a legtöbb esetben a munkás-osztályból származnak, mivel a felsőbbréteg még véletlenül sem vetné be magát; ők nem merik életüket kockáztatván megvédeni saját gyermekeiket sem. Ezért tehát az egyébként is dolgozó férfiakat küldik háborúba. Szóval elég szar ez a helyzet... pláne, hogy ezen gazdag ország politikusai még hasznot is húznak ebből. Na őket soha nem kell tiszteletre méltatni; csak is a szegény, dolgozó embereket".

További infók az Atreyu új albumáról hamarosan...

Long Live. The new album. Album out September 18th. Pre-orders available July 17th. #atreyu #longlive #metal #SearchandDestroy #Spinefarmrecords

Posted by Atreyu on 2015. június 29.


'Long Live' címmel jelenik meg az ATREYU visszatérő albuma - itt az első trailer!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás