Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

"Gyilkos" visszatérő albumon dolgozik a DARK ANGEL


2015-05-27

A legendás thrash metal pionírok dobosa, a neves Gene Hoglan (Testament, Death, Fear Factory) az új-zélandi 'The Sick Room' podcast-ben nyilatkozott bandája jelenlegi reunion-tevékenységeiről.

A Dark Angel régóta várt visszatérő albuma kapcsán Hoglan a következőket mondta: "Nem érezzük azt, hogy sietnünk kéne. A Dark Angel mindenképpen szeretne tőkét kovácsolni a 2014-es reunion-ból... de ennek véghezviteléhez nem szabad elsietni semmit. Persze nem is siettet minket senki... Egyszerűen csak a lehető legjobb album megírására törekszünk. Amikor eljön az idő, akkor felvesszük az anyagot, majd kiadjuk. A lényeg tehát az, hogy igazán ütős legyen a visszatérő album; hogy utána élőben is tovább tudjunk pusztítani az új dalokkal. Ettől függetlenül még semmi konkrétat nem tudok mondani a megjelenési dátum tekintetében. De az biztos, hogy egy iszonyat gyilkos albumra kell számítani; bármikor is jöjjön el ennek az ideje".

A dalszerzői munkálatokkal kapcsolatban így nyilatkozott a dobos: "Társammal, Jim Durkin-nel [gitáros] közösen vágtunk bele a dalszerzésbe; azzal a céllal, hogy letaroljunk mindenkit. Semmiképp sem szeretnénk, ha utána csak annyit mondjanak a rajongók, hogy 'Na, igen, ez egy jó lemez. Visszatértek a srácok, és letettek egy fasza albumot'... Nem, mi nem ezt akarjuk. Szó szerint el szeretnénk pusztítani az embereket ezzel az albummal! Jim Durkin egy csodálatos riff-szerző; és szerintem én sem koptam el az évek során. Szóval egy ütős, fogós és gonosz lemezt írunk - pontosan olyat, amilyet a Dark Angel-től vártok. Fasza lesz! Egyértelműen Dark Angel. Igyekszünk a lehető legcsonttorőbb anyagot letenni az asztalra!".

A legendás banda 2014. május 23-án adta első észak-amerikai visszatérő buliját; mégpedig a Maryland Deathfest keretében (ennek rajongói felvételei lentebb láthatók). Tavaly novemberben Hoglan a következőket közölte:
"Zseniális buli volt ez a reunion-turné. Mivel a Dark Angel-nek köszönhetően nőttem fel a zenei bizniszhez, hatalmas szeretettel és odafigyeléssel játszom a bandában. Konkrétabban: 17 és 25 éves korom között semmi másom nem volt, csak a Dark Angel; ezért a szívemet és a lelkemet is beleadom ebbe a zenekarba... Sajnos annak idején nem úgy alakultak a dolgok, ahogy elképzeltem. Persze a feloszlás ideje alatt is barátok voltunk; nem volt semmi 'Baszd meg'-ezés - sosem volt ilyesmiről szó. Egyszerűen csak úgy éreztük, itt az idő tovább állni; a legjobbakat kívántuk egymásnak, és újabb zenei törekvésekkel találtuk szemben magunkat. Én egyébként szerencsés is voltam, mivel közvetlenül a Dark Angel szétszéledése után felhívott engem Chuck Schuldiner [Death], hogy csatlakozzak az ő bandájához... Itt kezdetét vette egy lavina; rengeteg együttesben megfordultam, és még mindig nagyon sűrű a beosztásom. De - mint ahogy mondtam - a Dark Angel-es srácokkal mindig is barátok maradtunk, csak most már felnőttek vagyunk, és úgy is állunk hozzá az egészhez... Egyszóval ez a reunion igazán remek érzés volt mindannyiónk számára; én teljesen átadtam magam a feeling-nek".

A Dark Angel jelenlegi terveiről korábban így nyilatkozott Hoglan: "Ebben a pillanatban éppen zenét szerzünk. Jim [Durkin, gitáros] és én rengeteg új anyaggal rendelkezünk, ami egyszerűen szuper-zseniális. Arról nem is beszélve, hogy szuper-agresszív lesz! Pont olyan, mint amit egy szuper-Dark Angel-től elvárhattok. Ebben persze nagyon sok munka kell hogy legyen, de mindannyian azon vagyunk, hogy beleadjuk, amit csak tudunk. Mert ez a zenekar megérdemli. Szeretnénk még több dalt megírni, kiadni egy lemezt, aztán újra turnéra indulni... Eddig talán én voltam az, aki valamilyen időbeosztásbeli indokkal félre állította a Dark Angel-t, de aztán ez a reunion-turné szerintem ráébresztett arra, hogy ez a banda az életem egyik legfontosabb munkája; és persze a legszórakoztatóbb, legkreatívabb időtöltése. Itt és most megígérhetem: új fejezet nyílik a Dark Angel történetében!".

A banda gitárosa, Jim Durkin nemrég elmondta: "Azt kell, hogy mondjam, nagyon boldog vagyok, hogy a Dark Angel színeiben térhetek vissza. Nagyszerű emberek vesznek körül, így jobbat nem is kívánhatnék. Egyenesen a gyökereinkhez térünk vissza - Ed Repka segít nekünk újratervezni a klasszikus logót. A Dark "fuckin'" Angel mindig is keményen dolgozott, ha zenéről volt szó; és most is alig várjuk már, hogy visszahozhassuk ezt a szörnyeteget az emberek életébe".

A Dark Angel 2014-es felállása:
Gene Hoglan (dobok)
Eric Meyer (gitár)
Jim Durkin (gitár)
Ron Rinehart (ének)
Michael Gonzalez (basszusgitár)

A csapat a '80-as években két albumot rögzített Don Doty énekessel (1984 - 'We Have Arrived', 1986 - 'Darkness Descends'). Őt váltotta Ron Rinehart, akinek részvételével szintén két nagylemez jelent meg (1989 - 'Leave Scars', 1991 - 'Time Does Not Heal') az 1992-es feloszlás előtt. Rinehart, Hoglan és Meyer a 2000-es évek közepén habár újjáélesztették a bandát, az énekes egészségügyi problémái miatt mindeddig nem jöhetett létre a valódi 'reunion'.

A Dark Angel 2014. április 26-án, szombaton Chile fővárosában, Santiago-ban adta első visszatérő buliját - ennek felvételei itt láthatók:


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás