Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

MACHINE HEAD - így készült a 'Now We Die' videoklipje


2014-11-26

A San Francisco-i groove metalisták néhány hete bemutatták új nagylemezük első hivatalos videoklipjét, amit október 3-án forgattak Oakland-ben, Mike Sloat [Testament, Hatriot] rendezésében.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A 'Now We Die' forgatásán készült hivatalos verkfilmet a minap mutatta be a banda:

A Machine Head legújabb, 'Bloodstone & Diamonds' című albuma a megjelenés első hetében több mint 18,200 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard-lista 21. helyén végzett. A 'Bloodstone &  Diamonds' november 10-én, hétfőn látott napvilágot, a Nuclear Blast Entertainment jóvoltából. A korong anyagát maga a zenekar frontembere, Robb Flynn, illetve Juan Urteaga producelte; a keverésért (hasonlóan az utolsó hét Machine Head albumhoz) Colin Richardson felelt. A lemez a lenti lejátszón teljes egészében meghallgatható.

"Ez egy igazán kemény lemez, némi sötét és gonosz vibrálással ellátva, de érzésem szerint sokkal rockosabb feelingje is van, mint a korábbi munkáinknak. Némi sürgősségi ellátás érezhető a korongon; és ez megmutatkozott a demó-felvételeken is, melyeket igen gyorsan és spontán hoztunk össze. Ezt a spontán vibrálást próbáltuk meg felvinni az albumra is. Egy ponton, amikor nagyon belemerültünk a dalok analizálásába, és többször is visszahallgattuk, amink eddig van, azt mondtuk: 'Tudjátok mit? Ezekben a demókban nem érezhető a rezgés, inkább csak az őrjöngés'. Ezért újra átgondoltuk a dolgokat, és a végleges demók már lazábbak lettek. A gitár-témák néhol valóban életre keltek. Néhány helyen az egyes dalok 40-50%-a spontán, élő hangzással rendelkezik, és ez nagyon fasza. Ez adja meg az energiát, és kelti életre a zenét!" - nyilatkozta korábban Flynn.

A Machine Head február 9-én vonult be a Green Day zenekar tulajdonában álló kaliforniai JingleTown Recording stúdióba, az új nagylemez rögzítése végett.
"El sem tudom mondani, mennyire büszkék vagyunk erre az albumra. Egy őrületes utazás volt a rögzítés. Eleinte azt hittük, nem is leszünk képesek ilyesmire, de most azt kell mondanom, hogy ez egy újabb mérföldkő a karrierünkben" - közölte Flynn.

Íme a 'Bloodstone & Diamonds' tracklistája:

01. Now We Die
02. Killers & Kings
03. Ghosts Will Haunt My Bones
04. Night Of Long Knives
05. Sail Into The Black
06. Eyes Of The Dead
07. Beneath The Silt
08. In Comes The Flood
09. Damage Inside
10. Game Over
11. Imaginal Cells (instrumentális)
12. Take Me Through The Fire

"10 dal, egy intermezzo és egy beszédes instrumentális audió-kollázs (itt a 'Real Eyes, Realize, Real Lies'-ra kell gondolni) Dr. Bruce Lipton és Steve Bhaerman előadásában, a 'Spontán Evolúció című zseniális  audió-könyvből. Utolsó nyolc lemezünkből hetet Juan Urteaga producelt; és ez nem volt másként most sem. A mesteri keverést Colin Richardson végezte; míg a további hangtechnikai munkálatok és kiegészítő mixelések két metal-legenda, Andy Sneap és Steve Lagudi nevéhez fűződnek". Vendégzenészek személyében ezúttal is két különböző vonós-zenekar látogatott el hozzánk: az egyik az 'Unto The Locust' albumon is közreműködő Quartet Rouge, a másik pedig egy teljes egészében férfiakból álló vonósnégyes, az 'In Comes The Flood' című számban".

A banda új stúdiólemezének lent látható borítóját a neves brazil művész, Marcelo Vasco készítette, aki korábban a Dimmu Borgir, a The Faceless, az Einhejer, a Belphegor, a Borknagar és a Keep Of Kalessin zenekaroknak is tervezett grafikákat.
"A Nuclear Blast egyik munkatársa révén jutottunk el Marcelo-hoz. Ez a srác iszonyatosan nagy műveket készített régebben! A mi esetünkben a Machine Head 'Oroszlán Címer' logóját vette alapul, melyet annak idején Rafal Wechterowicz készített. Úgy döntöttünk, ezúttal az egész dizjánt egy régi alkímista könyv köré építjük fel, melynek belsejét mindvégig szépia-tónusú oldalak borítják. Mint ahogy azt korábban is elmondtuk, ez az album lesz a Machine Head eddigi legszebb felépítésű műve: maga az album is megjelenik deluxe-formában, bakeliten, és egy bőrkötésű, 48-oldalas média-könyvben. Aztán még ott lesz az 'ultra-csomagos' változat, ami egy egyedi, eredeti Epiphone gitárt fog tartalmazni (rajta a címerrel)" - közölte korábban a frontember.

A szövegkönyvben (és lentebb is) látható promó-fotók Travis Shinn nevéhez fűződnek, aki Flynn szerint "hűen prezentálta a média-könyv 1800-as évekbeli alkímista témáit".

A csapat új stúdióalbumának munkálatai egy stúdiós videó-blogban kerültek dokumentálásra. Ennek mind az öt epizódja elérhető a lenti lejátszókon.

"Az új lemez egyértelműen Machine Head!" - mondta Robb Flynn egy korábbi Metal Hammer interjúban. "Persze mint mindig, ezesetben is valamiben előrébb léptünk, mivel nem vagyunk olyan banda, akik állandóan csak visszafelé tekintenek. Tesszük a dolgunkat; felhasználjuk, alkalmazzuk zenész- és élet-tapasztalatainkat. Megvan a magunk hangzása; megvan a Machine Head maga harmóniája - a lehangolt riffek és az én ének-stílusom. Asszem Bob Dylan mondta ezt a legjobban: 'Mindig találsz új módszereket ugyanazon dolog kifejezésére'".

A csapat néhány nappal ezelőtt közzétette az új album hivatalos trailerét. Íme a kedvcsináló két részben:


MACHINE HEAD - így készült a 'Now We Die' videoklipje
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás