Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bemutatta 'The Grand Collapse' című videoklipjét az EVERGREY


2014-11-26

Tom S. Englund és bandája, az Evergrey elkészült új nagylemezének második hivatalos videoklipjével. Íme a 'The Grand Collapse' premierje:

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Nemrégiben még a feloszlás szélén állt Svédország egyik legeredetibb metal bandája, az Evergrey. Tom S. Englund-nak, a zenekar állandó frontemberének azonban sikerült újra inspirációt merítenie.

Az Evergrey 2010-es szétszéledése és a 2011-es 'Glorious Collision' albumának megjelenése után, illetve úgy általában a hanyatló zeneipar nehézségei okán, Englund úgy érezte, eljött az idő bedobni a törölközőt. A sors azonban más hozott: a zenekar egykori tagjai akaratlanul is ismét a frontember mellé csapódtak, folyamatosan támogatván és bátorítván őt a banda folytatásában. Ennek végeredménye lett az Evergrey 16 éves története során megírt legerősebb album, a 'Hymns For The Broken'.

"A srácok visszatértek és megmentették az Evergrey-t, mivel én nem voltam 100%-is biztos benne, hogy szeretnék új rögzíteni" - mondta Englund. "Teljesen meghökkentem: a banda hangzása éhes; az album kiválóan szól - nincs rajta egyetlen gyenge pont sem. Egyszerűen imádom, ami egyébként különös, mivel nemrégiben még szinte teljesen beleuntam a zenélésbe. Most viszont őszintén azt mondhatom, hogy sosem éreztem magam olyan közel a zenéhez, mint most, a 'Hymns For The Broken' esetében. Minden a helyén van. És egyébként pontosan ez volt az elképzelésem, a vágyam az új lemez kapcsán. Általában kb. 80%-ig lehetsz elégedett egy új koronggal, de ez most 100%-ig olyan, amilyennek szerettük volna".

A 'Hymns For The Broken' magában hordozza az Evergrey sötét, melankólikus és dühös elemeit, valamint Englund jellegzetes vokál-témáit; azonban ezúttal egy olyan nyers energia fedezhető fel a dalokban, ami mindeddig kimaradt a banda hangzásából.
"Ti is hallhatjátok, hogy az album tele van energiával, tele van élettel. Másképp szól, mint bármelyik másik lemezünk. Nem alacsonyítom le a korábbi kiadványainkat, de a 'Hymns For The Broken'-hez teljesen új megközelítéssel álltunk. Amikor írtam a dalokat, közben is folyamatosan énekeltem; és ezeket a vokál-témákat azonnal fel is vettem. Szóval most úgy haladtunk, hogy nem álltunk le egyszer sem átfényezni a dolgokat. Még a basszust és a dobokat is közösen vettük fel egyidőben, egy stúdióban. Addig egy pillanatra sem álltunk le, amíg nem éreztük, hogy tökéletes az anyag. Kiveséztük tehát a spontaneitás fogalmát, és ezt hallhatja is mindenki".

A 'Hymns For The Broken' album szeptember 26-án került a boltokba, az AFM Records jóvoltából. Az album mixelési munkálatait Jacob Hansen [Volbeat, Pretty Maids, Doro] végezte, saját dániai Hansen stúdiójában. Englund szerint, egyértelműen ő a megfelelő ember a munkára, mivel "ösztönösen tudja, mit szerettünk volna kezdeni a zenével". "A demó-felvételekhez képest, Jacob százszor kiválóbbá tette a dalokat".

Habár a 'Hyms For The Broken' borítója és dalainak címe egy háború, csata és forradalom koncepcióját tükrözik, az Evergrey nem adja a nevét politikai állásfoglaláshoz, mondván "az igazságon túl semmi nincs". Englund tehát pontosította az album témáját: "A 'Hymns For The Broken' arról az emberi küzdelemről szól, ami egyébként jelen van a legtöbb Evergrey albumon".

"Az elmúlt hat évben hatalmas változásokon estem át. Elmém olyan sarki pontjaiba kerültem, ahol felfedeztem magammal kapcsolatban mindeddig ismeretlen dolgokat" - árulta el Englund. "Ez az album ezt a felfedezést mutatja be: Te magad sem az a személy vagy, amit gondoltál magadról... Márpedig ez a tény rémisztő és ijesztő, de ugyanakkor a javadra is válhat. Pokoli utazáson vagyok túl... Persze még most sem mondom azt, hogy véget ért az út, és megtaláltam mindenre a választ. Nem. Egyszerűen csak van elég önbizalmam ahhoz, hogy kiálljak és újra zenéljek. Úgy érzem, zenénk azoknak az embereknek szól, akik hasonlóan vélekednek dolgokról, hasonló mélységekbe merülnek... Szeretnénk, ha ezek az emberek kevésbé éreznék magányosnak magukat".

A 'Hyms For The Broken' tracklistája így néz ki:

01. The Awakening
02. King Of Errors
03. A New Dawn
04. Wake A Change
05. Archaic Rage
06. Barricades
07. Black Undertow
08. The Fire
09. Hymns For The Broken
10. Missing You
11. A Grand Collapse
12. The Aftermath

Az album első single-dala és videoklipje a 'King Of Errors' dalhoz készült - ennek premierje lentebb megtekinthető. A videoklipet a Revolver Film Company AB munkatársa, Patric Ullaeus (Dimmu Borgir, In Flames, Hammerfall, Europe, Lacuna Coil, stb.) rendezte.

Tom S. Englund frontember néhány hete mutatta be bandája új felállását: Henrik Danhage gitáros és Jonas Ekdahl dobos (akik 2010-ben léptek ki a zenekarból) visszatértek. Őket kíséri basszusgitáron Johan Niemann; billenyűkön pedig Rikard Zander. Fotó az új line-upról alább látható.

Ízelítők az albumhoz, a hivatalos EPK (Elektronikus Sajtó-Közlemény) valamint a lemezborító szintén lentebb látható.

Az Evergrey legutóbbi kiadványa a 2011 novemberében megjelent 'A Decade And A Half' két-lemezes válogatás-album volt, ami a legnagyobb slágerek mellett, korábban kiadatlan dalokat és koncert-felvételeket is tartalmaz.
A banda legutóbbi nagylemeze 'Glorious Collision' címmel jelent meg, 2011. február 28-án, az SPV/Steamhammer jóvoltából. Erről az albumról bővebben ITT írtunk.


Bemutatta 'The Grand Collapse' című videoklipjét az EVERGREY
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás