Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Izgalmas híreket rejt az IRON MAIDEN karácsonyi üdvözlőlapja


2014-12-17

A brit heavy metal legendák idén is küldtek karácsonyi képeslapot az Iron Maiden Fan Club tagjainak. Az egyedi tervezésű ajándékon titokzatos utalások lelhetők fel a banda 2015-ös tevékenységeihez.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A lenti képen látható üdvözlőlapon a zenekar legendás kabalája, Eddie szerepel, amint kiront egy stúdióból; mellette pedig egy "UROTON 51" feliratú tábla található. Mindebből az a következtetés vonható le, hogy az Iron Maiden 2015-ben valószínűleg visszatér a stúdióba, a 2010-es 'The Final Frontier' album folytatásának rögzítése végett. Néhány rajongó az "UROTON 51" üzenet mögött egy szójátékot sejt, ami megcserélve a karaktereket az "On Tour 2015" kifejezést adja... 2015-ben tehát egy új lemez rögzítése mellett egy turné lebonyolítása is kilátásban van.

A Maiden 15. stúdiólemeze 2010-ben jelent meg, 'The Final Frontier' címmel. Az albumon 10 dal szerepel, melyek átlagos hossza 7 perc 40 másodperc. A lemez a megjelenés első hetében több mint 63,000 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard 4. helyén debütált. Ehhez képest, az előző, 2006-os 'A Matter Of Life And Death' CD 56,000 (9.hely), a 2003-as 'Dance of Death' 40,000 (18. hely), a 2000-es 'Brave New World' pedig 38,000 példányban (39. hely) fogyott az első héten.

Bruce Dickinson egy 2011-es interjúban közölte, hogy a banda "még legalább egy nagylemezt" elkészít a végleges visszavonulás előtt: "Lesz még legalább egy nagylemeze a Maiden-nek, de hozzá kell tenni azt is, hogy a zeneszerzési fázis során a tagok gyakran küszködnek az új számokkal. Próbáljuk egyenesben tartani a dolgokat. Angolok lévén, mindig is vannak fenntartásaink, amikor egymással kommunikálunk az új ötletek kapcsán. A régi időkben ez úgy ment, hogy felálltunk, és már ütöttük is egymást, bármiről is legyen szó. De most már jobban ismerjük egymást - meg az emberek egyébként is ellágyulnak egy idő után. Amikor eljön az idő, hogy írjunk egy új lemezt, mindenki saját magányába vonul az öteleteivel és a notebook-jával; majd találkozunk, és bedobunk a közösbe mindent. Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak határai annak, amit zeneileg csinálhatunk. Nem vagyunk egy olyan banda, akik azt mondják: 'Hé, csináljunk egy lemezt Kanye West-tel', mert az egyáltalán nem érdekelné a rajongókat. Mellesleg a zenénk kicsit prog-rockos lett az utóbbi albumokon, és úgy látszik sokaknak ez be is jön".

A Maiden a 2014-es évben mindössze nagyjából 20 koncertet adott, a május és június közti időszakban. A több mint egy éven át tartó 'Maiden England' turné idén végre hazánkba is eljutott: a brit legendák június 3-án, kedden a budapesti Papp László Sportarénában léptek fel. A 2014-es dátumok egyébként már az utolsó állomások voltak a 'Maiden England' turnén, amely 2012 júniusában kezdődött az USA-ban, majd folytatódott Európában és Latin-Amerikában, olyan fellépésekkel, mint a brazil Rock In Rio, ahol a 90.000 jegyet órák alatt kapkodták el miután bejelentették, hogy a Maiden lesz a fesztivál utolsó napjának főzenekara. A 2013-as turné Chilében, a Santiago-i nemzeti stadionban fejeződött be, ahol 60.105 rajongó előtt lépett fel a zenekar, és "ez volt minden idők legnagyobb számú közönsége, amit brit banda valaha vonzott" adta másnap hírül a La Tercera napilap. 2013 a banda Donington Park-i bulija kapcsán is emlékezetes marad, ahol nem csupán a 25. évfordulóját ünnepelték annak, hogy az 1988-as 'Seventh Son' turnéjukkal először lehettek a rock legendás otthonában fő fellépők, de ráadásként most 95.000 rajongó előtt adtak koncertet. Ezzel a fellépésükkel rekordot értek el abban a tekintetben is, hogy ötödszörre lehettek Donington főbandája.

Mire a 'Maiden England' turné július 5-én befejeződött az angliai Knebworth-ben, a Sonisphere fesztiválon, addigra több mint 2 millió rajongó láthatta a show-t, újra bizonyítva, hogy a zenekarnak eszébe sem jut lassítani vagy lejjebb adni abból a hihetetlen szenvedélyből, ami már 3 évtizede a metal-zene fejedelmeivé teszi őket.

www.ironmaiden.com


Izgalmas híreket rejt az IRON MAIDEN karácsonyi üdvözlőlapja
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás