Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SOTO - friss videoklip a Jeff Scott Soto-projekt debütáló albumáról


2015-05-12

Napjaink egyik legtehetségesebb rockénekese, a többek közt a Malmsteen- és Rudi Pell-bandából, a Talisman-ból és a Journey-ből is ismert Jeff Scott Soto januárban debütál SOTO formációjával.

A több mint 3 évtizede aktívan frontemberkedő, puerto ricoi származású Soto - annak ellenére, hogy szólóban már számos sikeres albumot adott ki - most egy fiatal heavy és power metal zenészekből álló formációt hozott létre, SOTO névvel fémjelezve. Az új csapat elsöprő debütálása 2015. január 30-án, pénteken volt esedékes: ekkor jelent meg az earMUSIC jóvoltából az 'Inside The Vertigo' album, amit egy előzetes sajtó-közleményben a "power és a prog-metal, valamint a hatalmas groove-ok és a tökéletesített produkciós munka elegyeként" jellmeznek.

"Már hosszú ideje űzöm az ipart, de a gyökereim elsősorban a metal zene súlyosabb talaján vannak leverve. Ezért most úgy éreztem, eljött az idő, hogy meglátogassam régi családomat, és újra együtt alkossak velük" - közölte Soto, akinek új bandáját fiatal nemzetközi tehetségek alkotják; Jorge Salan (szólógitár), BJ (billentyűk, ritmusgitár), David Z (basszusgitár) és Edu Cominato (dobok) személyében. "Ezek a srácok a világ különböző tájairól érkeztek; így a saját hatásaikkal teszik egyedivé ezt a bandát. Az USA-tól kezdve, Európán át, egészen Dél-Amerikáig, egy izgalmas, magas presztízzsel bíró stílus-keverék gyűlt itt össze".

"Az elmúlt évben rengeteg düh és frusztráció gyülemlett fel bennem; nagyon sok doog felbosszantott... A SOTO-t pontosan arra találtam ki, hogy ezeket az érzelmeket levezethessem. Tudom, hogy nagyon sok fiatal és idősebb ember ugyanolyan gondolatokkal küzd, mint én; ezért ez a projekt különösképpen nekik szól. Nem arról van szó, hogy újra feltaláljuk a kereket; egyszerűen csak egy olyan együttes alkottunk, ahol zenei és mentális szempontból egy helyen lehet a szívünk..." - tette hozzá az énekes.

Az 'Inside The Vertigo' albumot maga Soto producelte. A dalszerzésbe Jeff népszerű kollégái és bandatársai segítettek be. A lemezen olyan neves vendégek kaptak helyet, mint Gus G. (Firewind, Ozzy Osbourne), Jason Bieler (Saigon Kick), Mike Orlando (Adrenaline Mob) és Joel Hoekstra (Whitesnake, ex-Night Ranger), valamint Casey Grillo (Kamelot), Connor Engstrom, Tony Dickinson, Leo Mancini, Hugo Mariutti és Gary Schutt.

Az album már 2013 végén rögzítésre került - a keverést Soto régi partnere, John Ellis hangtechnikus végezte, egy bostoni stúdióban. Az 'Inside The Vertigo' megjelenése egybeesik Soto néhai Talisman-beli bandatársa és legjobb barátja, Marcel Jacob basszusgitáros születésnapjával (Jacob - aki idén lett volna 50 éves - 2009-ben követett el öngyilkosságot).

Íme az első SOTO lemez tracklistája, és a frissen megjelent 'Break' című videoklip:

01. Final Say
02. The Fall
03. Wrath
04. Break
05. Narcissistically Yours
06. End of Days
07. Inside The Vertigo
08. When I'm Older
09. Trance
10. Jealousy
11. Karma's Kiss
12. Fall To Pieces

Íme az album EPK-ja (Electronic Press Kit), melyben többek közt Jeff promótálja az albumot:

A teljes SOTO zenekar várhatóan idén ősszel fog európai turnéra indulni. Érdemes lesz figyelni a dátumokat, ugyanis JSS rendszeresen ellátogat Budapestre is.


SOTO - friss videoklip a Jeff Scott Soto-projekt debütáló albumáról
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás