Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a harmadik dal a debütáló SCOTT WEILAND AND THE WILDABOUTS albumról!


2015-02-24

Az egykori Stone Temple Pilots / Velvet Revolver énekes, Scott Weiland és jelenlegi háttér-bandája, a The Wildabouts március 31-én jelenteti meg első, 'Blaster'-nek keresztelt lemezét.

A Scott Weiland And The Wildabouts nevezetű formáció első anyagának producelését Rick Parker (Black Rebel Motorcycle Club) végezte. A felvételek 2014 őszén zajlottak, a Burbank-beli Lavish Stúdióban és a Beachwood Canyon-beli The Sandbox falai között. A lemez 12 dalt fog tartalmazni, melyet egy kivételével mindet Weiland szerzett.

Weiland és a Wildabouts - vagyis Jeremy Brown gitáros, Tommy Black basszusgitáros és Danny Thompson dobos - február indul turnéra az új projekttel, de a körút egészen tavasz végéig elhúzódik, ugyanis a banda fellép többek közt a Sundance Filmfesztiválon és egyéb nagyszabású észak-amerikai rendezvényen.

A The Wildabouts és Weiland előző közös turnéja tavaly novemberben ért véget. A koncertek során elhangzottak többek közt Stone Temple Pilots és Velvet Revolver klasszikusok is, de április 30-án, egy texasi koncert alkalmával például debütált három vadonatúj dal is: a 'The Way She Moves', a 'Beach Pop Rock' és a 'Circles' rajongói felvétele lentebb érhető el (ezek a számok felkerülnek a 'Blaster' albumra is).

Weiland és a The Wildabouts még 2013-ban látott neki az új album megírásának, egy dél-kaliforniai stúdióban. Az énekes nemrégiben a Songfacts riporterének nyilatkozott arról, miben különbözik a 'Blaster' a Stone Temple Pilots és a Velvet Revolver stílusától vagy bármely más Weiland-projekttől: "Ez az album teljesen más lesz, mint bármi, amit eddig kiadtam. Korábban leginkább egyedül szereztem dalokat, aminek különféle eklektikus albumokt lettek a végeredményei. Most azonban egy kicsit árnyaltabb dologról van szó. A két nagy zenekar, amiben játszottam, a STP és a Velvet Revolver elsősorban az erőteljes riffekről, az energikus akkordokról és a nagyszabású hangzásról ismert. Ez tehát nem olyan lesz... A régi bandáimban úgy zajlottak a dolgok, hogy az egyik srác bedobta a közösbe az ötleteit, amit mi közösen megvitattunk, majd megírtam hozzá a saját témáimat és a dalszöveget. Szóló-artistaként viszont sokkal szabadabbnak érzem magam, ami azt jelenti, hogy bátran kísérletezhetek különböző általam szeretett zenei stílusokkal... Jelenleg úgy érzem, az új lemez inkább indie-hangzású lesz, egy rendkívül erős rock 'n' roll-beütéssel. És persze itt is lesznek csavaros riffek... De összességében azt kell mondjam, most egy teljesen új élmény a dalszerzés...".

A lemezről néhány hete napvilágot látott az első ízelítő, a 'White Lightning' című szám formájában. Később pedig megjelent a 'Way She Moves' audió-verziója, valamint a 'Modzilla' című dal is. A dalok lentebb elérhetők.

Másik hír, hogy Weiland a minap elindította önálló szólóalbumának hivatalos kampányát is. A PledgeMusic-kampány leírásában többek közt az alábbi sorok olvashatók: $1,750-ért akár paintball-ozhatsz is az énekessel! "Scott Weiland imádja a paintball-t! Te és az egyik barátod részt vehettek egy különleges mérkőzésen az énekes társaságában, egy L.A.-beli paintball-pályán. Akik távol élnek Los Angeles-től, azoknak a menedzsment-cég átvállalja útiköltségüket". Az új Weiland-szólólemez kampánya 6-8 héten belül fog lezárulni. A beígért fődíjat valamikor az ősz folyamán hirdetik ki.

Weiland második, egyben utolsó önálló albuma 2008-ban jelent meg, 'Happy In Galoshes' címmel. A lemezen olyan vendégek kaptak helyet, mint Adrian Young, Tony Kanal és Tom Dumont a No Doubt-ból. Ez a korong a megjelenés első hetében több mint 10,500 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard 96. helyén végzett.

A Stone Temple Pilots tavaly elején rúgta ki Scott Weiland énekest, majd perelte be őt, mondván Weiland szabotálta a banda 20. évfordulós turnéját azzal, hogy rendszeresen késett a koncertekről, valamint promóciós fellépéseket hagyott ki. Az énekes ezt nem hagyta annyiban: ellen-perelte egykori bandatársait, 5 millió dolláros kártérítést követelvén az általa elszenvedett "veszteségekért", az "ellene szőtt összeesküvésért", valamint "a Stone Temple Pilots név jogtalan használatáért".


Itt a harmadik dal a debütáló SCOTT WEILAND AND THE WILDABOUTS albumról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás