Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bemutatkozó nagylemezének minden dalához videoklipet forgat a NIGHT DEMON - itt az első kisfilm!


2015-01-16

A kaliforniai metal-trió Európában január 19-én adja ki debütáló, 'Curse Of The Damned' című albumát, amiről a tervek szerint az összes nóta videoklip formájában is napvilágot fog látni.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A friss híreket a Night Demon frontembere / basszusgitárosa, Jarvis Leatherby árulta el a 'Metal On Metal' rádió-műsorban: "Minden hatodik-nyolcadik héten egy-egy új videoklipet fogunk bemutatni. Persze nem mind lesz teljes produkciós munka és performansz-klip, de nagyrészt ezzel kell számolni. Ehhez pedig már találtunk embereket, akik szívesen dolgoznának velünk".

A szóban forgó album a Skandináviában január 14-én, Európa többi részén pedig január 19-én megjelenő 'Curse Of The Damned', ami a normál CD-s verzió mellett elérhető lesz LP-n (bónusz track-kel) és digitális formában is.

A banda immáron bele is vágott a videoklip-kampányba: az első kisfilm a 'Screams In The Night' című dalhoz készült. A lentebb megtekinthető videóról Leatherby a következőket nyilatkozta: "A 'Screams In The Night' a 'Curse Of The Damned' vezető single-dala. A klipben mindent felfedezhettek, amit egy Night Demon koncert magában foglal: fény, füst, izzadság és lüktető riffek! Emellett a videóban látható némi ízelítő a 'COTD'-t kísérő képregényből, aminek 'Blood Sacrifice' lesz a címe".

A Night Demon néhány napja tett közzé egy friss dalt a lemezről, 'Killer' címmel. A lenti lejátszón meghallgatható nótáról így beszélt Leatherby: "Ezt a dal az egyetlen idazi Éjszakai Cserkész, Richard Ramirez inspirálta! A 'Killer' a '80-as évek közepébe repíti vissza a hallgatót; abba az időbe, amikor a Los Angeles-i lakosok megunták a terrort és a folytonos félelmet; és felkészültek, hogy elkapják ezt a szörnyeteget".

A Night Demon zenéje elsősorban olyan old-school metal-legendák korai éráiból eredeztethető, mint az Iron Maiden, a Metallica, a Diamond Head, az Angel Witch, a Riot és a Saxon, de stílusukra nagy hatással volt például a The Misfits is. Attól függetlenül, hogy a három tag [Jarvis Leatherby (basszusgitár, ének), Brent Woodward (gitár) és Dusty Squires (dobok)] büszke ezekre az inspirációkra, zenéjük többféle szempontból mégis modern és kortárs metalnak nevezhető.

A 'Curse Of The Damned' borítója lentebb látható. Íme a tracklista és a lemez hivatalos ízelítője:

01. Screams In The Night
02. Curse Of The Damned
03. Satan
04. Full Speed Ahead
05. The Howling Man
06. Heavy Metal Heat
07. Livin' Dangerous
08. Mastermind
09. Run For Your Life
10. Killer
11. Save Me Now
12. Road Racin' (LP bónusz track)

A Night Demon január folyamán a Skull Fist előzenekaraként járja az Államokat, de a hónap végén elindul az európai lemezbemutató turné is. Ennek eddig bejelentett állomásai és dátumai a következők:

Január
31 - Würzburg, Németország - Posthalle (Metal Assault Fesztivál)

Február
7 - Saalfeld, Németország - Klubhaus

Március
1 - Montpellier, Franciaország - Secret Place
5 - Parma, Olaszország - Titty Twister Club
6 - Sargans, Svájc - Karibik Bar
7 - Chur, Svájc - Palazzo
14 - Potsdam, Németország - Club Charlotte
20 - Essen, Németország - Turock
21 - Stuttgart, Németország - JH Hallschlag
27 - Den Haag, Hollandia - Musicon

Április
3 - Stadskanaal, Hollandia - Very Eavy Fest


Bemutatkozó nagylemezének minden dalához videoklipet forgat a NIGHT DEMON - itt az első kisfilm!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás