Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videoklip-premier: NAPALM DEATH - 'Smash A Single Digit'


2015-01-23

A brit grindcore-legendák 2012-es 'Utilitarian' című albumának folytatása 2015. január 26-án jelenik meg, 'Apex Predator - Easy Meat' címmel, a Century Media Records jóvoltából.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A Napalm Death júliusban vonult stúdióba, hogy megkezdje az 'Utilitarian' album folytatásának munkálatait. Minderről ITT számoltunk be.

Mark "Barney" Greenway énekes néhány hete az alábbi híreket közölte: "Amikor azt mondjuk, hogy immáron nagyjából egy éve dolgozunk a lemez felvételein, akkor az az emberek számára kissé extravagánsnak tűnhet egy grindcore-hozzáállású bandától. Viszont most az helyzet, hogy ezt az anyagot különféle szegmensekben rögzítettük; ezáltal próbálván változatos típusú hang-támadásokat indítani... Az biztos tehát, hogy ez az album nyersebb, mocskosabb és élénkebb, mint a korábbi lemezek... ja, és minden bizonnyal kevésbé letisztult... és még az alábbi kifejezéseket tudnám használni: elnyomó, kalandos, no-wave típusú, stb.
Russ Russell producer az évek során számtalan alkalommal segített nekünk abban, hogy fejfájást okozhassunk az embereknek. Na ő az, aki nem bánja azt sem, ha ki kell segítenie minket bizonyos stúdiós hangszerelést illető technikákkal. A legtöbb producer erre húzgálná a száját. Szóval mi úgy döntöttünk, hogy ezúttal is Russ-szal vonulunk be a Parlour Stúdióba, hogy az egyébként csendes és nyugodt Northamptonshire-n okozzunk némi pusztulást.
Előzetesképpen íme néhány új számcím: 'Copulating Snakes', 'Dear Slum Landlord' (ezt adtuk elő a 2014-es Roadburn fesztiválon, aminek felvétele lentebb látható), 'What is Past Is Prologue', 'Stunt Your Growth
".

A Napalm Death már el is árulta az új lemez címét: az 'Apex Predator - Easy Meat' ['Csúcs-ragadzó - Könnyű préda'] egy "evolúciós szakkifejezés, ami a modern világban zajló rabszolgaságot és annak körülményeit definiálja". "Az 'Apex Predator' azokat reprezentálja, akik elhozzák a rabszolgatásot (és akik kapitalizálják azt); az 'Easy Meat' pedig azokat az egyéneket jelenti, akiknek nincs más választásuk, csak a behódolás. Sok hatalmon lévő ember szereti úgy gondolni, hogy a rabszolgaság csak a történelemkönyvekben létezik, de ha jobban belátunk a felszín alá, észre vehetjük, hogy ugyanúgy él és lélegzik, mint bármikor - mindössze más arculattal és másmás formában, eleget téve az etikai kétértelműség látszatának" - közölte Greenway.

Íme a 2015. január 26-án megjelenő 'Apex Predator - Easy Meat' tracklistája:

01. Apex Predator - Easy Meat
02. Smash A Single Digit
03. Metaphorically Screw You
04. How The Years Condemn
05. Stubborn Stains
06. Timeless Flogging
07. Dear Slum Landlord…
08. Cesspits
09. Bloodless Coup
10. Beyond The Pale
11. Stunt Your Growth
12. Hierarchies
13. One-Eyed
14. Adversarial / Copulating Snakes

Az album fentebb látható borítóját - hasonlóan a 'Utilitarian' illusztrációihoz) a Friktion.com dán származású dizájnere, Frode Sylthe tervezte.
"Az album felvételei során volt néhány igazán komplex elképzelésünk a borítót illetően, de ezúttal mégis úgy döntöttünk, hogy egyetlen képpé vetkőztetjük az egész művet; lévén így nagyobb hangsúlyt kap a lényeg" - közölte az énekes.

A lemez első hivatalos audió-ízelítője a lentebb meghallgatható 'Cesspits' című szám, amiről a frontember a következőket mondta: "A 'Cesspits' szó szerint és képletesen is a lyukakban élő emberekről szól. Talán ez az ultimate méltatlanság; az a dolog, amire a vak tekintetek odafigyelnek. Zenei szempontból az alapvető ötletünk egy szörnyen kegyetlen kivitelezés volt, de mégis számos beütéssel gazdagodtunk a végén".

Napokkal ezelőtt megjelent az újabb nyilvános nóta, a 'How The Years Condemn', amit Shane Embury basszer szerzett. "Zeneileg azt szerettem volna elérni, hogy ez a dal sok különböző ritmust és nüanszot foglaljon magában, a lehető legrövidebb idő-intervallumon belül. Ezt sikerült is elérni, mivel rendkívül intezív és érzelmekkel teli muzsika született; tökéletesen passzolván magához a dalszövegi tematikához".

Az 'Apex Predator - Easy Meat' első hivatalos videoklipje a 'Smash A Single Digit' című számhoz készült. A kisfilm - amit Michael Panduro (Cephalic Cagnage, Saint Vitus, Job For A Cowboy) rendezett és producelt - lentebb megtekinthető. Az animációs klip összesen 1093 darab tollal rajzolt képből áll össze - ezeket egy feltörekvő grafikus, Lisbet Fredslund vázolta fel.

Az 'Apex Predator - Easy Meat' az alábbi formátumokban lesz elérhető:

* Normál CD 20-oldalas szövegkönyvvel (14 dal)
* Digitális letöltés (14 dal)
* 180-grammos LP dupla-oldalas, A2-es méretű poszterrel, kézzel írott dalszövegekkel és egy bónusz track-kel (15 dal, és a bónusz track: 'Critical Gluttonous Mass')
* Limitált 'mediabook' CD kibővített, 40-oldalas szövegkönyvvel, egy matricával és 3 bónusz track-kel (17 dal, és a bónuszok: 'What Is Past Is Prologue', 'Oh So Pseudo' plusz egy G-ANX feldolgozás, a 'Clouds Of Cancer / Victims Of Ignorance')
* Digipak CD 24-oldalas szövegkönyvvel és egy bónusz track-kel / kizárólag Észak-Amerikában! (15 dal, és a bónusz track: 'Oh So Pseudo')
* Limitált, pirosz színű kazetta egy bónusz track-kel (15 dal, és a bónusz track: 'Critical Gluttonous Mass')
* Limitált 'mail-order' box-szett, 1000 példányban (Tartalom: 'mediabook' CDkibővített, 40-oldalas szövegkönyvvel, egy matricával és 3 bónusz track-kel, az album normál kazettás verziójával, egy exkluzív Napalm Death sapkával, egy dupla-oldalas, A3-as méretű poszterrel és 3 darab kitűzővel).

A banda legutóbbi megmozdulása egy Decibel magazin által szervezett USA-beli turné volt a műfaj másik nagy nevű bandája, a Cannibal Corpse társaságában. 2015 januárjában a zenekar újabb észak-amerikai körútra indul; ezúttal a Voivod kíséretében.

A banda legutóbbi nagylemeze 2012 februárjában jelent meg, 'Utilitarian' címmel, a Century Media Records jóvoltából. Ez a megjelenés első hetében több mint 2,200 példányszámban kelt el az Egyesült Államokban; így a banda a Billboard Új Előadók Listájának (Heatseekers) 14. helyén végzett.

 


Videoklip-premier: NAPALM DEATH - 'Smash A Single Digit'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás