Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Teljes egészében előadja új albumát Németországban a PARADISE LOST


2015-04-24

Június elején megjelenik a Paradise Lost régóta várt új albuma, a 'The Plague Within', amiről néhány napja napvilágot látott az első nyilvános dal.

A legendás goth-metal pionírok Jaimie Gomez Arellano producer társaságában, a londoni Orgone Stúdióban (Ghost, Ulver, Cathedral) rögzítették új albumukat. A Paradise Lost 14. nagylemeze - ami a 'The Plague Within' címet viseli - Európában 2015. június elsején, Észak-Amerikában pedig június 2-án kerül a boltokba, a Century Media Records jóvoltából. A lemez borítója lentebb látható - a mű a híres lengyel illusztrátor, Zbigniew M. Bielak nevéhez fűződik, aki korábban olyan bandák dizájnjait tervezte, mint az Entombed, a Watain és a Ghost.

Az album első ízelítőjeként április 20-án megjelent a 'No Hope In Sight' című szám hivatalos dalszöveges videója. A klip lentebb érhető el.
"Ez a nóta az egyik első tétel volt, amit az új lemezre írtunk. A death metaltól kezdve, a gótikus zenén át, egészen a klasszikus rockig, mindenféle stílus felfedezhető benne. Olyan ez, mintha a Paradise Lost összes éráját egyetlen dalba sűrítettük volna. Remléejük, mindannyiótoknak bejön ez a szám!".

Greg Mackintosh gitáros nemrég a brit Total Guitar magazinnak beszélt az új lemez irányzatáról: "Kétféleképpen lehet értelmezni ezt az anyagot: egyrészről néha jó dolog olyasmit csinálni, amire sokan számítanak; másrészről viszont - a mi karrierünk esetében legalábbis - fontos, hogy az új dalokban kipróbáljunk újabb témákat és módszereket.
Ott van például egy bizonyos dal, a 'Flesh From Bone', ami tempóját tekintve valószínűleg a leggyorsabb tétel, amit valaha is felvettünk; míg a 'Beneath Broken Earth' egyértelműen a lehető leglassabb... Tehát nem különítjük el magunkat történetünk egyetlen periódusától sem; de ugyanakkor az is igaz, hogy zenénknek mindig kohézió-képesnek kell lennie.
Ahogy összeállt az új anyag, a death metal-elemek egyre inkább eluralkodtak rajta; így annál is inkább ilyen irányba mentünk el, mint ahogy arra eredetileg gondoltunk. Viszont az apály-dagály elv remekül működik... Szándékosan más utat választottunk, mivel azt szeretnénk, ha zenénk úgy szólna, mint senki másé a metal színterén. De addig, amíg senki nem hallotta, nem tudom megmondani, hogy valóban így sikerült-e...
".

A 'The Plague Within' albummal kapcsolatban nemrég nyilatkozott Nick Holmes énekes: "Ezúttal más megközelítésből szerettünk volna hozzáállni a dalok megírásához. Ezt jelenti, hogy az utóbbi években felvett stílusunkat vegyítjük a korai évek death metalos beütésével... Megírtunk tehát egy nagyon sötét, ugyanakkor dallamos lemezt, de ezúttal egyértelműen kijelenthető az is, hogy ezek a nóták erős death metal-hajlammal rendelkeznek. Márpedig ilyet nagyon régóta nem csináltunk a Paradise Lost színeiben".

A Paradise Lost dobosa, Adrian Erlandsson néhány héttel ezelőtt elmondta, hogy bandája új lemezének témái "meglehetősen súlyosak; keményebbek, mint a 2012-es 'Tragic Idol' album elemei". "Szerintem sok embernek fog meglepetést okozni az új korong" - közölte Erlandsson.

További infók az új albumról hamarosan...

A legfrissebb hírek szerint, a Paradise Lost augusztus 17-én fogja első alkalommal teljes egészében előadni a 'The Plague Within' albumot; méghozzá a németországi Bielefeldben. Egy rendkívüli ajánlat szerint (az EMP.de jóvoltából), a szóban forgó koncertre már most megválthatók a jegyek, melyekhez ajándékképpen megszerezhető maga a lemez is (CD-n és bakeliten).
"Reméljük, Ti is annyira izgatottak vagytok új albumunk megjelenése okán, mint mi magunk" - közölte Aaron Aedy, a banda gitárosa. "Alig várjuk már, hogy hallhassátok az anyagot! Friss hír, hogy EMP-s barátainkkal karöltve leszerveztünk egy egy-alkalmas koncertet augusztus 17-re, Bielefeldbe, ahol először és talán utoljára fogjuk teljes egészében eljátszani az új albumot. Szóval ne hagyjátok ki ezt az eseményt, mert egy felejthetetlen bulival készülünk!".

A Paradise Lost szeptember 20-án a plovdivi (Bulgária) Római Színházban lépett fel a  70 éves, 100 tagú Plovdivi Filharmónikus Nagyzenekar társaságában. Az énekes korábban a következőket mondta a koncerttel kapcsolatban: "Úgy gondoltuk, jó ötlet lenne egy valódi nagyzenekarral fellépni Bulgáriában. Már régóta gondolkoztunk ezen, de még eddig nem sikerült megvalósítani. Rengeteg olyan dalunk van, amihez kiválóan illik a klasszikus hangszerelés, így mindenképpen kezdenünk kellett valamit ezzel az ötlettel".

A rendezvényt a független bolgár rádió-állomás, a Tangra Mega Rock szervezte. A nagyzenekar vezénylését, valamint magát a komponálást az a Levon Manukyan végezte, akinek nevéhez az első metal-balett fűződik. Manukyan - aki a Collegium Musicum konzervatórium alapítója - karrierje során olyan előadóknak készített nagyzenekari betéteket, mint Marilyn Manson, Alice Cooper, a Dream Theater, az AC/DC, a Guns N' Roses, az Evanescence, a Judas Priest, a Led Zeppelin és a Nirvana; emellett nemrégiben szólistaként is feltűnt az ex-Nightwish énekesnő, Tarja Turunen oldalán.

A Bolgár TV összefoglalója az eseményről, valamint a koncert rajongói felvételei lentebb érhetőek el.

A Paradise Lost 2013. október 21-én 'Tragic Illusion 25 (The Rarities)' címmel adta ki 25. évfordulós ünnepi albumát. A korábban kiadatlan, ritkaságnak számító dalokkal teli lemez az 1990-es debütáló 'Lost Paradise' lemeztől egészen a 2012-es 'Tragic Idol' korongig feltárja a csapat munkásságának "rejtett" archívumát. Erről bővebben ITT írtunk.


Teljes egészében előadja új albumát Németországban a PARADISE LOST
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás