Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Toplistákon az új BLIND GUARDIAN album


2015-02-12

A legendás német "fantasy metal" banda 2015. január 30-án, a Nuclear Blast jóvoltából adta ki 10. stúdiólemezét, a 'Beyond The Red Mirror'-t. Itt vannak a friss toplistás adatok!

A 'Beyond The Red Mirror' a Blind Guardian történetének legmagasabb észak-amerikai toplistás helyezését érte el: a 200-as Billboard 132. pozícióján landolt; illetve az Új Előadók Listáján (Heatseekers) a harmadik lett; a Top Hard Music chart-on pedig a 6. Kanadában a banda szintén megduplázta eddigi legmagasabb első-heti adatát: az új album a 200-as lista 49. helyén végzett.

Mint arról néhány napja beszámoltunk, az album megjelenését a banda egy Red Mirror Merlot nevezetű vörösbor piacra dobásával koronázza meg. A spanyolországi Aragon szőlőföldjéről (ahol több mint 2000 éve honos a bor-készítés) származó alapanyagból előállított merlot 14%-os alkoholtartalommal bír. Hansi Kürsch énekes elmondása szerint: "Ez a bor épp olyan játékos lendületet ad, és épp olyan friss, mint maga az album. Mi mindannyian megszállott vörösbor-fogyasztók vagyunk; a Red Mirror Merlot pedig igazán fantasztikus ízzel rendelkezik".

A Red Mirror Merlot-ból INNEN lehet rendelni.

A Blind Guardian 2010-es 'At The Edge Of Time' albumának folytatása négy év fél éven keresztül íródott. Az új lemez felvételei a Grefrath-beli Twilight Hall Stúdióban zajlottak, Charlie Bauerfeind [Saxon, Helloween, Hammerfall] producelésében. Az új albumon ezúttal három különböző kórussal is közreműködött a banda; köztük egy észak-amerikai, egy prágai és egy budapesti együttessel. Emellett két, egyenként több mint 90 tagból álló nagyzenekar is hozzájárult a 'Beyond The Red Mirror' című album tökéletesítéséhez.

A hallgatót különféle túlvilági dimenziókba kalauzoló lemez tíz dal révén mutatja be a 'Vörös Tükör' történetét, melynek főhősével először a banda 1995-ös 'Bright Eyes' és 'And The Story Ends' dalaiban találkozhattunk.
"Ez egy történet a sci-fi és a fantázia mentén" - magyarázza a Blind Guardian énekese / dalszövegírója, Hansi Kürsch. "A sztori onnan indul, ahol 1995-ös, 'Imaginations From The Other Side' című lemezünk véget ért. Az ott bemutatott világok mostanra drámaian lepusztultak. Míg eddig számos átvezető volt a két világ között, most már mindössze egy kapun keresztül lehet átjutni a másik helyre: ezt a kaput hívják 'Vörös Tükör'-nek. A főszereplőnek ezt kell megtalálnia bármilyen áron".

André Olbrich gitáros az új kiadvány megírása kapcsán a következőket nyilatkozta: "Zenénkkel szeretnénk meglepetést okozni, és benyomást kelteni. Manapság az általánosságban vett zene önkényessé és előre megjósolhatóvá vált. Mi azonban fejlődni szeretnénk...".

A 'Beyond The Red Mirror' borítóját ezúttal is a zenekar régi partnere, Felipe Machado készítette. A mű lentebb látható. Íme az album tracklistája:

01. Ninth Wave
02. Twilight Of The Gods
03. Prophecies
04. At The Edge Of Time
05. Ashes Of Eternity
06. Distant Memories (bónusz track a limitált és bakelites verzión)
07. Holy Grail
08. The Throne
09. Sacred Mind
10. Miracle Machine
11. Grand Parade

Az anyag az alábbi formátumokban jelent meg január 30-án:

* Jewel Case (10 dallal)
* Limitált példányszámú Digibook (11 dallal)
* Dupla, kétoldalas bakelit (11 dallal)
* Earbook (12 dallal, plusz extra illusztrációkkal, fotókkal és megjegyzésekkel)
* NB-Mailorder-Earbook (12 dallal, plusz extra illusztrációkkal, fotókkal és megjegyzésekkel + egy 10-inches bakelit-single melléklettel)

A Blind Guardian 'Twilight Of The Gods' címmel jelentette meg az új album első single-dalát, december 5-én, szintén a Nuclear Blast gondozásában.
"Ez a dal egyfajta nyilatkozat a Blind Guardian részéről" - közölte Hansi Kürsch énekes. "A tökéletes definíciója annak, amiért ez a banda kiáll: innovativizmus, dallamok és brutalitás. A 'Twilight Of The Gods' történetünk eddigi legepikusabb, legfogósabb refrénjével ejti foglyul a hallgatót". A dal immáron hivatalos dalszöveges videó formájában elérhető a lenti lejátszón.

Íme a háromféle formátumban megjelenő 'Twilight Of The Gods' kislemez tartalma:

CD-Digi

01. Twilight Of The Gods
02. Time Stands Still (At The Iron Hill) (Live in Wacken 2011)
03. The Bard's Song (In The Forest) (Live in Wacken 2011)

7-inches bakelit

A-oldal: Twilight Of The Gods
B-oldal: Time Stands Still (At The Iron Hill) (Live in Wacken 2011)

Digitális single

01. Twilight Of The Gods

A nagy- és a kislemezt megrendelni a Nuclear Blast webshopjában-ban lehet.

Íme a 'Beyond The Red Mirror' normál verziós és Digibook-os változatú borító-mintája:

Az album hivatalos trailere itt érhető el:

Íme az eddig bemutatott, hét stúdiós ízelítő:

A Blind Guardian legutóbbi kiadványa 2013. február 4-én jelent meg, 'A Traveler's Guide To Space And Time' címmel. Ez egy 8,000 példányszámúra limitált box-szett, ami 15 lemezt foglal magában, 13 különböző digipakban. Erről bővebben ITT írtunk.

A zenekar tizedik, egyben legutóbbi nagylemeze 2010-ben látott napvilágot, 'At The Edge Of Time' címmel. A CD - amiről bővebben ITT számoltunk be - a megjelenés első hetében több mint 4,400 pédlányban kelt el az USA-ban; ezzel a 200-as Billboard 108., a Heatseekers listának pedig az első helyén debütált.


Toplistákon az új BLIND GUARDIAN album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás