Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a második videoklip a HEIDEVOLK 'Velua' albumáról!


2015-04-16

A holland folk metal banda január végén befejezte ötödik nagylemezének rögzítését. A 'Velua' az első kiadvány Lars (alias Bláhrafn) énekessel.

A Heidevolk tagjai egy hollandiai erdőről (Veluwe) nevezték el az új albumot. A "himnusz-szerű folk metal dalokkal teli, metalosan dallamos lemez mintegy aláfestő zeneként szolgál a Veluwe-i utazáshoz".

"A 'Velua' album tulajdonképpen egy zenés mesekönyv, ami a holland természet legcsodálatosabb tájának történetét írja le. Elátkozott lelkek, gonosz goblinok és bohókás trollok - ők a főszereplői ennek a korai pogány stílusban fogant, sötét, de ugyanakkor gyönyörű sztorinak" - közölte a banda.

A 'Velua' március 30-án jelent meg Európában, a Napalm Records jóvoltából. A kiadvány elérhető digipakban és deluxe box-szett (ajándékként Veluwe eredeti zászlajával) formájában is, az alábbi borítóval és tracklistával:

01. Winter woede
02. Herboren in vlammen
03. Urth
04. De hallen van mijn vaderen
05. De vervloekte jacht
06. Het dwalende licht
07. Drankgelag
08. Velua
09. Een met de storm
10. Richting de wievenbelter
11. In het diepst der nacht
12. Vinland
    
Bónuszok:
13. Immigrant Song (Led Zeppelin feldolgozás)
14. In The Dutch Mountains (The Nits feldolgozás)
15. Rebel Yell (Billy Idol feldolgozás)

A lemez első hivatalos videoklipjét a 'Winter Woede' című számhoz forgatta a banda - ez fentebb érhető el. Az album első dalszöveges videója pedig a 'Vinland' című szerzeményhez készült - ez lentebb tekinthető meg, azzal az 'Urth' videoklippel egytemben, aminek premierje április 16-án volt esedékes.

A banda néhány napja közzétett két vadonatúj videót a stúdióból. A lentebb látható klipekben hallható néhány ízelítő is az új album anyagából.

"Íme két Heidevolk web-izód, melyben összefoglaljuk a stúdióban töltött tevékenységeinket. A második videóban Joost látható, amint épp a dob-témákon munkálkodik - ebben a klipben hallhattok némi friss ízelítő-zenét is! Élvezzétek!".

A banda új énekese, Lars (alias Bláhrafn) 2013 novemberében érkezett. Ekkor az alábbiakat közölték a tagok: "A mind a magas, mind a mély ének-témák tekintetében tehetséges Lars minden szempontból pluszot jelent a Heidevolk zenéjében. Már az első közös próbánk is lezajlott; ezután bizton állíthatjuk, hogy Lars és Mark ének-kombinációja le fog nyűgözni mindenkit! Hat hónap után tehát ismét teljes a felállás - újra feltöltődtek az elemeink; most pedig előttünk áll egy újabb kihívás: egy új lemez, amit 2015 közepére tervezünk".

Fotó az új felállásról lentebb látható.

A Heidevolk legutóbbi, negyedik albuma 'Batavi' címmel látott napvilágot 2012 márciusában, a Napalm Records jóvoltából.


Itt a második videoklip a HEIDEVOLK 'Velua' albumáról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás