Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

HELLOWEEN - nyilvánosak a 'My God-Given Right' album első toplistás helyezései


2015-06-11

A legendás német zenekar 30 évvel debütáló EP-jének megjelenése évfordulójának alkalmából adta ki 15. nagylemezét, amit 'My God-Given Right' címmel láttak el.

A 'My God-Given Right' a megjelenés első hete után felkerült a hivatalos német zenei toplista 8. helyére. Emellett más országokban (például Japánban) is eddigi legmagasabb helyezését érte el a banda:

Csehország: #3
Finnország: #5
Németország: #8
UK: #8 (rock charts)
Japán: #9
Ausztria: #13
Svájc: #14
Spanyolország: #21
Svédország: #22 (#2 rock/metal)
Olaszország: #42
Franciaország: #44
Hollandia: #73
Belgium: #93
UK: #116

Az 1984-ben alakult Helloween sikerei az elmúlt három évtizedben töretlenek; legutóbbi 'Straight Out Of Hell' albumuk például minden eddiginél magasabb toplistás helyezést ért el Németországban (a lemez a 4. helyen debütált, és öt hosszú héten keresztül tartotta ezt a pozíciót). Mindemellett további öt európai ország hivatalos toplistáján felkerültek a top 5-be, és az amerikai Billboard-on is helyet kaptak.

A Helloween néhány hónapja visszatért korábbi "otthonába", a Nuclear Blast égisze alá. Itt jelent meg a 2000-es 'The Dark Ride' és a 2003-as 'Rabbit Don’t Come Easy' - mindkettő nemrégiben került újra-kiadásra, kibővített bónuszokkal.

"Több mint büszkék vagyunk rá, hogy a Helloween újra a Nuclear Blast-család tagja" - közölte nemrég a kiadó tulajdonosa, Markus Staiger. "Az utóbbi években is tartottuk a baráti kapcsolatot, és rendszeresen összefutottunk a koncerteken, fesztiválokon. A Helloween-t teljesen a szívünkbe zártuk, és nem csak amiatt a két lemez miatt, hanem teljes munkásságuknak köszönhetően; mivel óriási hatással voltak annak idején rám, és az összes kollegámra is. Most újra közös terveink vannak - egy ismételten produktív és sikeres együttműködésre számítunk".

Andi Deris énekes korábban elmondta, "A Nuclear Blast egy velejéig Heavy Metal kiadó, így már alig várjuk, hogy újra a régi ismerősök között dolgozhassunk".

A banda 2015-re elkészült a 'Straight Out Of Hell' folytatásával. Az új lemez rögzítése 2014 októbere és 2015 februárja között zajlott, a banda saját tulajdonában lévő Tenerife-i MiSueno Stúdióban, Charlie Bauerfeind (Gotthard, Hammerfall, stb.) producer társaságában. Az új Helloween album 'My God-Given Right' ['Isten adta jogom...'] címmel jelent meg, 2015. május 29-én, az alábbi formátumokban, a következő dallistával:

01. Heroes
02. Battle’s Won
03. My God-Given Right
04. Stay Crazy
05. Lost In America
06. Russian Roulé
07. The Swing Of A Fallen World
08. Like Everybody Else
09. Creatures In Heaven
10. If God Loves Rock ‘n’ Roll
11. Living On The Edge
12. Claws
13. You, Still Of War

* Limitált digipak változat (3D-s borítóval), LP-verzió:
14. I Wish I Were There
15. Wicked Game

* Digitális verzió:
14. I Wish I Were There
15. Wicked Game
16. Free World

* Limitált 'Earbook'-változat bónusz CD-vel és négy bónusz dallal:
01. I Wish I Were There
02. Wicked Game
03. Nightmare
04. More Than A Lifetime

A rendeléseket a Nuclear Blast honlapján lehet leadni.

A lemez első single-dala a "kemény speed-metalos" 'Battle's Won' - ez április 17-én, pénteken debütált, és többek közt megvásárolható 2-számos bakelit-kislemezen (a B-oldalon a 'Lost In America' dallal, aminek premierje a lenti lejátszón érhető el).

Íme a dalszöveges videó-premier:

A 'Lost In America' audiója:

Egy héttel a premier után megjelent a single hivatalos trailere is:

Április 30-án napvilágot látott a hivatalos album-trailer is:

Az új nagylemez lent látható borítóját a neves grafikus-guru, Martin Häusler (Bon Jovi, Queen, Gotthard) tervezte. A művész így nyilatkozott: "Egyrészről próbáltuk megtartani a klasszikus Helloween-elemeket - mint például a tökfejek -, másrészről viszont egy teljesen új világot szerettünk volna varázsolni. Az elsődleges inspiráció az album elnevezéséből, plusz néhány dalcímből - 'Swing Of A Fallen World', 'Lost In America', 'Battle's Won' - származik...".

Andi Deris énekes így nyilatkozott: "Nem tudom, hogyan, de sikerült újra nagyot alkotnunk... Ez egy igazán fasza album, ami leviszi az emberek fejét!!! Ennek megvalósításához pedig két szakmabeli zseni, Charlie Bauerfeind producer és Martin Häusler is hozzájárult. Ez utóbbi egy masszív 3D-s borítót tervezett, anélkül, hogy felhasználta volna a teljes szín-skálát".

Michael Weikath gitáros: "Jómagam utálom a havat, de a lemezborító is épp arról szól, hogy nem lehet mindig minden felhőtlen. A lényeg az, hogy Andi Deris-hez hasonlóan, én is rettentően elégedett vagyok ezzel az albummal!".

Weikath később bővebben is kifejtette bandája új albumának irányzatát: "Teljes mértékig elégedett vagyok a végeredménnyel. Mondhatjuk azt is, hogy ez a lemez a 'Straight Out Of Hell' folytatása, de nincs rajta annyi sötét és misztikus elem. Új dalaink sokkal nyitottabbak a nyilvánosság felé. Persze azt nem mondanám, hogy slágeresek, de talán befogadhatóbbak" - nyilatkozta a gitáros az ITT teljes egészében elérhető interjúban. "Charlie Bauerfeind producer tulajdonképpen elérte a célját: az új album tipikus '80-as évekbeli Helloween-stílusú anyag lett; de ugyanakkor modernebb Helloween-elemek is felfedezhetők rajta. Nem szerettünk volna sok gondot fordítani a különféle koncepciókra és egyéb mellékes dolgokra - egyszerűen csak azt adjuk, akik vagyunk. Ki akarunk állni mindazért, ami fontos számunkra, és amiről ismernek minket az emberek. Ezesetben ez az egész nagyon-nagyon jól sült el. Elképzelhető, hogy ez lesz az egyik legkelendőbb Helloween album, de ugyanakkor az is valószínű, hogy ez fogja kapni a legtöbb rajongói kritikát. Így is vannak olyan emberek, akik nem szeretnek minket - ők azt mondják majd, hogy 'Áh, nagyon elkanyarodtak az eredeti stílustól...' Pedig nem. Valójában semmi rosszat nem csináltunk. Egyszerűen csak régi, klasszikus heavy metalt játszunk; pont ahogy az elő van írva... Sok zenész úgy áll hozzá egy újabb albumhoz, hogy megpróbál minél modernebb és fejlettebb, az amerikai piac által diktált stílust prezentálni. Ebből mi nem kérünk - mi csak azt csináljuk, amiért mindig is kiálltunk; amiről ismernek minket. Nem lesz tehát semmi meglepetés: tipikus klasszikus metalzenére kell számítani".

Íme a novemberben megjelent stúdió-videó az új lemez gitár-felvételeiről, valamint a dob-sessionről:

Köszönetképpen a sikeres 2014-es nyári fesztivál-turnéhoz való közreműködésükért, a Helloween nemrég egy új koncert-videóval jutalmazta rajongóit: a 'Straight Out Of Hell' lemez címadódalának hivatalos live-klipje (melyet Randy Cold szerkesztett) alább megtekinthető.

A 'Straight Out Of Hell' albumról bővebben ITT írtunk.

HELLOWEEN Straight Out Of Hell Live 2014 from Helloween on Vimeo.


HELLOWEEN - nyilvánosak a 'My God-Given Right' album első toplistás helyezései
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás