Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új dalszöveges videó az ex-Dragonforce énekessel felálló TANK 'Valley Of Tears' albumáról


2015-09-11

A brit power metalista Tank zenekar márciusra elkészült 2012-es 'War Nation' albumának folytatásával. A tagok tavaly december folyamán vonultak stúdióba az új dalok rögzítése végett.

A Tank nemrég meghosszabbította lemezszerződését azzal a Metal Mind Productions kiadóval, akik nemrégiben dobták piacra a banda 2010-es 'War Machine' és 2012-es 'War Nation' albumainak újra-kiadását.
"Nagy örömmel jelentjük be, hogy meghosszabítottuk sikeres szerződésünket a Metal Mind Productions-szal. Eredetileg 2009-ben szerződtünk a srácokkal - az ő jóvoltukból jelent meg eddig két legsikeresebb lemezünk, a 'War Machine' és a 'War Nation', valamint ők műküdtek közre első hivatalos DVD-nk, a 'War Machine Live' produkciója során. Nagy örömünkre szolgál tehát, hogy egy olyan metal-kiadó partnerei lehetünk, ahol megértik és tisztában vannak azzal, mi szükségeltetik egy sikeres album elkészítéséhez. Izgatottan állunk a jövő előtt!" - mondta Cliff Evans gitáros.

Az eredeti tervek szerint június 9-én jelent volna meg az új Tank album, a 'Valley Of Tears', de Evans friss jelentése szerint, az új dátum: 2015. szeptember 25.
"Kiadónkkal, a Metal Mind-dal közösen úgy döntöttünk, hogy 10., 'Valley Of Tears' című albumunk megjelenését szeptemberre halasztjuk. Eredetileg júniusban adtuk volna ki az anyagot, de most úgy érezzük, több időre van szükség ahhoz, hogy elérjük a tökéletes hangzást. Lévén itt van velünk ZP Theart, ismét magasra emeltük a lécet; ezért a produkciós munkálatokra is komolyabban oda kell figyelnünk. Mindenesetre biztosíthatunk Titeket: megéri várni a ‘Valley of Tears’-re!".

Az album felvételei során, a stúdióban Mick Tucker és Cliff Evans gitárosok mellé érkezett tehát az egykori Dragonforce énekes, ZP Theart, aki az elmúlt három esztendőben is aktív tagja volt a bandának (érkezéséről bővebben itt írtunk). Őket egészíti két újonnan csatlakozott tag, a Sodom ex-dobosa, Bobby Schottkowski és a Blind Guardian jelenlegi basszusgitárosa, Barend Courbois.

"Utolsó két albumunkat ('War Machine', 'War Nation') Doogie White-tal rögzítettük. Ezek voltak karrierünk eddigi legsikeresebb kiadványai; azt igazolták, hogy a Tank még mindig egységes bandaként működik és halad előre a metal-zene útján. Szóval nem ragadtunk le a '80-as években" - mondta korábban Evans. "A Doogie-val közös munka nagy öröm volt számunkra. Szeretnénk azt gondolni, hogy igazán művészi albumokat tettünk le az asztalra, és még több éven keresztül élvezni fogják ezeket a lemezeket a rajongók. Doogie viszont tovább állt, hogy ezentúl Michael Schenker Temple Of Rock formációját vezesse. A legjobbakat kívánjuk neki. Számunkra viszont eljött az idő, hogy egy újabb tökös albumot készítsünk, teli maximum metallal".

2015 februárjának közepén derült ki, hogy a Tank új albuma 'Valley Of Tears' ['Könnyek völgye'] címmel fog megjelenni. A lemez címével kapcsolatban Evans így nyilatkozott: "A 1973-as Yom Kippur-háború; azon belül is a híres tank-csata ihlette az album címét. A harc során az egyik oldal hatalmas ember-hátrányban állt, mégis dicsőséges győzelmet arattak. Érzésünk szerint, a Tank-féle metalzenei stílus szintén kiveszőben van, ezért mi magunknak is küzdenünk kell az éeltben maradásért. Reményeink szerint, a 'Valley Of Tears' más bandákra is inspiráló hatással lesz; így a rajongók sosem fogják elfejeteni, miről is szól az igazi metal!".

A 'Valley Of Tears' borítója és tracklistája így néz ki:

01. War Dance
02. Valley
03. Of Tears
04. Eye Of A Hurricane
05. Hold On
06. Make A Little Time
07. Heading For
08. Eternity
09. Living A Fantasy
10. World On Fire
11. Hold Your Fire

A lemez első előzetese, a címadódal június 26-án, pénteken látott napvilágot. Az újabb nóta, a 'Make A Little Time' pedig szeptemberben jelent meg dalszöveges videó formájában. Íme a premierek:


Új dalszöveges videó az ex-Dragonforce énekessel felálló TANK 'Valley Of Tears' albumáról
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás