Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új dalszöveges videóval jelentkezett Mike Portnoy fiának prog-rock bandája, a NEXT TO NONE


2015-09-30

A The Winery Dogs / ex-Dream Theater dobos, Mike Portnoy tinédzser fia, a szintén dobos Max néhány hónapja megkötötte első lemezszerződését, Next To None nevezetű bandájával.

A Next To None együttest a neves InsideOut Music kiadó igazolta le. A banda debütáló teljes értékű stúdióalbuma, az 'A Light In The Dark' június 29-én jelent meg Európában (Észak-Amerikában egy nappal később). A lemez rögzítésének már 2014 végén nekilátott a zenekar: a producer pedig nem más volt, mint a büszke apuka, Mike Portnoy.

"Ez a produceri munka olyan volt nekem, mint egy időutazás" - nyilatkozta korábban Mike. "Visszarepültem abba az időbe - 1988-ba -, amikor az első Dream Theater albumot rögzítettem... Ezek a srácok rendkívül tehetségesek; jóval fejlettebbek koruknál - és ez nem csak zenészi tehetségükben, de dalszerzői és egyéb kreatív készségeikben is megmutatkozik. Ugyanis ki kell emelni azt is, hogy ŐK MAGUK írtak és játszottak fel minden témát erre az albumra; szóval nem szeretném, ha bárki is azt hinné, hogy nekem, mint producernek, bármi beleszólásom lenne a zenében. Én csak segítettem a srácoknak felfedezni a stúdiót. A végén pedig azt mondhatom, hogy nem is lehetnék ennél büszkébb a Next To None-ra, mivel ők reprezentálják a progresszív metal jövőjét!".

A csapat lemezén vendégszerepel a Guns N' Roses-ból ismert Ron "Bumblefoot" Thal, valamint a híres prog-rock legenda, Neal Morse is.

Az 'A Light In The Dark' az alábbi borítóval és tracklistával jelent meg:

01. The Edge Of Sanity
02. You Are Not Me
03. Runaway
04. A Lonely Walk
05. Control
06. Lost
07. Social Anxiety
08. Legacy
09. Blood On My Hands

A CD-s verzió bónuszai:
10. Fortune Cookie
11. Deafening

Íme az album hivatalos EPK-ja (Electronic Press Kit):

Nemrég megjelent a 'Blood On My Hands' című dal hivatalos lyric-videója. Thomas Cuce énekes-billentyűs az alábbiakat nyilatkozta a dallal kapcsolatban: "Abban az időben, amikor a szöveget írtam, sok olyan hírt lehetett hallani, hogy egyes emberek megőrültek, bementek egy pisztollyal egy épületbe, és halomra lőtték az ártatlan polgárokat. Ilyenkor mindig feltettem magamban a kérdést: 'Miért történik mindez? Mi zajlik ilyenkor egy ember fejében? Mi vezethet idáig?'. Szóval próbáltam beleélni magam ezen személyek helyzetébe; megalkottam egy karaktert, és kiírtam magamból a saját álláspontomat".

A Next To None szeptember végén közzétette 'You Are Not Me' című száma dalszöveges videóját is. A kisfilmet maga Max Portnoy készítette.

A Next To None felállása így néz ki:

Thomas Cuce - ének, billentyűk
Ryland Holland - gitár
Kris Rank - basszusgitár
Max Portnoy - dobok

Bővebb infók a tinédzser prog-rock bandáról itt... A csapat emellett elérhető a ReverbNation oldalán is; alább pedig meghallgatható a debütáló Next To None EP:

A Next To None legutóbbi Atlanta-beli koncertjéről itt látható néhány felvétel:


Új dalszöveges videóval jelentkezett Mike Portnoy fiának prog-rock bandája, a NEXT TO NONE
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás