Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Énekest váltott Jake E. Lee RED DRAGON CARTEL bandája


2015-03-19

Ozzy Osbourne bandájából és a Badlands zenekarból ismert Jake E. Lee gitáros és Red Dragon Cartel nevű bandája megvált Darren James Smith énekestől.

A szakítás egyik oka az volt, hogy Smith hamarosan turnéra indul eredeti bandájával, a veterán kanadai hard rocker Harem Scarem-mel (ahol Darren a dobos-vokalista posztját tölti be).

Smith tömör közleménye így szól: "Igaz a hír: kiléptem a Red Dragon Cartel-ből. Kicsit komplikált a dolog, de úgy érzem, ez volt a megfelelő döntés. Egy napon majd elárulom a részleteket, de egyelőre ennyi...".

A Red Dragon Cartel új énekese az alábbi képen látható Michael Beck lett, aki tulajdonosa ás producere a híres arizonai SoundVision Recording Stúdiónak. Beck többek közt olyan bandák lemezein végzett hangtechnikai munkálatokat, mint a Soilwork, az Abigail Williams, a The Black Dahlia Murder és a Daath.

A Red Dragon Cartel 2014. december 14-én az Ohio-i Dayton-ban adott koncertet. Ez volt a távozó Smith egyik utolsó fellépése a bandával. Íme egy multi-kamerás felvétel a buliról:

A Red Dragon Cartel néhány hete mutatott be egy új felállást. Ron Mancuso basszusgitáros nemrégiben úgy döntött, a jövőben nem kíván részt venni a projektben, mivel sokkal inkább a produceri munkák érdeklik őt. Mancuso Red Dragon Cartel-beli posztját az a Greg Chaisson vette át, aki annak idején is együtt zenélt Jake E. Lee-vel, a Badlands nevezetű all-star bandában. (Friss fotó a R.D.C. új felállásáról lentebb látható.)

A '80-as évek végén alakult, meglehetősen rövid életű, de nagysikerű Badlands zenekar - melynek további tagja volt a jelenlegi KISS dobos, Eric Singer, valamint a néhai ex-Black Sabbath énekes, Ray Gillen - 1988 és 1993 között két nagylemezt adott ki: a '89-es 'Badlands'-et és a '91-es 'Voodoo Highway'-t. Ray 1993-as halálát követően azonban a Badlands szétszéledt. Az újjá-alakulás sosem történt meg, de 1998-ben megjelent egy 'Dusk' című album, ami a banda '92-es / '93-as demó-felvételeit foglalta össze.

Chaisson és Lee már 2014. március 4-én is összeállt a Red Dragon Cartel színeiben. Az ekkor még csak helyettesítőként jelen lévő basszusgitáros az Arizona-i Tempében lépett fel Lee új bandájával. Rajongói videó a közös performanszról lentebb látható.

A tavalyi évben Budapesten is megfordult Red Dragon Cartel bemutatkozó nagylemeze a megjelenés első hete után - 5,000 Észak-Amerikában eladott példánnyal - a Billboard 69. helyén landolt. Az album január 29-én került a boltokba, az olasz Frontiers Records jóvoltából. A felvételek a neves Kevin Churko [Ozzy, 5FDP, In This Moment) producer közreműködésében zajlottak.

A Red Dragon Cartel - melynek Lee mellett tagja Jonas Fairley [Black Betty] dobos is - a kanadai Warmachine és a Harem Scarem dobosaként ismertté vált Darren Smith énekessel egészül ki.

Az együttes december 12-én adta első koncertjét, szintén a híres Whisky A Go Go klubban - erről bővebben ITT írtunk.


Énekest váltott Jake E. Lee RED DRAGON CARTEL bandája
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás