Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A Nuclear Blast leigazolta az egykori Rage-gitáros, Victor Smolski új ALMANAC projektjét


2015-05-28

Néhány hete arról számoltunk be, hogy a legendás német power metalista Rage zenekar eredeti felállása megszűnt létezni. Victor Smolski azonban néhány hete egy új projektet indított.

A Rage tagjai február elején jelentették be, hogy a továbbiakban külön utakon fognak járni; de míg Peavy Wagner társ-alapító új tagokkal kívánja folytatni a zenekar működtetését, addig Victor Smolski gitáros belevágott egy újabb neo-klasszikus, szimfónikus metal-projektbe, ami a Lingua Mortis Orchestra által kikövezett úton halad tovább. A szóban forgó alakulat az Almanac nevet viseli.

"Az Almanac folytatása lesz annak a koncepciónak, amit a 2013-as 'LMO' albummal indítottam el" - közölte Smolski. "Az LMO jólismert arcai továbbra sem tűnnek el: itt lesz mindkét női énekes, Jeannette Marchewka és Dana Harnge; valamint az Orquestra Barcelona Filharmonia nagyzenekar is. Mindennek tetejében büszkén jelenthetem be, hogy két egyedülálló férfi-énekes is csatlakozik hozzánk: ők név szerint Andy B. Franck (Brainstorm) és David Readman (Pink Cream 69)! Kettejük segítségével újabb lehetőségek nyílnak zenénk dimenziója tekintetében".

A gitáros az április 16-án megrendezett, frankfurti Musikmesse fesztiválon mutatta be az Almanac teljes felállását: ez volt a zenekar első élő fellépése (amiről a lenti sajtó-videóban látható néhány felvétel). Íme a résztvevő zenészek listája:

* Victor Smolski - gitár, billentyűk
* Andy B. Franck - ének
* David Readman - ének
* Jeannette Marchewka - ének
* Dana Harnge - soprano
* Michael Kolar - dobok
* Armin Alic - basszusgitár
* Orquestra Barcelona Filharmonia & Enric Garcia - billentyűk

Az Almanac friss lemezszerződést kötött a Nuclear Blast kiadóval. Erről Smolski így nyilatkozott: "Miután tíz éven át partnere voltam a Nuclear Blast-nak, igazi barátság alakult ki köztünk. A kiadó mindig is bízott zeneszerzői képességeimben; pláne miután én produceltem a Nuclear Blast Allstars 'Into The Light' című anyagát, valamint a Rage és az LMO legtöbb kiadványát. Evidens volt tehát, hogy az Almanac is a N.B. rostájához fog tartozni".

Az Almanac várhatóan a nyár folyamán vonul stúdióba, első albuma rögzítése végett. A bemutatkozó lemez 2016 legelején lát napvilágot. További infók hamarosan...


A Nuclear Blast leigazolta az egykori Rage-gitáros, Victor Smolski új ALMANAC projektjét
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás