Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Johnny Solinger énekest kirúgták a SKID ROW-ból - helyére a TNT-ből ismert Tony Harnell érkezett


2015-04-07

[FRISSÍTVE] Reggel még arról szóltak a hírek, hogy Johnny Solinger önként távozott a Skid Row-ból. Délután egy friss interjúban a banda zenészei azonban elárulták, hogy valójában kirúgták őt.
 

I have decided to leave Skid Row to pursue my solo career. The past 15 years has been a great experience and I have...

Posted by Johnny Solinger on Monday, April 6, 2015

"Úgy döntöttem, távozok a Skid Row-ból, mivel szeretném kiépíteni szólókarrieremet. Hatalmas élmény volt az elmúlt 15 év, és nagyra becsülöm a lehetőséget, hogy én lehettem a '90-es évek egyik legkiemelkedőbb bandájának énekese; valamint hogy világszerte többmillió ember előtt olyan híres előadókkal állhattam egy színpadon, mint az Aerosmith, a Bon Jovi és a KISS. A legjobbakat kívánom a Skid Row-nak!" - közölte Solinger.

A Skid Row gitárosa, Dave "Snake" Sabo az 'Eddie Trunk Live' rádió-műsorban árulta el, hogy a banda új énekese a TNT-ből ismert (onnan nemrég ismét kilépő) Tony Harnell: "Tony-t már nagyon hosszú ideje ismerjük - mindig is nagyra tartottuk őt, mint énekes, és mint frontember. Egy igazán nagyszerű fickó. Egy kicsit - hogy is mondjam... - mindannyian keresztúthoz érkeztünk, és hirtelen fevetettük az ötletet: 'Tudjátok mit? Talán fel kéne keresnünk őt...'".

Rachel Bolan basszusgitáros hozzátette: "Ahogy Snake is mondta, elég régóta vagyunk nagyon jó viszonyban Tony-val. Nemrég például együtt vacsoráztunk vele. New Yorkban gyűltünk össze néhány barátunk társaságában, Karácsony alkalmával. Kölcsönös volt köztünk az egymás iránti tisztelet és csodálat; olyannyira, hogy később már teljesen természetes választásnak tűnt Tony. Aztán felkerestük őt, és ő benne volt a dologban. Összeültünk, és eljátszottunk néhány dalt közösen. Ezek pedig nagyszerűen szóltak. Nagyon boldogok voltunk, hogy ilyen tökéletes énekest sikerült találnunk, és remekül szólunk együtt!".

Harnell az alábbi közleményt adta: "Nagyon izgatott vagyok, és megtisztelve érzem magam, hogy egy ilyen csodálatos örökséggel, hűséges rajongókkal rendelkező, nagyszerű banda tagja lehetek! A srácokkal már elég régóta ismerjük egymást; így rendkívül természetes a kölcsönhatás köztünk. Alig várom már, hogy közösen is színpadra álljunk, és új zenét, valamint közös jövőt kreáljunk együtt!".

A Skid Row a nyár folyamán vonul stúdióba, hogy felvegye a 'United World Rebellion' EP-sorozat harmadik részét. Ezt követően egy világkörüli turné van tervben.

Solinger kiválását illetően, Sabo a következőket mondta: "Szép időket éltünk meg közösen, és sok jó zenét csináltunk. Csak a legjobbakat tudom kívánni neki!".
Bolan hozzátette: "Néha a dolgok egyszerűen csak véget érnek... Az emberek más irányba indulnak, különválnak, és meg kell hozniuk bizonyos döntéseket. Johnny mindig is a testvérünk lesz".

Solinger 2014. október 28-án kiadott egy szólóalbumot, 'Scrappy Smith' címen. A country-lemezről bővebben ITT írtunk. Az énekes tehát a jövőben is ehhez hasonló projektekben fog feltűnni.

[*** FRISSÍTÉS ***] A Skid Row tagjai, kevesebb mint egy nappal a hírek megjelenése után tisztázták az esetet: Solinger-t néhány órával azelőtt rúgták ki a bandából, hogy bemutatták új énekesüket, Tony Harnell-t. A valóságban tehát telefonon keresztül közölték Solinger-rel a következőket: "Változásokat szeretnénk eszközölni, ezért új énekessel folytatjuk a Skid Row működtetését".

Dave "Snake" Sabo gitáros így korrigálta a dolgokat: "Semmi rosszmájúságról nincs szó Johnny irányába, mindössze csak szerettünk volna egy kis változást; méghozzá elég régóta... Köszönjük Johnny-nak az elmúlt 15 évet, de most eljött az idő, hogy kipróbáljunk valami újat. Így előtte mind a négyen összeültünk, és megbeszéltük, hogy most lenne erre a legalkalmasabb idő".

Ennek ellenére Solinger - ahogy az a fenti közleményéből is kiderül - úgy állította be a dolgot, mintha önszántából távozott volna. Sabo erről így nyilatkozott: "Lehet abban ellentmondás, amit ő állít, de nem szeretnénk belebonyolódni az 'ő ezt mondta, ő azt mondta'-ügybe. A lényeg az, hogy mindez a mi döntésünk volt, mi hívtuk fel őt, és mi közöltük vele, hogy nélküle folytatjuk...".

Vajon milyen módon történt a szakítás? "Nem történt semmiféle kiabálás, veszekedés, semmi. Teljes mértékig tisztelettel álltunk egymáshoz. Mert ezt így kell. Ahogy azt mondtam korábban is, nagyon sokat utazgattunk, turnéztunk együtt, tehát nem volt egy könnyű döntés, az biztos...".

A legfrissebb hírekből derült ki az is, hogy Harnell május 23-án, a kanadai Saskatchewan-ban, a Dakota Dunes Kaszinóban megrendezendő koncert során mutatkozik be a Skid Row színeiben.

Snake arra a kérdésre is válaszolt az 'Eddie Trunk Live' rádió-műsorban, hogy a Skid Row miért vetette el az eredeti énekes, Sebastian Bach-kal való újjáegyesülést: "Hogy őszinte legyek, ez a felvetés abszolút nem csigázott fel minket. Valójában nem is nagyon gondoltunk erre. Az igazi változás csak az jelenthette számunkra, ha egy teljesen új énekest veszünk be".

A SROMaginc.com nemrég interjút készített Johnny Solinger-rel, aki arra válaszolt, a banda ex-frontembere (Sebastian Bach) vajon miért emlegeti ilyen sokszor a reunion-t: "Hát szerintem ez abszolút nem téma... Olyan régen történt már ez az egész; szóval nincs semmi aktualitása... Az ő nevében meg nem beszélhetek. És egyébként sem szoktam felhánytorgatni a régi rezsimet. Immáron negyedik albumomat készítem a bandával, tehát nincs okunk ilyesmiről értekezni. Egyáltalán nem téma... Teljesen más világot élünk. Az már egy másfél évtizede történt; és szerintem ez magáért beszél..." - nyilatkozta Solinger.

Bach egy 2012 júliusi Facebook-közleményében beszélt először arról, hogy szeretne ismét összeállni a Skid Row-val: "Kedves rajongók, szeretném egy kicsit félre állítani az egómat, és valami olyasmi csinálni, ami sokat jelent azoknak az embereknek, akik miatt most ott tartunk, ahol... Ezt nem én akarom személyesen, de soha nem is arról van szó, hogy én mit akarok - ha a rajongók valóban szeretnének látni egy 'reunion'-t, én szívesen elvállalnám. Néha olyan dolgokat is meg kell tenned, amit rajtad kívül inkább mások akarnak" - válaszolta Bach Solinger egy korábbi nyilatkozatára, melyben az aktuális énekes azt állította, hogy a Skid Row 'reunion' "csak egy figyelem-felkeltési kísérlet".

A Revolver magazin később megkérdezte Bach-ot, miért nem egyesült még újjá a Skid Row-val, ha az elmúlt időkben ennyit beszélt róla. "Nem akartam fokozni az izgalmakat. Én egyszerűen színpadra állok minden este, és eléneklem a saját Skid Row dalaimat. És azok az ÉN dalaim. Az az ÉN hangom. Én vagyok a banda rész-tulajdonosa, de ez az egész akko sem rólam szól" - válaszolta Bach, aki később arra is reagált, hogy szerinte mi okozta az ő és egykori bandatársai közt létrejött rossz viszonyt: "Nem emlékszem. Ha fegyvert fognál a fejemhez, akkor sem tudnám megmondani. Ők boldogan csinálják, amit csinálnak... Szerintem ez sértés azok számára, akik valaha is megvették a lemezeinket. A srácok viszont épp az ellenkezőjét teszik annak, amit a közönség szeretne - őket ez nem is érdekli".

Bach 1996-ig volt a Skid Row énekese. Ekkor a banda szétszéledt, és a zenészek egy rövid ideig egy Ozone Monday nevű együttesben játszottak. A Skid Row tagok három évnyi mellébeszélés után, 1999-ben alakították újjá a bandát, ami azóta az eredeti basszusgitáros Rachel Bolan; az eredeti gitárosok, Dave "Snake" Sabo és Scotti Hill; valamint két új tag, Rob Hammersmith dobos és Johnny Solinger énekes részvételével áll fel.

A Classic Rock Revisited magazin nemrégiben Rachel Bolan-t interjúvolta meg. A zenész elárulta, hogy nem a pénz az oka annak, hogy nem egyesülnek újjá egykori énekesükkel. "Pénzt is ajánlottak nekünk érte... Persze nem olyan sokat, mint azt gondolnátok, de fizettek volna rendesen a 'reunion'-ért. Az, hogy mindezt nem vagyunk hajlandóak megtenni, bizonyítja, hogy nem a pénz miatt csináljuk ezt az egészet. Nem akarom fedezni magam, de annyit elmondhatok, hogy korábbi sikereinknek köszönhetően nekem bőven van pénzem. Annál inkább arról szól ez, hogy jól érezzük magunkat a jelenlegi helyzetben. Sokan mutogatnak ránk, ez biztos; de én nem tudok róla, hogy bármelyikőnk is elfogadott volna bármennyi pénzt is ezért... és ők a legjobb barátaim. Lényeg a lényeg, sokan mondanak sok mindent - nekem csak annyi a dolgom, hogy hátra dőlök, és nevetek rajtuk".

A Skid Row rajongók többsége ellenezte Johnny Solinger belépését a bandába. Solinger-nek az elmúlt 15 évben nap mint nap kellett elviselnie a gyűlölködő kijelentéseket. Az "anti-fanok" túléléséről Bolan így nyilatkozott: "Vannak ezek a nyelvművelők, akik félnek a változástól... Ezért neveztük el egy korábbi albumunkat (az első lemezünket Johnny-val) 'Thickskin'-nek ['Vastagbőr']. Ehhez tehát igazán vastagnak kell lennie a bőrnek... De tudjátok mi a vicces az egészben? Rajongóink 85%-a - elsősorban az Államokon kívüli területeken - támogat minket. Az emberek szeretik a Skid Row zenéjét, és örömmel fogadták Johnny-t is. Én belsős ember vagyok, tehát elmondhatom: nem olyan szörnyű a helyzet, mint azt sokan gondolnák".

A Skid Row 'Rise Of The Damnation Army - United World Rebellion: Chapter Two' címmel augusztus 4-én jelentette meg új EP-sorozatának második részét. A tavaly májusban megjelent 'Chapter One' folytatását Dave "Snake" Sabo (gitáros), Rachel Bolan (basszer), Scotti Hill (gitáros), Johnny Solinger (énekes) és Rob Hammersmith (dobos) február-március folyamán vette fel egy Atlanta-beli stúdióban. (Fotók a munkálatokról a Facebook-on láthatók.) Bővebben az albumról ITT írtunk.


Johnny Solinger énekest kirúgták a SKID ROW-ból - helyére a TNT-ből ismert Tony Harnell érkezett
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás