Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

LEPROUS - 'The Price' videoklip-premier


2015-04-07

A norvég prog-metalisták 'The Congregation' címmel adják ki legújabb nagylemezüket, amiről most a jól bevált rendező-páros, David Solbjørg és Kjetil Kolbjørnsrud közreműködésében, elkészült az első hivatalos videoklip, a 'The Price'.

"Nyilvánvaló döntésnek bizonyult, hogy a 'The Price' című dalhoz forgatunk videót. Ez a dal tökéletesen kiemeli zenénk lényegét; technikás, összepontosított, fogós, és mindemellett egy új oldalát is megmutatja a Leprous-nek. Nagyon örülünk, hogy ezúttal is a Twitchy Films munkatársaival dolgozhattunk - a srácok egy remek atmoszférát varázsoltak ennek a művészi klipnek" - közölte a banda.

Íme a klip-premier:

Pontosan két évvel legutóbbi 'Coal' című stúdióalbumuk megjelenése után, a norvég "progsterek" piacra dobják negyedik nagylemezüket, az InsideOut Music jóvoltából. A 2013-as 'Coal' kiadását követő sikeres, turnékkal teli, eseménydús esztendő után, a Leprous tagjai 2014 elején láttak neki új albumuk megírásának. Néhány hete az alábbi hírek érkeztek a banda háza tájáról: "Örömmel közöljük veletek, hogy megírtuk legújabb anyagunkat, ami kicsit távol áll a 'Coal' albumtól, mivel tartjuk magunkat ahhoz a mantrához, hogy sosem adjuk ki kétszer ugyanazt a lemezt. A dalszerzői folyamat ezúttal másképp zajlott: a legtöbb zenét Einar szerezte egy kompjúter segítségével. Majdnem az összes gitár-riffet ő írta (pedig Einar-nak fogalma sincs arról, hogy kell gitározni), ezért gitárosaink most egy valódi kihívás előtt állnak. Pillanatnyilag a dob-témák befejezésén dolgozunk; pontosabban Baard dolgozik rajta, egy igazán lenyűgöző performansz eszközölésével. Számunkra hamarosan eljön az idő, hogy felvegyük a gitár-, a basszus- és a billentyű-témákat, majd az egészet a vokállal fejezzük be. A keverés és a maszterizálás február elején vette kezdetét; ezért egy májusi megjelenési dátummal számolunk - de ez persze függ a kiadónktól is. Most tehát vissza is térnénk a perfekcionizmus véghez viteléhez...".

Az új Leprous album dob-témái a legendás svéd Fascination Street Stúdióban kerültek rögzítésre, David Castillo [Katatonia, Opeth] producelésében; és - hasonlóan a banda 'Coal', illetve azt megelőző 'Bilateral' albumaihoz - ugyanitt zajlott a keverés is; mégpedig a neves Jens Bogren közreműködésében.

A csapat új albuma 'The Congregation' címmel jelenik meg, Európában május 25-én, az USA-ban pedig június 2-án, az InsideOut Music jóvoltából.

Einar Solberg énekes-billentyűs az alábbi friss hírekkel szolgált: "Kétségkívül ez a lemez volt számunkra mindeddig a legnagyobb kihívás dalszerzés tekintetében - ahhoz, hogy ezt felmérjük, elég csak megszámolni a munkával töltött órákat, a vér, verejték és izzadság mértékét. Azonban mindennek meglett az eredménye: elkészült munkásságunk eddigi legmerészebb, legtechnikásabb, legüdébb és legkiforrottabb albuma".

Frissen bemutatták a 'The Congregation' borítóját és tracklistáját. Ez előbbit egy Nihil nevezetű artista tervezte. "Ez a kép rendkívül hűen prezentálja az album sötét hangulatát: a deformáció és a teljes zavarodottság elevenedik meg" - közölte a banda.

A tracklista (játékidő: 65 perc):
01. The Price
02. Third Law
03. Rewind
04. The Flood
05. Triumphant
06. Within My Fence
07. Red
08. Slave
09. Moon
10. Down
11. Lower

A sztenderd CD-n, digitális formában, dupla bakeliten és 'mediabook'-verzióban album utóbbi két formátuma egy 'Pixel' című bónusz track-et is tartalmaz.

A Leprous a nyár folyamán fellép néhány neves fesztiválon; szeptember-októberi kezdettel pedig nagyszabású európai headliner-turnéra indul a banda, a Rendezvous Point társaságában. Íme a frissen bejelentett turné hivatalos plakátja:

A Leprous harmadik nagylemeze, a 'Coal' 2013. május 20-án, az előző 'Bilateral' album pedig 2011 elején jelent meg, szintén az InsideOut Music jóvoltából.


LEPROUS - 'The Price' videoklip-premier
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás