Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új metal-projektjéről nyilatkozott Mike Portnoy


2015-04-21

Az egykori Dream Theater / jelenlegi The Winery Dogs dobos a Loudwire magazinnak árult el részleteket új bandájáról, aminek minden bizonnyal Alex Skolnick (Testament) lesz a gitárosa, David Ellefson (Megadeth) pedig a basszerosa.

"Továbbra is titokzatos kell, hogy maradjak, mivel még nem jutottunk el odáig, hogy formális közleményt adjunk. Ettől függetlenül már utalgattam rá, hogy mi történik mostanában, és kik azok a zenészek, akikkel közösen játszom.
Abban mindenképpen nagy a félreértés, hogy ez az ÉN metal-projektem. Ez nem így van. Egy basszusgitáros és egy gitáros szintén benne van a bandában - egyenlő részben végezzük a munkát. Ez a MI projektünk. És aki elvégezte a nyomozás a Twitteren, az tudhatja, ki ez a két srác. Ettől függetlenül még mindig nem állunk készen arra, hogy hivatalos bejelentést tegyünk; de nem kell már sokat várnotok erre sem.
Egy igazán nagyon zseniális metal-albumra kell számítanotok, amit hárman közösen írtunk és vettünk fel; ehhez pedig számos barát és speciális vendég nyújtott segítséget. Nemsokára további részleteket is elárulunk; de annyit már most bevallhatok, hogy számomra ez tényleg egy nagyszerű metalbanda lesz, mivel... amióta kiléptem a Dream Theater-ből, csak prog-, klasszikus rock- és alternatív bandáim voltak... Viszont ilyen valódi, thrash metal-orientált zenekarban még sosem vettem részt - kivéve persze a
Metal Allegiance-t, de az inkább csak egy live-projekt. Szóval nagyon izgatott vagyok!".

Portnoy januárban jelentett először a szóban forgó projektről: "Épp most hajtottam végre karrierem legbrutálisabb dob-performanszát! Egy olyat képzeljetek el, mint amikor az 'Angel Of Death' [Slayer] találkozik a 'Dyers Eve'-vel [Metallica]... VÉGRE nekem is van metal-projektem!".

Egy 2013-as interjúban - amit a dobos a Tell magazinnak adott - elmondta: "Egyik részem nagyon szeretne részt venni egy thrash metal-projektben, mert eddigi tevékenységeim során sosem sikerült bekerülnöm abba a világba. Pedig a háttérben mindvégig nagy rajongó voltam... Korábban lebonyolítottuk ezeket a 'Metal Masters' bulikat az Anthrax-es, a Slayer-es, a Megadeth-es és a Panterás srácokkal, és nagyszerűen éreztem magam. Azonnal tudtam, hogy egyszer nekem is be kell kerülnöm abba a környezetbe".

Portnoy - aki több mint 27 évvel ezelőtt társ-alapítója volt a Dream Theater-nek - 2010 szeptemberében lépett ki váratlanul a bandából; éppen egy Avenged Sevenfold-dal közös turné alatt. Helyére azóta Mike Mangini [Steve Vai, Annihilator, Extreme] érkezett, akivel a zenekar már két új albumot is készített.

Portnoy  - aki nemrégiben azt nyilatkozta, hogy "szó nélkül beállna újra a Dream Theater-be" - tavaly június elején lépett ki az Adrenaline Mob együttesből is - erről bővebben ITT írtunk. A bandában a Twisted Sister-ből ismert néhai A.J. Pero érkezett a helyére (akinek emlék-turnéján épp Portnoy fog dobolni).


Új metal-projektjéről nyilatkozott Mike Portnoy
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás