Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videó: A STRYPER koncertjén dobolt a Queensrÿche énekese, Todd La Torre


2015-04-23

Április 20-án, a brazil Monsters Of Rock hajós fesztiválon ült be Todd a Stryper dobfelszerelése mögé. Az énekes a bandával közösen előadta a 'Soldiers Under Command' című klasszikust:

La Torre - aki 13 éves kora óta dobol - egy 2013-as interjúban válaszolt arra a kérdésre, vajon a Queensrÿche rajongóinak lesz lehetősége valaha is olyan felállásban látni a zenekar, ahol ő dobol és (az eredeti dobos) Scott Rockenfield énekel: "Meglehet. Scott és én egyébként korábban kitaláltuk ezt, lévén a banda eddig ilyet sosem csinált. Számomra ez vizuálisan is nagyszerű élmény lenne, mert szeretek dobolni, és hiányzik is az az élő szituáció... Ráadásul el is tudom dobolni kívülről az összes dalt. Szóval beszéltünk már róla, igen; ha mást nem is, egyszer biztosan fogunk legalább párban dobolni... Tehát ne lepődjetek meg, ha majd egyszer dobok mögött láttok engem".

Másik hír, hogy Queensrÿche a neves Chris "Zeuss" Harris-t (Rob Zombie, Hatebreed, Soulfly, Shadows Fall) választotta új nagylemeze produceréül. Az album felvételei a washingtoni Uberbeatz Stúdióban zajlanak.

Todd La Torre énekes egy friss Twitter-posztban közölte az alábbiakat: "Remekül szól az új 'Rÿche anyag! 100%-os mértékben imádtam a legutóbbi albumunkat, de ez a lemez HATÁROZOTTAN egy igazi vadállat! Színtiszta kibaszott 'Rÿche!".

A banda néhány napja egy videó-üzenetben jelentette be, hogy Chris "Zeuss" Harris produceli az új albumot:

Todd La Torre korábban egy személyes köszönet-videót is közzétett, amiben már elárulta, hogy "szépen alakulnak" a banda új dalai.

La Torre néhány napja a Music Enthusiast Magazinnak nyilatkozott bandája jelenleg is készülő, új stúdióalbumával kapcsolatban: "Azokra a dalokra, amikkel jelenleg is dolgozunk, leginkább azt mondanám, hogy dallamosak. De persze vannak igazán kemény, rockos szólamaink is... Mindez úgy értem, hogy az új nótákról a 'Rage For Order' és az 'Operation: Mindcrime' albumok ugranak be először. Ezúttal viszont próbáljuk kihagyni az olyan slágeresebb dalokat, mint például amilyen az utolsó lemezünkön is volt, az 'In This Light'... De lehet, hogy ilyesmi is becsúszik majd, nem tudom... Összességében viszont az az érzésem, hogy egy nagyszerű, remek témákkal, dallamos refrénekkel, zseniális gitárszólókkal teli, magas szintű dinamikával renldekező albumot hozunk össze... ami egy kicsit prog-os is..." - nyilatkozta La Torre.

Michael Wilton, a Queensrÿche gitárosa egy októberi interjúban a következőképpen nyilatkozott az új Queensrÿche album munkálataival kapcsolatban: "Ebben a pillanatban is a dalszerzés zajlik. Egy csomót dalt kell összeállítanunk, de egyáltalán nincs rajtunk semmi stressz... Egyszerűen csak jól érezzük magunkat, miközben írjuk az ütős nótákat. Remélhetőleg október-november folyamán be tudunk vonulni a stúdióba; valamikor a jövő év elején pedig ki is adhatjuk ezt a művet... talán az év első negyedében, de legkésőbb április-május környékén. Meglátjuk. De az biztos, hogy 2015-ben megjelenik a lemezt; azt követően pedig világkörüli turnéra indulunk. Aztán kezdődik elölről az egész ciklus".

A gitáros arra a kérdésre is válaszolt, gondolta-e volna 30 évvel ezelőtt, hogy a Queensrÿche még ennyi idő után is jelen lesz a színtéren: "Hálásak vagyunk, hogy azt csinálhatjuk, amit szeretünk: zenét szerezni és előadni. És amíg van közönségünk, addig ez így is marad... Márpedig a Queensrÿche felé van egy elvárás; ezért úgy néz ki, hogy a jövőben még szebb napokat fogunk megélni, mint valaha".

Wilton néhány napja Mitch Lafon műsorának vendége volt. A gitáros itt többek közt arról beszélt, jelenleg milyen a bandán belüli hangulat: "Mint zenészek, mindannyian felnőttünk; és ezzel a felállással egy igazi áldás, hogy végre egy órára jár mind az öt tag agya. Hatalmas reményeink vannak a jövőre nézve. Napról napra egyre jobban érezzük magunkat, és nagyon boldogok vagyunk amiatt is, hogy ilyen sok koncertünk van. Arról nem is beszélve, hogy újra nagyon sokan vannak, akik rajonganak értünk".

Wilton tavaly áprilisban erősítette meg, hogy a Todd La Torre-vezette, immáron egyetlen Queensrÿche tagjai folytatják a munkát második saját nagylemezükön; míg az eredeti frontember Geoff Tate nyár elején indult búcsúturnéra. (Az utóbbi - akinek részvételével négy Grammy-jelölést és több mint 20 millió eladott lemezt tudhat maga mögött a banda - 'Queensrÿche Starring Geoff Tate - The Farewell Tour' elnevezésű észak-amerikai körúttal búcsúzott a Queensrÿche névtől, melynek végleges állásfoglalásáról ITT írtunk.)

A Queensrÿche várhatóan 2015 második felében megjelenő (Century Media Records) új albumáról Wilton a következőket is elmondta Mitch Lafon műsorában: "A dalok munkálata jelenleg különböző fázisokban tart, de az biztos, hogy - mivel az alap Queensrÿche felállás három tagja is jelen van - a banda eredeti DNS-e érezhető lesz rajta. Ezúttal azonban sokkal könnyebben észlelhető az általunk kibocsájtott energia. Általánosságban nézve, mi egyvalódi turnézós banda vagyunk, és szerintem ennek a ténynek mindannyian nagyon örülünk; pláne manapság, amikor szinte már csak ebből lehet megélni az iparban. Tehát amikor a közös, egy síkon való gondolkodás merül fel, mindenki nagy tisztelettel áll a dolgokhoz. az alapvető hatásaink most is megvannak, ezért nagyon jó érzés újra egységes bandaként dalokat szerezni és rögzíteni. Egyelőre pontosan még nem tudom megmondani, milyen lesz a lemez; de az biztos, hogy kemény lesz, hard rockos és metalos; valamint természetesen a progresszivitás sem marad el, és a dallamok is nagyon fontosak...".

Wilton az új lemez zenei irányzatáról így beszélt: "Hajszálpontosan elég nehéz összefoglalni, de már elkezdtük a munkálatokat; jelenleg is készülnek a dalok. Tehát van egy tucatnyi nóta a tarsolyunkban. Ezek meglehetősen sokszínűek, de ettől függetlenül hűek a Queensrÿche gyökereihez. Nem fogunk tehát semmi őrültséggel előállni; nem vettünk 180 fokos fordulatot. Nagyon kemény, nagyon progos és nagyon dallamos. Szeretnénk megtartani a jólismert 3-dimenziós irányvonalat, amit mi magunk és a ueensrÿche rajongói is nagyon szeretnek hallani".

Wilton azt is elárulta, hogy ezúttal a fiatal gitáros, Parker Lundgren is nagyban hozzájárult a dalszerzéshez: "Parker nagyszerű ötleteket dob a közösbe; és ez különösképpen igaz az új albumra. Legutóbbi lemezünkön ő szerezte azt a nagyon fasza kis nótát, a 'Where Dreams Go To Die'-t, amit rendszeresen játszunk a koncerteken is. Szóval igen... Parker nagyon sokat fejlődött, mint zenész és mint egyéniség. Pedig ő még olyan fiatal, hogy meg sem született, amikor a 'Rage For Order' 1986-ban megjelent".

A Queensrÿche várhatóan új albumával kapcsolatban nemrégiben Scott Rockenfield dobos is megszólalt: "Úgy érzem, sikerült újra megtalálni régi hangzásunk, így ezt fogjuk folytatni az új lemezen is. Ez a hangzás igazán őszinte zenét takar, és szerintem utóbbi nagylemezünk, a 'Queensrÿche' ennek teljes mértékben meg is felelt... pláne, hogy kiváló kritikákat kaptunk a rajongóktól és a médiától is - aki meghallgatta a lemezt, mind-mind boldog emberré vált, és ez egy nagyszerű érzés! Persze még annyira nem merültünk a mostani munkába, ezért korai lenne bármit is mondani, de ami biztos: 100% Queensrÿche-ot fogtok kapni! Számunkra ugyanis ez a legkiválóbb stílus. Annyit még szintén elmondhatok, hogy az új anyagon is megtalálható lesz az előző lemez néhány eleme: elsősorban az őszinteség és az egység magvalósulása. Sőt, sokkal jobb érzésünk is van az új albummal kapcsolatban!".

Friss hírek a munkálatokról hamarosan...

A Queensrÿche 2015 márciusa és októbere között Észak-Amerikában és Európában is turnézni fog. A banda a néhány napja frissítette a koncert-dátumok és -helyszínek listáját.
"A Queensrÿche az őszi turné alkalmával a Scorpions különleges vendége lesz. Íme néhány újonnan leszervezett koncert! (A lista hamarosan bővül!)" - közölte a banda.

Szeptember (A Scorpions társaságában)
10  - Blue Hills Bank Pavilion - Boston, MA
12 - Barclay’s Arena - Brooklyn, NY 
13 - Meadowbrook - Gilford, NH 
18 - Molson Canadian Amphitheatre - Toronto, ON
19 - Bell Centre - Montreal, QC
22 - LC Pavilion - Columbus, OH 
23 - Jacobs Pavilion at Nautica - Cleveland, OH 
25  - Caesar’s Windsor - Windsor, ON
26 - Allstate Arena - Chicago, IL

Október (A Scorpions társaságában)
1 - SAP Center - San Jose, CA
3 - The Forum - Los Angeles, CA

A korábban bejelentett (hátralevő) észak-amerikai és európai dátumok a következők:

Április
18-22 - Monsters Of Rock Cruise - Miami, FL
24 - State Theater - St Petersburg, FL
25 - Welcome To Rockville Festival - Jacksonville, FL
26 - 37 Main - Johns Creek, GA
29 - The Altar Bar - Pittsburgh, PA
30 - Bergen Performing Arts Center - Englewood, NJ

Május
1 - Mohegan Sun Casino - Uncasville, CT
2 - M3 Rock Festival - Columbia, MD
3 - Carolina Rebellion - Charlotte, NC
21 - House Of Blues - Houston, TX
22 - 210 Kapone's - San Antonio, TX
23 - Gas Monkey Live! - Dallas, TX
24 - Rocklahoma - Pryor, OK

Június
20 - Hard Rock Invasion - Saint Louis, MO

Július
16 - Bang Your Head Festival - Balingen, Németország   
19 - Pistoia Blues Festival - Pistoia, Olaszország
21 - Metaldays Festival - Tolmin, Szlovénia
22 - Szene - Bezirk Simmering, Ausztria
26 - Z7 Summer Nights Open Air - Pratteln, Svájc
31 - Wacken Open Air - Wacken, Németország

Augusztus
1 - Skogsrojet Festival - Rejmyre, Svédország   
3 - Melkweg - Amszterdam, Hollandia
4 - Effenaar - Eindhoven, Hollandia
5 - The Marble Factory - Bristol, UK
6 - Electric Ballroom - London, UK
7 - Concorde 2 - Brighton, UK
8 - Alcatraz Festival - Kortrijk, Belgium

A 2013-ban megjelent 'Queensrÿche' című album az első héten több mint 13,500 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard 23. helyén végzett tavaly júniusban.


Videó: A STRYPER koncertjén dobolt a Queensrÿche énekese, Todd La Torre
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás