Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A Melted Space és a Myrath társaságában indul európai turnéra a SYMPHONY X


2015-11-18

Az amerikai progresszív metal veteránok frissítették 2016-os 'Underworld' turnéjuk európai állomásait és dátumait.

Michael Romeo gitáros elmondta: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre Európában is előadhatjuk az 'Underworld' album dalait. Alig várjuk már, hogy az ottani rajongóinkkal és barátainkkal találkozhassunk!".

A csapat a metal-opera műfajban utazó all-star formáció, a Melted Space, valamint a tunéziai folk / prog-metal csapat, a Myrath társaságában bonyolítja le turnéját.

Íme a dátum-lista:

Február
12 - Wolverhampton, Anglia - Robin 2
13 - Manchester, Anglia - Club Academy
15 - Sheffield, Anglia - Corporation
16 - Glasgow, Anglia - Garage
18 - Bristol, Anglia - Bierkeller
19 - London, Anglia - Islington Assembly Hall
20 - Vosselaar, Belgium - Biebob
21 - Zoetermeer, Hollandia - Boerderij
23 - Párizs, Franciaország - Bataclan
25 - Barcelona, Spanyolország - Apolo
26 - Bilbao, Spanyolország - Stage Live
27 - Madrid, Spanyolország - Arena
28 - Lisszabon, Portugália - Paradise Garage

Március
1 - Bordeaux, Franciaország - Barbey
3 - Milánó, Olaszország - Alcatraz
4 - Lyon, Franciaország - CCO Villeurbanne
5 - Pratteln, Svájc - Z7
6 - Ludwigsburg, Németország - Rockfabrik
8 - Aschaffenburg, Németország - Colos Saal
10 - München, Németország - Feierwerk/Hansa
11 - Zlin, Csehország - Masters Of Rock Café
12 - Erfurt, Németország - HSD
13 - Berlin, Németország - Bi Nuu
15 - Varsó, Lengyelország - Progresja
17 - Hamburg, Németország - Knust
18 - Koppenhága, Dánia - Pumpehuset
19 - Bochum, Németország - Matrix
20 - Tilburg, Hollandia - 013

Az új Symphony X albuma hanganyagának rögzítése a neves producer, Jens Bogren (Kreator, Paradise Lost, Opeth, Amon Amarth, stb.) közreműködésében zajlott (ő keverte az utolsó két Symphony X albumot is). Az új lemez 'Underworld' címmel jelent meg július 24-én, a Nuclear Blast kiadó jóvoltából. Az album témáját a legendás olasz költő, Dante Alighieri 'Isteni Színjáték' című műve; elsősorban annak 'Pokol' című fejezete ihlette.

Az 'Underworld' az alábbi toplistás helyezéseket érte el, a megjelenés első hete után:

Svájc: #10
Finnország: #12
Hollandia: #20
Németország: #23
Svédország: #31
Franciaország: #39
Japán: #46
Ausztria: #59
Belgium: #71
UK: #80
USA: #89
Kanada: #103

Bandánk örömmel figyeli, mennyire élvezitek az új lemezt! Alig várjuk már, hogy útnak indulhassunk ősszel, és bemutathassuk Nektek élőben is ezeket a nótákat!" - kommentálta a listát Michael Romeo gitáros.

A Symphony X frissen bemutatta a 'Kiss Of Fire' című szám dalszöveges videóját: ez lentebb tekinthető meg.

Michael Romeo a következőket nyilatkozta korábban az album kapcsán: "Ez az anyag meglehetősen dal-központú. Próbáltunk a tőlünk telhető legerősebb nótákat írni. Zenei tekintetben az 'Underworld' hajaz a korai éráink albumaira, viszont ennek is megvan a maga individualitása. Minden egyes hang-elemet a dalok szolgálatába állítottunk; így teljes mértékű áramló élmény fedezhető fel a lemez egészén".

Az új lemez borítóját ezúttal is Warren Flanagan tervezte. "Warren illusztrálta az utolsó két CD-nket is; így teljesen biztosak vagyunk az ő munkájában" - közölte a banda.
Romeo hozzátette: "Warren hasonló maszkokkal dolgozott, mint amilyenek az első lemezünkön is láthatók. De amikor megvitattam vele ezt az egész Dantés dolgot, ő további kutatásokat végzett, és végül megtervezett kilenc kis szimbólumot a pokol állomásainak nyomán. Ezek a geometriai szimbólumok tehát külön-külön is jelentést hordoznak magukban; még akkor is, ha ezeket egyelőre csak mi magunk értjük".

Mike LePond basszusgitáros az új Symphony X dalok zenei irányzatával kapcsolatban nemrég a következőket mondta: "Stilisztikailag ez a lemez nem olyan kemény, mint az 'Iconoclast'. Ha valamihez hasonlítanom kéne, akkor azt mondanám, hogy a 2002-es 'The Odyssey' és a 2007-es 'Paradise Lost' keveréke... vagy valami olyasmi. Rengeteg klasszikus Symphony X elem lesz rajta megtalálható, mivel ezeket hiányolták rajongóink az elmúlt évek során. Szóval minden bizonnyal nagyon be fog jönni majd nekik az új anyag. Számunkra ésszerű döntés volt visszatérni a régi hangzáshoz; szinte magától történt a dolog. De általában a dalok is ugyanígy maguktól születnek: elkezdjük megírni őket, aztán majd alakul, ahogy alakul... Itt azonban lesz némi igazán klasszikus Symphony X tétel; vagyis szilárd nóták és hatalmas melódiák".

"Az egyik legcsodálatosabb dolog a Symphony X-ben és a rajongóiban az, hogy minden egyes albummal kicsit magasabbra jutunk; népszerűbbek leszünk. Tehát nem ugrunk egyből rá a sztárságra, hanem szépen lassan mászunk felfelé. Immáron 20 éve jelen vagyunk a színtéren, és tényleg úgy tűnik, hogy egy-egy újabb album megjelenését követően növekszik a rajongótáborunk... amellett, hogy megtartjuk a régi fanokat is" - közölte néhány hete LePond a banda eddigi sikereit illetően.

Az 'Underworld' tracklistája és borítója így néz ki:

01. Overture
02. Nevermore
03. Underworld
04. Without You
05. Kiss Of Fire
06. Charon
07. Hell And Back
08. In My Darkest Hour
09. Run With The Devil
10. Swansong
11. Legend

Május 22-én, pénteken megjelent az 'Underworld' első dala. A lemez nyitó-tétele, a 'Nevermore' itt érhető el hivatalos dalszöveges videó formájában:

A második ízelítő dal, a 'Without You' június 19-én látott napvilágot. A single digitális formában is megvásárolható; valamint alább elérhető dalszöveges videóként.
Michael Romeo így kommentálta az új dalt: "A 'Without You' egy kicsit lágyabb nóta mint a 'Nevermore', viszont hatalmas refrénnel és elsöprő feelinggel rendelkezik. Nem hinném, hogy balladának kellene neveznem ezt a számot, de átlagban egy kicsit mindenképpen csendess tételről van szó, mivel nem a riffeIésről szól, hanem inkább az akusztikáról és az elektromos átvezetőkről. A két eddig bemutatott single tökéletes választás volt, mivel ezek hűen reprezentálják az egész albumot; ami egy kemény, de ugyanakkor dallamos mestermű".

A Symphony X legutóbbi, kilencedik stúdióalbuma, az 'Iconoclast' 2011-ben jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából. A kiadás első hetében a lemez több mint 7,000 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard 76. helyén végzett. A lemezről bővebben itt írtunk.


A Melted Space és a Myrath társaságában indul európai turnéra a SYMPHONY X
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás