Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Eric Peterson "keményebb, thrash-metalosabb" TESTAMENT albumot ígér


2015-06-24

A gitáros a finn Nummirock fesztiválon adott interjút a helyi Kaamos TV-nek, azzal kapcsolatban, hogy halad bandája új nagylemezének megírásával:

"Nagyjából kétharmadával megvagyunk a dalszerzésnek. Amint hazaérünk a turnéról, befejezzük a dalok komponálását, és remélhetőleg szeptemberben neki is láthatunk a felvételeknek. A jelenlegi számítások szerint, Halloween környékére készülünk el, de a kiadással 2016 elejéig várunk. Manapság nagyon sok lemez jelenik meg. A metal-színtéren - meg úgy általában minden zenei műfajban - iszonyatosan gyorsan történnek a dolgok, az Internetnek köszönhetően. Így szerintem mindenképpen jobb, ha megvárjuk az Újév elejét, nem pedig '15 végére ütemezzük a promóciót; mivel akkor - még ha csak két hónapos is lenne a lemez - sokan azt mondanák: 'Oh, igen az egy tavalyi album'...".

Az új Testament album zenei irányzatáról így beszélt Peterson: "Pillanatnyilag elég nehéz megítélni, de ahhoz képest, hogy általában, a dalszerzés során mindig van legalább egy gyors, egy középtempós és egy lassú szám a tarsolyomban; most összesen öt nótával dolgozom, de az mind egy szálig thrash metal! Tehát minden csak azon múlik, jelen pillanatban hol áll a fejem... Talán mondhatom azt, hogy az új anyag a 'Gathering' lemezre fog hajazni...".

Miben fog különbözni az új album a Testament legutóbbi, 'Dark Roots Of Earth' című lemezétől: "A 'Dark Roots Of Earth' - hangzás tekintetében - olyan volt, mintha bezárult volna egy kör a bandában. Az a lemez friss hangzással rendelkezik - olyan, mintha a 'The Gathering', a 'Low' és a 'The Formation Of Damnation' egyes darabjait egymásra dobáltuk volna. Azon az albumon helyet kaptak középtempós számok; de volt rajta egy ballada is - persze nem úgy ballada, hogy lassú szám... hanem egy igazi sötét mese. Na, az új lemezen mindehhez képest inkább thrash-metalosabb, keményebb irányt váltunk".

A The Age Of Metal magazin néhány napja interjút készített a veterán thrasher Chuck Billy-vel, a Testament énekesével. A 2012-es 'Dark Roots Of Earth' album folytatásának munkálatairól így nyilatkozott Billy: "Öt vagy hat új számot már feldemóztunk, de már most rengeteg trükk fedezhető fel a zenénkben. Az elkövetkezendő, turnézással töltött hónapok során remélhetőleg lesz egy kis időnk még tovább kísérletezni az új dalokkal".

Az új Testament album lehetséges megjelenési dátumáról Billy a következőket mondta: "Ezt még nem tudom megmondani. Karrierünk ezen szakaszában úgy állunk a dologhoz, hogy 'Kész van, amikor kész van'... A végén mi vagyunk azok, akiknek életük végig ezekkel a dalokkal kell élniük és turnézniuk; szóval szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy tökéletes munkát végzünk. Szerencsénk van a Nuclear Blast kiadóval, mivel nem ülnek a nyakunkon, nem siettetnek minket. Ők is csak annyit mondanak: 'Akkor lesz kész, amikor ti mondjátok; és majd akkor kiadjuk'. Reményeim szerint egyébként még év vége előtt elkészülhet és megjelenthet az új anyag".

Alex Skolnick, a Testament szólógitárosa februárban interjút adott a híres riporternek, Metal Sanaz-nak. Skolnick bandája új nagylemezének munkálatairól nyilatkozott: "A Testament mindig is sok időt fordított a zeneszerzésre. Egyszerűen nem tudunk évente kiadni új albumot, mivel annak többnyire összecsapott munka lenne az eredménye... A lényeg az, hogy ez a lemez nagyon fasza lesz. És őszintén mondom: több mint 50%-ban elkészült az anyag. Aztán majd ahogy eljutunk a következő fázisba, onnantól gyorsabban fognak haladni a dolgok" - mondta Skolnick.

Néhány hete Gene Hoglan dobos adott hírt a Testament új albumáról: "Nagyon fasza és igazán gyilkos dalokat írunk! Tuti, hogy Testament rajongók első reakciója az lesz: 'Ez az, bassza meg!' vagy az, hogy 'Így kell ezt csinálni!'... Szóval őrülten kemény, gyors, és iszonyatosan thrash-orientált anyagra kell számítani".

Chuck Billy énekes nemrégiben a pakisztáni Shor Bazaar magazinnak adott interjút, melyben elsősorban a banda soron következő nagylemezének dalszerzői munkálatairól beszélt: "Jelenleg is dolgozunk az anyagon, tehát addig nem tudunk pontos részletekkel szolgálni, amíg el nem készülünk, de a tervekkel tisztában vagyunk: szeretnénk, ha az új album úgy szólna, mint a ['99-ben megjelent] 'The Gathering', mert az a lemez valódi fordulatot jelentett számunkra. Azzal a koronggal találtuk meg a végleges stílusunkat és helyünket. Tehát ezúttal is olyan nótákkal dolgozunk, melyek kiállják az idő próbáját. Ez abból kiindulva mondom, hogy jelen esetben is súlyos ütemekkel és változatos gitár-ritmusokkal kísérletezünk; épp úgy, mint 1999-ben. Szóval az célunk, hogy az új anyag is hasonlóan szóljon, mint a 'The Gathering'".

A frontember korábban a Revolver Golden Gods Díjátadón beszélt hasonló kontextusban az új lemez várható irányzatáról: "Előre sosem tudom, milyen lesz a végtermék. Minden lemezünk teljesen másképp alakul, mint ahogy az az elején látszik. Én azonban szeretném, ha valami olyasmi anyag születne, mint a 'The Gathering', mert azzal a lemezzel nagyon eltaláltunk valamit - számos új rajongót szereztünk, és a régieket is megmozgattuk. Ennek újra-felelevenítéséhez most az is hozzájárulhat, hogy Steve [DiGiorgio, basszusgitáros] visszatért közénk; márpedig ő mindeddig csak azon az albumon játszott .A dalszerzés tehát úgy tűnik, hasonló folyamban fog haladni most is... dehát ki tudja...".

Billy és Eric Peterson gitáros néhány héttel ezelőtt visszatért a stúdióba, hogy felvegye új nagylemeze elő-produkciós demóit - erről lentebb láthatók fotók.

Friss infók a munkálatokkal kapcsolatban hamarosan...

A "basszus-pionír" Steve DiGiorgio 2014 januárjában tért vissza a Testament-be - ő váltotta Greg Christian-t. Erről bővebben itt írtunk.

A Testament jelenleg az Exodus társaságában járja Észak-Amerikát, a 'Dark Roots Of Thrash II' turné keretében.

 


Eric Peterson
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás