Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt az OPERATION: MINDCRIME első videoklipje!


2015-07-28

A Queensrÿche egykori énekese, Geoff Tate és újonnan alakult bandája, az Operation: Mindcrime bemutatkozó albuma, a 'The Key' szeptember 18-án lát napvilágot, a Frontiers Music Srl jóvoltából. Erről debütált most az első klip, a 'Re-Inventing The Future':

Geoff Tate a Queensrÿche 1988-as epikus koncept-albuma, az 'Operation: Mindcrime' címe nyomán nevezte el új bandáját, melynek zenészei a következők: Rudy Sarzo (Ozzy Osbourne, Whitesnake), Simon Wright (AC/DC, DIO), Randy Gane (Myth), Kelly Gray (Queensrÿche 1998-2001). A 'The Key' című albumon vndégszerepel a Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson, valamint Mark Daily és Scott Mercado.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Tate újonnan alakult zenekara első megmozdulása egy három-lemezes trilógia lesz, melyen a frontember immáron több mint két éve dolgozik. A csapat 2014 szeptembere végén vonult stúdióba a folytatásos sorozat első részének rögzítése végett, ami "nagyon komplexnek" és "nagyon dallamosnak" ígérkezik.
"Egy kegyetlen történetről van szó, ami a világ különböző részein zajlik" - közölte Tate az Albuquerque Journal-nak adott interjújában. "A zene ezen kontinensek - Ázsia, Dél-Amerika és Európa - tipikus stílusait fogja tükrözni. Az a célom, hogy új dallamok feltalálása segítségével elmeséljem ezt az egész történetet. Márpedig ezt a munkát mindig is szívesen végeztem. Egy személy nehézségei, egy másik személy megvilágosulása - ezt puzzle-ként kell szavakba önteni. Annyit már előre elmondok, hogy rendkívüli élményben fognak részesülni a rajongók".

Az Operation: Mindcrime zenekar bemutatkozó trilógiájáról egy frissebb interjúban a következőket mondta az énekes: "Ezt a három lemezt egyszerre fogom felvenni, de egy három-éves periódus során fogom kiadni - egy évben egyet. Egy komplett történetről van szó, aminek három része van. Egy nagyon egyedi történetet írtam, de sajnos többet még nem mondhatok el róla, mint amennyit korábban is közöltem".

"Próbáltam lecsökkenteni a történetet, de még így is itt van 37 tétel, aminek minden egyes darabja szükséges az elbeszéléshez. Tisztában vagyok vele, hogy egy lemez mindehhez nem elég; ezért készül egy teljes trilógia. Ez egy igen izgalmas projekt, melynek első részét valamikor jövő tavasszal szeretnénk kiadni" - nyilatkozta Tate, aki ezen új formációval szeretné visszahozni a köztudatba a 'Gondolkodó Ember Metal-zenéjét'.
"Nem is tűnik olyan távolinak az az idő, amikor először felhoztam a 'Mindcrime' ötletét... akkoriban mindenki nagyon ellenezte még ezt. Chris DeGarmo volt az egyetlen, aki kiállt mellettem; így mindannyian bele tudtunk kezdeni a dologba - ennek pedig a Queensrÿche történetének legsikeresebb munkája lett az eredménye".

Az énekes elmondása szerint, a hanyatló lemezeladási mutatók arra ösztönözték, hogy ezúttal minden dalszerzői kreativitását bevetve lásson neki új munkájához: "Teljesen más megközelítésből írom ezt az anyagot, mint korábban bármi mást. Ezelőtt mindig az volt a fejemben, hogy kereskedelmi célú zenét kell írni - intró, verse, refrén, szóló... mivel a bandám elsősorban rádió-zene beállítottságú volt. Magyarul: olyan megszokott rendben kellett dalt szerezni, mint ahogy azt a rádióban is lehet hallani. Most viszont rájöttem, hogy ezt az albumot biztos, hogy nem fogják játszani a rádiók. Én legalább is biztos nem továbbítom nekik, mert nincs pénz a promótálásra. Hirtelen arra ébredtem rá, hogy 'Úristen, nekem nem kell többé követnem az utcatáblákat. Azt csinálhatok, amit csak akarok'. Olyan volt ez, mint a reveláció. Kicsit nevetségesnek érzem magam, hogy ezt bevallom hangosan, de igaz. Olyan érzés ez, mintha hirtelen megláttam volna Istent. Aztán azonnal elkezdtem írni a dalokat...".

Az Operation: Mindcrime zenekar tavaly decemberben kötötte meg első lemezszerződését. Ennek kapcsán Tate elmondta: "A teljes Operation: Mindcrime zenekar nagyon izgatott a Frontiers-szel kötött megállapodás miatt. Ezek a srácok képesek megadni nekünk azt a kreatív szabadságot, ami ennek a trilógia-projektnek kijár. Nagyon jól fogjuk érezni magunkat a munkálatok során, egy ilyen kiváló stáb társaságában - remélem, a rajongók is épp annyira élvezik majd az új lemezt".
A Frontiers elnöke, Serafino Perugino a következőket nyilatkozta: "Mivel régi rajongója vagyok Geoff Tate-nek és az 'Operation: Mindcrime'-nak, nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem választott a banda a jövő évben induló trilógia bebiztosítása végett. Izgatottan várjuk, hogy rászabadíthassuk a világra az Operation: Mindcrime zenéjét!".

Az Operation: Mindcrime június 25-én videoklipet forgatott a 'The Key' album egy egyelőre meg nem nevezett dalához. A kisfilm rendezését a Seattle-i film-készítő, Jamie Burton Chamberlin vállalta (ő dolgozott a Duff McKagan's Loaded 'The Taking' című sorozatán is).

A 'The Key' album borítója és tracklistája így néz ki:

01. Choices
02. Burn
03. Re-Inventing The Future
04. Ready To Fly
05. Discussions In A Smoke Filled Room
06. Life or Death?
07. The Stranger
08. Hearing Voice
09. On Queue
10. An Ambush Of Sadness
11. Kicking In The Door
12. The Fall

A 'The Key' első album-ízelítője:

Tate - akinek részvételével négy Grammy-jelölést és több mint 20 millió eladott lemezt tudhat maga mögött a Queensrÿche zenekar - 'Queensrÿche Starring Geoff Tate - The Farewell Tour' elnevezésű észak-amerikai körúttal búcsúzott a Queensrÿche névtől. Minderről az énekes nemrégiben adott interjút Mitch Lafon újságírónak. (A Queensrÿche nevet illető végleges döntésről itt írtunk.)

Az 'Operation: Mindcrime' albumot a kritikusok olyan remekművekhez hasonlítják, mint a The Who 'Tommy'-ja, vagy a Pink Floyd klasszikusa, a 'The Wall'. Ezen albumnak köszönhetően a Queensrÿche világszerte adott teltházas bulikat, és hozta el több mint 46 országba a progresszív metal műfajt.
Geoff Tate szerint, most jött el az idő arra, hogy a jövőre, valamint új trilógiájára koncentráljon: "Nagyon üdítő érzés, hogy végre ezeken az új ötleteken és történeteken dolgozhatok, határok és korlátok nélkül. Egy újonnan elnevezett banda segítségével, szerintem a rajongók is élvezni fogják ezt az új zenei utazást, velünk együtt".

További infók hamarosan...


Itt az OPERATION: MINDCRIME első videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás