Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Készül az új DIMMU BORGIR album (videó)


2015-10-30

A legendás norvég szimfónikus black metal banda jelenleg új, tizedik albumának elő-produkciós munkálatait végzi. A stúdiózás egy pillanatát a frontember, Shagrath örökítette meg:

 

#dimmuborgir #preprod #vocalsession #shagrath

Szerző: Shagrath (Official), 2015. október 29.

Silenoz gitáros néhány hónapja a Metal Hammer magazinnak beszélt bandája új stúdióalbumának munkálataival kapcsolatban. "A jelenlegi helyzetben immáron negyedik esztendeje nem jelent meg új anyagunk, de ez mindössze csak annyit jelent, hogy nem akarjuk elsietni a dolgot. Természetesen folyamatosan írjuk a dalokat, de azt szeretnénk, ha egy olyan albumot raknánk le az asztalra, amit igazán nagyra tartanak majd a rajongók".

A csapat Facebook-oldalán nemrégiben egy stúdiós fotó jelent meg, az alábbi megjegyzéssel: "A teljesítés vágya vezérel bennünket. Izgatottak vagyunk az új anyag kapcsán - remekül alakul. A kreativitás a látszólag összekapcsolhatatlan összekapcsolása".

Ettől függetlenül Silenoz egy későbbi interjúban elmondta a Metal Hammer magazinnak: "Bárcsak több mindent is elárulhatnék az új albumról, de sajnos azt kell, mondjam, hogy nincs elég anyagunk hozzá... viszont itt-ott vannak némi foszlányok, melyeket még ügyesen össze kell raknunk. Ez sosem jelentett számunkra igazán nagy gondot, mivel hárman is vagyunk dalszerzők a bandában: én, a gitáros Galder és az énekes Shagrath. És még segítséget is szoktunk kapni azoktól a zenészektől, akikkel általában fellépünk. Az utóbbi öt év alatt tehát azt kell mondanom, hogy egy remek kis zeneszerző társaságot hoztunk létre, viszont én szeretném ezt kamatoztatni is; szeretném újra átélni a dalszerzés igazi feeling-jét. Remélem tehát, hogy hamarosan nekiláthatunk a dolgok helyre rakásának".

Silenoz a következőket mondta tavaly nyáron, a finn Tuska fesztiválon: "Néha együtt írjuk a dalokat, néha külön-külön, de valójában még nem nagyon merültünk bele a dolgokba. Alakul, ahogy alakul; majd meglátjuk, mikor jön el az idő sebességet váltani. Örülnék neki, ha már kész lenne az album, de még nincs, és ezt el kell fogadni. Viszont amint elkészül a lemez, az biztos, hogy egy olyasvalami lesz, ami mögé büszkén fogunk állni, mert tökéletesen prezentál minket. Általában két-három év telik el minden kiadványunk között, most viszont már ez a negyedik esztendő... Most nehezebben alakulnak a dolgok; kell még egy kis idő, de közben az is fontos, hogy ne csak üljünk a babérjainkon... Lesz, ami lesz. Ha még két év kell, hát két év lesz... bár remélhetőleg annyi csak nem... Jó lenne, ha jövő ilyenkorra sikerülne befejeznünk a munkálatokat, de majd meglátjuk, hogy haladunk. Egyelőre tehát azzal számolunk, hogy leghamarabb egy év múlva készülünk el az albummal".

Az album zenei irányzata kapcsán a gitáros az alábbiakat nyilatkozta: "Mindaz, amit eddig csináltunk - szerintem - kiemelkedő hangzással rendelkezett. Ezt éreztem az utolsó lemezünknél is. Most viszont talán egy kicsit agresszívebben és egy kicsit egyszerűbben fog szólni az album. De majd ezt is meglátjuk. Lehet, hogy holnap már mást mondok... [haha]"

A Dimmu Borgir jelenlegi turné-felállása Geir Bratland (Apoptygma Berzerk, The Kovenant) billentyűssel, Dariusz "Daray" Brzozowski" (Vader) dobossal és Terje Andersen (a.k.a. Cyrus; Susperia) basszusgitárossal egészül ki.


Készül az új DIMMU BORGIR album (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás