Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt az egykori Rage-gitáros, Victor Smolski új ALMANAC projektjének 3. stúdió-videója!


2016-01-12

Néhány hónapja arról számoltunk be, hogy a legendás német power metalista Rage zenekar eredeti felállása megszűnt létezni. Victor Smolski azonban nemrég egy új projektet indított.

A Rage tagjai február elején jelentették be, hogy a továbbiakban külön utakon fognak járni; de míg Peavy Wagner társ-alapító új tagokkal kívánja folytatni a zenekar működtetését, addig Victor Smolski gitáros belevágott egy újabb neo-klasszikus, szimfónikus metal-projektbe, ami a Lingua Mortis Orchestra által kikövezett úton halad tovább. A szóban forgó alakulat az Almanac nevet viseli.

"Az Almanac folytatása annak a koncepciónak, amit a 2013-as 'LMO' albummal indítottam el" - közölte korábban Smolski. "Az LMO jólismert arcai továbbra sem tűnnek el: itt lesz mindkét női énekes, Jeannette Marchewka és Dana Harnge; valamint az Orquestra Barcelona Filharmonia nagyzenekar is. Mindennek tetejében büszkén jelenthetem be, hogy két egyedülálló férfi-énekes is csatlakozik hozzánk: ők név szerint Andy B. Franck (Brainstorm) és David Readman (Pink Cream 69)! Kettejük segítségével újabb lehetőségek nyílnak zenénk dimenziója tekintetében".

A gitáros az április 16-án megrendezett, frankfurti Musikmesse fesztiválon mutatta be az Almanac teljes felállását: ez volt a zenekar első élő fellépése (amiről a lenti sajtó-videóban látható néhány felvétel). Íme a résztvevő zenészek listája:

* Victor Smolski - gitár, billentyűk
* Andy B. Franck - ének
* David Readman - ének
* Jeannette Marchewka - ének
* Dana Harnge - soprano
* Michael Kolar - dobok
* Armin Alic - basszusgitár
* Orquestra Barcelona Filharmonia & Enric Garcia - billentyűk

Az Almanac a nyár folyamán lemezszerződést kötött a Nuclear Blast kiadóval. Erről Smolski így nyilatkozott: "Miután tíz éven át partnere voltam a Nuclear Blast-nak, igazi barátság alakult ki köztünk. A kiadó mindig is bízott zeneszerzői képességeimben; pláne miután én produceltem a Nuclear Blast Allstars 'Into The Light' című anyagát, valamint a Rage és az LMO legtöbb kiadványát. Evidens volt tehát, hogy az Almanac is a N.B. rostájához fog tartozni".

Az Almanac várhatóan nyár végén vonult stúdióba, első albuma, a 'Tsar' rögzítése végett. A bemutatkozó lemez - aminek munkálatairól lentebb látható egy frissen bemutatott videó - 2016. március 8-án lát napvilágot, egy Havancsák Gyula (Wisdom, Annihilator, Destruction, Elvenking, stb.) által tervezett borítóval. A kiadvány digipakos változatához egy bónusz DVD is jár, amin több mint 2 órányi anyag kap helyet.

A 'Tsar' egy "tradícionális metal-album, ami klasszikus- és világzenei, valamint orosz folklór-hatásokkal rendelkezik". Az album koncepciója "a cári Oroszország, Rettegett Iván, a tatárokat megfélemlítő kozákok, Konstantinápoly ostroma, a mongol invázió, és egyéb csaták, háborúk, cselszövések, sőt hatalmi és szerelmi történetek köré épül". A producelést maga Smolski, a keverést az Orden Ogan frontembere, Sebastian "Seeb" Levermann végezte.

"Nagyon izgatottak vagyunk első kiadványunk, és jövőbeni lemezeink okán" - közölte Smolski. "Készüljetek 2016 márciusára! Epekedve várjuk, hogy megismertethessük az Almanac hatalmas erejét az emberekkel; a lehető legtöbb platformon, de főként a színpadon!".

A 'Tsar' tracklistája így néz ki:

01. Tsar
02. Self Blinded Eyes
03. Darkness
04. Hands Are Tied
05. Children Of The Future
06. No More Shadows
07. Nevermore
08. Reign Of Madness
09. Flames Of Fate

A bónusz DVD tartalma:

1. 'Self-Blinded Eyes' videoklip
2. 'Tsar' dalszöveges videó
3. Making-of 'Tsar'

Extrák:
4. The Making Of 'Self-Blinded Eyes'
5. Winter Masters Of Rock
6. Instruments & Techniques
7. Band interview
8. Outtakes
9. Studio Bits
10. B-Roll
11. Unity Music School
12. Credits

Hamarosan jönnek a 'Tsar' album hivatalos dal-premierei, de addig is alább elérhető a munkálatokat összefoglaló videó-sorozat három része:


Itt az egykori Rage-gitáros, Victor Smolski új ALMANAC projektjének 3. stúdió-videója!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás