Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ABBATH - új klipet mutatott be az ex-Immortal frontember


2016-03-16

Az Immortal egykori frontemberének új bandája a Season Of Mist jóvoltából adta ki debütáló albumát, amiről most egy újabb klip vált nyilvánossá, 'Winterbane' címmel:

Abbath az elmúlt időben intenzív dalszerzést folytatott. Ennek ellenére, egy jogi vitát illetően nem sikerült megegyezni az Immortal további tagjaival (Demonaz, Horgh és Apollyon); ezért a frontember az új bandával, az Abbath-tal kívánja továbbvinni illusztris karrierjét és zenei örökségét.

Abbath most egy újabb albummal és egy nagyszabású koncert-sorozattal jelentkezik! Az Abbath-banda headliner-turnéja már 2015. szeptember 18-án kezdetét vette, a londoni Forum színpadán. A zenész - a 2011-es Bloodstock fesztiválos fellépés után - ekkor tért visza először Nagy-Britanniába. 2016 februárjában már hazai pályán folytatja a koncertezést: Abbath a híres norvég Blastfest elsőszámú előadójaként áll színpadra, de a körút már január 25-én elindult, a görögországi Thessaloniki-ben (a teljes dátum-lista itt érhető el; a YouTube-on pedig megtekinthető a hivatalos turné-trailer). A koncerteken a klasszikus Immortal dalok mellett elhangzanak vadonatúj szerzemények is.

Az Abbath tavaly ősszel fejezte be első nagylemeze munkálatait. A korong 2016. januiár 22-én jelent meg, a Season Of Mist kiadó jóvoltából, az alábbi tracklistával és a lent látható borítóval:

01. To War!
02. Winter Bane
03. Ashes of the Damned
04. Ocean of Wounds
05. Count the Dead
06. Fenrir Hunts
07. Root of the Mountain
08. Endless
09. Nebular Ravens Winter (bónusz track)

Néhány héttel a megjelenés előtt a banda és a kiadó teljes egészében közzétette az album anyagát:

Az Abbath december 11-én, pénteken adta ki első kislemezét, a 'Count The Dead'-et. A Season Of Mist jóvoltából megjelent bakelit-kislemez a A-oldalán a címadódal; B-oldalán pedig egy Judas Priest feldolgozás, a 'Riding On The Wind' kapott helyet.
A 'Count The Dead' kétféle, 500-500 példányszámú verzióban érhető el. Rendelés a kiadó honlapján lehetséges.

Az Abbath néhány hete közzétette a 'Fenrir Hunts' című szám hivatalos klipjét, amit egy koncert során forgattak.
"Debütáló, Tuska fesztiválos koncertünk óta többször is előadtuk élőben a 'Fenrir Hunts' dalt. Ennek okán arra a döntésre jutottunk, hogy egy kamerás stáb segítségével felveszünk további két koncert-klipet. Ezt szeptember elején el is végeztük. A mai napon bemutatott 'Fenrir Hunts' mellett tehát még két másik videót fogunk bemutatni a közeljövőben. De addig is élvezzétek debütáló lemezünk első ízelítőjét, a 'Fenrir Hunts'-ot!".

Ahogy azt az Abbath ígérte, később megjelent a második videó, amit az I 'Warriors' dalának feldolgozásához készült (a Demonaz, God Seed, Immortal és Enslaved tagok alkotta I 2006-ban adta ki első és egyetlen lemezét, 'Between Two Worlds' címmel - ezen szerepel a 'Warriors' dal eredeti változata is).

Ezt követően napvilágot látott a harmadik beígért videó is. Ez az Immortal klasszikus 'Nebular Ravens Winter' dalának átdolgozásához készült.

A klipek rendezője Fraser West volt. A dalokat producelte: Jamie Ward.

Az Abbath együttesből néhány hete lépett ki Kevin "Creature" Foley dobos; később pedig Per Valla session-gitáros is bejelentette távozását.

"Május óta tagja voltam az Abbath-nak, de most - személyes indokokból kifolyólag - úgy döntöttem, hogy kilnépek a bandából. Köszönöm a srácokat az elmúlt hónapokat - a legjobbakat kívánom nekik" - közölte Valla, aki a jövőben eredeti bandájával, a Vredehammer-rel folytatja pályafutását (a Vreedehammer februárban új albumot ad ki, 'Violator' címen).

Az Abbath dobosa, Kevin "Creature" Foley szintén "személyes okokra" hivatkozva lépett ki a csapatból néhány nappal ezelőtt. A banda soron következő amerikai turnéján ('Decibel') a The Kennedy Veil-ből ismert Gabe Seeber fog dobolni.

Ettől függetlenül a stúdió-munkák során továbbra is Tom Cato Visnes basszusgitáros (ő a Gorgoroth legtöbb albumának, valamint az Ov Hell zenekarnak a dalszerzője - művésznevén: King Ov Hell), valamint a God Seed és a Borknagar ütőse, Baard Kolstad kíséri Abbath-ot. (Ez a felállás szerepel a lenti promó-fotón is.)


ABBATH - új klipet mutatott be az ex-Immortal frontember
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás