Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

20 év után kiadta új szólólemezét az ACCEPT gitárosa, Wolf Hoffmann - itt a friss videoklip: 'Night On Bald Mountain'!


2016-07-01

Hoffmann 2016 nyarára egy újabb klasszikus gitár-központú szólóalbum kiadását eszközölte.

A gitáros 'Headbangers Symphony' címmel látta el új munkáját, ami július elsején jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából.

"Mindig is előszeretettel kevertem az Accept zenéjébe némi klasszikus ízt - különösképpen a 'Metal Heart' albumon érezhető ez" - nyilatkozta korábban Hoffmann. "De egy idő után még ennél is többre vágytam, és nem szerettem volna túltölteni az Accept-et ezekkel a témákkal. Ezért is csináltam annak idején egy önálló, teljes egészében klasszikus zenei albumot, amit stílszerűen 'Classical' címmel láttam el. A rajongók pedig a mai napig közlik velem, hogy még mindig rendszeresen hallgatják ezt a lemezt... Ezért is éreztem msot úgy, hogy itt az idő egy újabb hasonló anyag rögzítésére".

Wolf nemrég az Ultimate Classic Rock magazinnak adott nyilatkozatában árulta el, hogy következő szólólemezén többek közt a Prágai Szimfónikus Nagyzenekar tagjai vendégszerepelnek. A gitáros később a Ghost Cult magazinnak is interjút adott új albumával kapcsolatban: "Ez az anyag már hosszú évek óta tervben van; a helyzet azonban az volt, hogy az Accept állandóan lefoglal engem... Nagyjából úgy tudtam összehozni ezt a lemezt, hogy amikor épp volt egy-egy szabad hetem a turnék közt, akkor stúdióba vonultam. De most végre elkészült az anyag - Karácsony környékén volt egy hosszabb szünetünk, amit sikeresen kihasználtam; így nemsokára ki is adhatom a lemezt, ami a '87-es albumom folytatása lesz. Egyébként most is épp ugyanazt csináltam, mint akkor: jól ismert klasszikus zeneműveket metalosítottam fel, hangszereltem újra gitárral. Ezúttal viszont a Prágai Szimfónikus Nagyzenekar is közreműködött. Nagyon jól éreztem magam, miközben velük dolgoztam; hatalmas élmény volt ez számomra".

A Ghost Cult riportere arra is rákérdezett, vajon könnyebb-e vagy nehezebb egyedül dalt komponálni, mint Peter Baltes-szel (az Accept basszusgitárosa, akivel Hoffmann közös írja a banda dalait). A gitáros így válaszolt: "Szerencsém volt, mert kisegített engem egy olasz zongorista barátom, akinek hatalmas tehetsége van vonós hangszerelésben. Vele nagyjából ugyanúgy dolgoztam, mint ahogy Peterrel szoktam: ketten beültünk a stúdióba, és oda-vissza ötletelgettünk, jammelgettünk. Szóval azt mondhatom, hogy szinte ugyanolyan volt a munkálat, mint amilyen az Accept-ben szokott lenni - a különbség mindössze annyi volt, hogy ebben az esetben - a gitárt leszámítva - nem én írtam a hangszeres témákat. Közöltem a barátommal, miképpen képzelem el az egyes szólamokat, ő pedig igyekezett nagyzenekari szinten megvalósítani ezeket".

Hoffman új instrumentális szólóalbuma, a 'Headbangers Symphony' az alábbi borítóval és dallistával jelent meg:

01. Scherzo (L. v. Beethoven)
02. Night On Bald Mountain (M. Mussorgsky)
03. Je Crois Entendre Encore (G. Bizet)
04. Double Cello Concerto In G Minor (A. Vivaldi)
05. Adagio (T. Albinoni)
06. Symphony No. 40 (W. A. Mozart )
07. Swan Lake (P. Tchaikovsky)
08. Madame Butterfly (G. Puccini)
09. Pathétique (L. v. Beethoven)
10. Meditation (J. Massenet)
11. Air On The G String (J. S. Bach)

"Szinte állandóan klasszikus zenét hallgatok - otthon is mindig ez szól. Hatalmas gyűjteményem van ebben a műfajban, és amikor random felteszek egy lemezt, mindig jegyzetelek róla valamit, ami nagyon megfogott, amit át tudnék ültetni a saját rockos / metalos verziómba. Ezeket a témákat megjegyzem, és kamatoztatom... Nekem ez az elsőszámú hobbim" - tette hozzá a gitáros.

"Ezen a lemezen a dalok kétféle kategóriába sorolhatók: először is ott vannak a bombasztikusabb, erőteljesebb, epikusabb tételek - mint a Beethoven-szerzemények - másodszor pedig ott vannak a balladák, a lassabb kompozíciók, melyek mélyebb érzelmeket ébreszthetnek a hallgatókban".

Az előbbire az egyik legjobb példa a 'Headbangers Symphony' első dal-premiere, az eredetileg Beethoven által komponált "9. szimfónia" 'Scherzo' című tételének feldolgozása. Íme a premier:

Az album megjelenésének napján napvilágot látott a 'Night On Bald Mountain' című Muszorgszkij-tétel feldolgozásának hivatalos videoklipje:

A lemez első két hivatalos előzetesében a gitáros inspirációiról, klasszikus zene iránti rajongásáról, és az album munkálatairól nyilatkozik:

Hoffmann 1997-ben adta ki első és eddigi egyetlen szólóalbumát: alegendás Michael Wagener által producelt, 'Classical' című albumon olyan klasszikus zene-darabok rock-változatai szerepeltek, mint a 'Habanera' vagy a 'Bolero'.


20 év után kiadta új szólólemezét az ACCEPT gitárosa, Wolf Hoffmann - itt a friss videoklip: 'Night On Bald Mountain'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás