Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ENTOMBED A.D. - itt a 'Dead Dawn' album első videoklipje, a 'The Winner Has Lost'!


2016-02-19

A jelenleg Entombed A.D. néven működő legendás svéd thrash metal banda - másfél évvel 'Back To The Front' albumának megjelenése után - új nagylemezzel tér vissza.

Az Entombed A.D. - azaz Lars Göran Petrov (énekes), Olle Dahlstedt (dobos), Nico Elgstrand (gitáros) és Victor Brandt (basszusgitáros) - 'Dead Dawn' címmel látta el új lemezét, ami világszerte február 26-án jelenik meg, a Century Media Records jóvoltából. Az első új single-dal, a 'Midas In Reverse' már január közepén látott napvilágot; a hónap végén pedig európai lemezbemutató turnéra indult a banda.

Brandt korábban a következőket nyilatkozta: "Alig várjuk már, hogy kiszabaduljunk a stúdióból, és útnak indulhassunk barátaink, a Behemoth, az Abbath és az Inquisition társaságában. Ez egy igazán ütős felhozatal - minden banda a topon van; így senki nem hagyhatja ki ezt az élményt. Pláne úgy, hogy lesz néhány meglepetésünk is a szettlistát illetően. Találkozunk a küzdőtéren és / vagy a bárpultnál! Egészségetekre!".

A gitáros / társ-producer, Nico Elgstrand elárulta a 'Dead Dawn' album kapcsán, hogy egy "átkozottul kegyetlen" hangzású anyagra kell számítani, amit "még a rajongók is képtelenek lesznek megemészteni; viszont nem fognak tudni tőle megszabadulni sem!".

Az album borítóját a Watain frontembere, Erik Danielsson tervezte. A produkció munkálatok a stockholmi Big Island Sound stúdióban zajlottak, Tom Van Heesch és Jacob Hellner hangtechnikusok felügyelete alatt. A produceri munkák nagy részét azonban Nico Elgstrand gitáros végezte.

A fentebb említett single premierje alább érhető el; itt pedig megtekinthető a lemez első hivatalos videoklipje, ami a 'The Winner Has Lost' dalhoz készült. A kisfilmben a banda hamarosan debütáló, saját márkás sörének készítése és tesztelése közben látható.

Alább lehet böngészni a csapat idei turné-beosztását. Emellett, áprilisban egy nagyszabású észak-amerikai körút is lebonyolításra kerül, az Amon Amarth és az Exmortus társaságában.

Március
10-11 - Close Up Boat fesztivál - Stockholm, Svédország

Június
3 - Metalfest Open Air - Plzen, Csehország
18 - Hellfest - Clisson, Franciaország

Július
8 - Resurrection Festival - Viveiro, Spanyolország

Augusztus
6-9 - Wacken Open Air - Wacken, Németország
17-20 - Summer Breeze Open Air - Dinkelsbuehl, Németország

Az Entombed A.D. előző albumáról bővebben itt írtunk. A lemezt egy jogi vita okán rögzítették ezen a néven, ami a banda jelenlegi tagjai - Lars Göran Petrov (énekes), Olle Dahlstedt (dobos), Nico Elgstrand (gitáros) és Victor Brandt (basszusgitáros) -, valamint eredeti szerzői, Alex Hellid és Ulf "Uffe" Cederlund gitárosok között robbant ki. Hellid állítólag megfenyegette a Petrov-féle Entombed tagjait, hogy amennyiben a továbbiakban is használják az eredeti nevet, bírósági perre számíthatnak. Bővebben egyik fél sem nyilatkozott az esetről, habár annyit lehet tudni, hogy az Entombed nevet jelenleg (amíg a jogi vita tart) senki sem használhatja. Ennek okán változtatott nevet az alap-banda. Az eredeti énekes, Petrov a Neuweltmusic magazinnak adott interjújában nyilatkozott arról, honnan jött az A.D. utótag ötlete: "Ki kellett adnunk egy lemezt, és szemben álltunk egy csomó szükségtelen jogi procedúrával. Ezért úgy döntöttünk mindezt kikerüljük, és hozzá tesszük a nevünkhöz az A.D. jelzőt, ami jelenthet 'After Death'-et, de jelenthet 'Anno Domini'-t is... ahogy nektek tetszik. De ettől függetlenül ugyanazt csináljuk, amit más banda is: kiadjuk a lemezt és turnéra indulunk vele. Szóval nagyjából ennyi lenne az egész történet. Ez a frusztráció persze sok éven keresztül tartott, de most itt vagyunk - példának okáért - Dublinban, és alapvetően azt tesszük, amit más banda is tesz. Gyakorlatilag ugyanaz a zenekar vagyunk; mindössze egy tag esett ki, de helyette van egy másik zenész. A legfontosabb viszont az, hogy nem tűntünk el; itt vagyunk, és zenélünk".

Néhány hónapja arról számoltunk be, hogy az Entombed korábbi klasszikus lemezeik felelevenítése végett, összeállt az SPV kiadóval. Ezen partner-kapcsolat eredménye lesz a banda klasszikus albumainak újra-kiadása. Mindezért az eredeti gitáros Alex Hellid felel, tehát az Entombed A.D. tagjai nem vesznek részt a projektben.


ENTOMBED A.D. - itt a 'Dead Dawn' album első videoklipje, a 'The Winner Has Lost'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás