Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

OMNIUM GATHERUM - hallgasd végig a február végén megjelenő 'Grey Heavens' albumot!


2016-02-12

A finn dallamos / atmoszférikus death metal banda február végén új nagylemezt ad ki a Lifeforce Records és a Century Media gondozásában. Március elején pedig a Dürer Kertbe is ellátogat a csapat.

A 'Grey Heavens' Finnországban február 29-én, Európa röbbi részén február 26-án fog megjelenni (Lifeforce Records); Észak-Amerikában és Japánban pedig február 17-én kerül kiadásra (Century Media, Avalon Marquee). A kiadványt CD-n dupla bakeliten és digipakban lehet előrendelni.

Jukka Pelkonen énekes aktuális közleménye: "Csodálatos lett az új album - azt kell mondanom, nagyon büszke vagy rá. Eddig egyértelműen ez a legjobb OG-album. Persze ezt mondani, mindig könnyű; de ezúttal igaz is. A friss elkészült anyag ezúttal valami újat és frisset tett hozzá az OG alap-hangzásához. A dalszövegeket tekintve még inkább elgondolkodtató témákkal álltunk elő, de az alaptéma a csend varázsa, és az eköré épülő turbulencia. Ezek olyan dolgok, melyeket mindannyian megtapasztalaunk nap mint nap. A zeneiség szempontjából kemény, fogós, dallamos és brutális a lemez - kell ennél több?!".

Markus Vanhala gitáros: "Nagyon büszke vagyok arra, ahogy a 'Grey Heavens' album életre (vagy halálra) kelt; még annak fényében is, hogy legutóbbi lemezük, a 'Beyond', és annak promóciós turnéi meglehetősen magasra tették a mércét. Ez az új album talán életem eddig legnagyobb kihívását jelentette... de minden jó, ha a vége jó! Egyébként vegyes érzések és hangulatok kavarognak ezekben a dalokban - eleve abban a tudatban álltunk a megírásunkhoz, hogy nem létezik holnap... Szomorúság, bánat, öröm, agresszió, gyengédség, és az emberi elme sebezhetősége - a szürke összes árnyalatát megfestettük; természetesen a megszokott, szofisztikált Omnium Gatherum-módon!".

A saját stílusát "Adult Oriented Death Metal"-ként jellemző Omnium Gatherum ezúttal is továbbfejlesztette ezt a különleges műfajt: a dallamos death metal mellett most is erőseen érezhető az "intelligens AOR-beütés". A 'Grey Heavens' egy színtiszta "északi metal" album, amit "lélegzetelállító melódiák, progos betétek, hangulatos atmoszférák, kemény gitár-témák és a death metal műfaj különböző ágai tesznek igazán színessé".

A 'Grey Heavens' borítója és dallistája így néz ki:

01. The Pit
02. Skyline
03. Frontiers
04. Majesty And Silence
05. Rejuvenate!
06. Foundation
07. The Great Liberation
08. Ophidian Sunrise
09. These Grey Heavens
10. Storm Front

A 'Skyline' című szám korábban már megjelent single-dalként. A friss nóta az alábbi lejátszón meghallgatható:

Az album első klipje a 'Frontiers' című számhoz készült. Markus Vanhala gitáros erről a következőket nyilatkozta: "A videót egy tengerre néző helyszínen forgattuk, csodás szülővárosunk, Kotka külső területén. Annak ellenére, hogy a korábbi lemezeink videói - mint például az 'Unknowing' - szintén a természetben készültek, de ezúttal inkább egy elhagyatott kikötői épületben forgattunk. Egy fagyos téli vasárnapon mentünk ki oda, szóval elég hideg volt... A 'Frontiers' egyébként egy tipikus, felturbózott Omnium Gatherum dal, amiben egyben érezhető az agresszív death metal és a dallamos témák atmoszférája. A kettő közé pedig most beillesztettünk némi gitár-hősködést is. Élvezzétek hát ez a kisfilmet! A dalt nemsokára elhozzuk nektek élben is!".

Két héttel a hivatalos album-megjelenés előtt a banda teljes egészében közzétette új anyagát:

A banda nemrég bejelentette európai lemezbemutató turnéjának első dátumait és állomásait. A 'Towards The Unknown' nevezetű körút a Draconian, a Year Of The Goat és az Oceanwake társaságában kerül megrendezésre.

"Alig várjuk már, hogy ismét útnak indulhassunk egy turbó-töltetű szettlistával, aminek alapját a 'Grey Heavens' album adja!" - mondta Markus Vanhala gitáros. "Annak ellenére, hogy több mint 2 hónapja adtuk legutóbbi koncertünket (a 150-állomásos 'Beyond the World' turné keretében), a Draconian-nal közös túra még ennél is hatalmasabb bulinak ígérkezik, mivel ezúttal végre egy hosszabb szettel készülhetünk. Ez nekünk is öröm, és a rajongóknak is! Hamarosan találkozunk!".

A budapesti koncertet 2016. március 2-án kerül megrendezésre, a Dürer Kertben.

A banda legutóbbi, 'Beyond' című albuma Európában 2013. február 25-én jelent meg, a Lifeforce Records jóvoltából. A lemez producelését Teemu Aalto, a keverést pedig Dan Swanö végezte.


OMNIUM GATHERUM - hallgasd végig a február végén megjelenő 'Grey Heavens' albumot!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás