Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Jeremy Wagner (BROKEN HOPE) videóban mutatja be a a néhai Jeff Hanneman általa felvásárolt gitárjait


2015-12-16

A Slayer 2013-ban elhunyt gitárosa rengeteg saját tulajdonú hangszert hagyott maga után - ezeket árverezte el az ESP.

Hannemann felesége (Kathryn), hozzátartozói, ügynökei, valamint az ESP gitár-gyártó cég vezetői idén nyáron úgy döntöttek, a néhai zenész egyes hangszereit az ESPGuitars.com oldalon hirdetik meg - az eladásból származó bevételek egy részét pedig jótékony célra fordítják (az annak idején Jeff által is támogatott Wounded Warrior Project alapítvány javára írják jóvá).

Az aukció-kínálatban található gitárok az eredeti tokokkal együtt kerültek értékesítésre: Jeff rendszeresen ezeket vitte magával a turnékra és a próbákra. Az értékes hangszerek hitelesítését Jeff ügynöke végezte - minden megvásárolt példányhoz járt egy eredetiséget igazoló oklevél is.

A Guitar World magazin 2016 januári számából kiderül, mi lett a sora az aukcióra bocsátot gitároknak. A Broken Hope szólistája, Jeremy Wagner (ismeretlen áron) felvásárolta a hangszereket (erről látható lentebb egy fotó); sőtmitöbb, ezeket a gitárokon írja bandája új dalait!

"A riffek csak úgy ömlenek belőlem" - nyilatkozta a Guitar World magazinnak adott exkluzív interjújában Wagner. "Hatalmas felelősséget érzek magamon - fontos, hogy olyan módon használjam ezeket a gitárokat, miképpen tiszteleghetek Jeff előtt. Azért vásároltam meg ezeket a hangszereket, mert én szerettem volna továbbvinni Jeff Hanneman örökségét. Számomra ő egy igazi példakép; ha ő nem lett volna, valószínűleg nincs Broken Hope sem".

A teljes történet a Guitar World magazin új számában olvasható. A januári példányt itt lehet megrendelni.

Wagner most közzétett egy 11-perces videót, amiben egyesével bemutatja a gitárokat. A Tommy Jones (Slayer, Testament, stb.) által rendezett videóban Wagner egyúttal a Broken Hope HQ nevezetű stúdióba elkalauzolja a nézőt, és elmagyarázza, miképpen szeretné továbbvinni Hannemann örökségét:

A néhai Slayer gitáros, Hanneman - aki 2015. január 31-én lett volna 51 éves - a hivatalos közlemény szerint alkohol okozta májzsugorban hunyt el, 2013. május 2-án. Többek közt ő felelt a banda legnagyobb klasszikusainak megírásáért; mint például az 'Angel Of Death' vagy a 'South Of Heaven'. Haláláról bővebben itt írtunk.


Jeremy Wagner (BROKEN HOPE) videóban mutatja be a a néhai Jeff Hanneman általa felvásárolt gitárjait
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás