Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

VOIVOD - debütált a 'Post Society' EP címadódala


2016-01-29

A kanadai metal-innovátorok 2016 februárjára egy új, öt-számos EP-t kiadását ütemezték be. Az idei évben ezen felül megjelenik egy új nagylemez is.

A 'Post Society' című mini-lemez február 26-án jelenik meg, CD-n, digipakban és digitális letöltésként, a Century Media jóvoltából (előrendelés itt). A félórás EP - melynek borítóját ezúttal is a dobos, Michel "Away" Langevin tervezte - 5 stúdió-dalt tartalmaz; köztük a korábban csak bakeliten megjelent 'Forever Mountain'-t, valamint a 'Silver Machine' című Hawkwind-feldolgozást.

A tracklista:
01. Post Society
02. Forever Mountain
03. Fall
04. We Are Connected
05. Silver Machine

A Voivod énekese, Denis "Snake" Bélanger nemrég a Metal Wani magazinnak nyilatkozott az EP zenei irányzatát illetően: "Egy kicsit más lesz... De a Voivod mindig is arról volt híres, hogy mást csinál, mint amit azelőtt. Természetesen érezhető lesz rajta a védjegyünk, valamint mindaz, amit az új basszusgitárosunk, Rocky [Dominique Laroche] hozzátett a dalokhoz. Az biztos, hogy nem olyan lesz, mint a 'Target Earth', de ugyanakkor egyből rá lehet majd vágni, hogy 'Igen, ez Voivod'".

Langevin a következőket tette hozzá: "A turné közepette jelenleg azon vagyunk, hogy szabadidőt találjunk  a RadicArt stúdióba való bevonulásra. Elég sok riffet megírtunk a buszon, és amíg kezdetét nem veszi a februári, Vektor-ral közös észak-amerikai turné, addig szerencsére időnk nagyrészét Montréalban tudjuk tölteni, hogy befejezzük az újabb nótákat. De addig készüljetek fel egy EP-re, a jó öreg Voïvod-féle thrash-prog-punk-metal stílusban".

Az új EP első nyilvános dala maga a címadó szám. A tagok által "apokaliptikusnak", de egyben "Voivod-osan futurisztikusnak" nevezett 'Post Society' itt meghallgatható:

Hamarosan jönnek az infók az új nagylemezről!

A Voivod idei turnéjának első dátumai és állomásai itt böngészhetők.

A Voivod (valamint a Carcass, a Napalm Death és az Obituary) nemrég ért végére 'Deathcrusher 2015' nevezetű európai körútjának. A turné alkalmából a Voivod és a Napalm Death megjelentetett egy közös 7-inches split-lemezt. A kiadványra mindkét banda egy-egy új dalt rögzített? az előbbi a 'Forever Mountain', az utóbbi pedig a 'Phonetics For The Stupefied' című exkluzív szerzeményt. A kizárólag bakeliten megjelent, 2,500 példányra limitált kiadvány csak Európában és az USA-ban kapható.

A Voivod 2013-ban adta ki 'Target Earth' című tizenhetedik nagylemezét (ami egyben a banda tizenharmadik stúdióalbuma). Ez az első Voivod stúdióalbum, melyen a 2005-ben elhunyt gitáros Denis "Piggy" D'Amour játéka semmilyen formában nem szerepel - minden gitár-témát a Voivod-hoz 2008-ban csatlakozott Daniel "Chewy" Mongrain játszott fel. 1991 óta pedig ez az első Voivod nagylemez, melyen újra Jean-Yves "Blacky" Theriault basszusgitározott.
A 'Target Earth' december elején jelent meg kazettás változatban - erről bővebben itt írtunk.


VOIVOD - debütált a 'Post Society' EP címadódala
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás