Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CIRCUS MAXIMUS - itt az első klip-premier a 'Havoc' albumról!


2016-03-14

A norvég progresszív metal zenekar március 18-án, pénteken jelenteti meg újabb mesterművét, ami "minden bizonnyal mély nyomot hagy a prog-metal színtér talaján".

A progos groove-okat és riffeléseket ezúttal is Michael Eriksen "mennybéli" énekhangjával tette színesebbé a banda. Habár nehéz pontosan meghatározni ezt a műfajt, az új Circus Maximus lemez kétségkívül be fog jönni mindenkinek, aki kedveli a kemény, de komplex témákat és a dallamos metal-himnuszokat.
 
"Az új album témája az élet és annak élményei; különösképpen a szeretet és a gyűlölet" - nyilatkozta a banda gitárosa / producere, Mats Haugen. "Átvitt értelemben úgy mondanám, hogy ezek a dalok a vágyaknak való engedés, illetve az érzelmek mentén meghozott döntések következményeivel való küzdés koncepciója köré épül".
 
A Frontiers Music Srl jóvoltából megjelenő 'Havoc' albumra kilenc vadonatúj dal került fel - köztük több "tipikus Circus Maximus-ópusz" ('Pages', 'The Weight', 'After The Fire', stb.), egy "rendkívül kemény, metalos kompozíció" ('Havoc') és egy "lassú, dallamos líra" ('Loved Ones'). Íme a borító és a tracklista:

01. The Weight
02. Highest Bitter
03. Havoc
04. Pages
05. Flames
06. Loved Ones
07. After The Fire
08. Remember
09. Chivalry

Az album deluxe változata egy bónusz koncertlemezt is tartalmaz. Ennek anyagát 2012-ben rögzítették, a japán turné alkalmával. A tracklista így néz ki:

01. Forging (live)
02. Namaste (live)
03. The One (live)
04. Arrival Of Love (live)
05. Abyss (live)
06. Alive (live)
07. Game Of Life (live)
08. Last Goodbye (live)

A 'Havoc' első három dal-premierje - a 'The Weight', a címadó 'Havoc' és a 'Pages' - alább érhető el; frissen pedig megjelent a 'Remember' hivatalos videoklipje:

A C.M. egy nagyszabású európai, amerikai turnét tervez a közeljövőben (fellépnek például a világhírű ProgPower USA fesztiválon). A dátumok és állomások hamarosan nyilvánossá válnak.

A Circus Maximus legutóbbi nagylemeze 2012 nyarán jelent meg, a Frontiers Records jóvoltából, 'Nine' címmel. Az albumról bővebben itt írtunk. A banda legutóbbi videoklipje a 'Namaste' című számhoz készült:


CIRCUS MAXIMUS - itt az első klip-premier a 'Havoc' albumról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás