Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DARK FUNERAL - itt a 'Where Shadows Forever Reign' album új videoklipje, az 'Unchain My Soul'!


2016-05-31

A legendás svéd black metal zenekar 2016. február 1-én vette célba azt a stúdiót, ahol 7 év után új nagylemezt rögzítettek.

A frontember, Lord Ahriman korábban elmondta: "2016-ban elhozzunk nektek azt, amire régóta vártok: egy újabb epikus, Sátáni Szimfóniát! Nagyon várjuk már, hogy ti is rátehessétek a kezeteket, és élvezhessétek azt a művet, amit a jövőben a black metal referenciájaként fognak emlegetni. Ez lesz az eddigi legdinamikusabb és legváltozatosabb albumunk; de megnyugodhattok: a Dark Funeral magja és sötét lelke továbbra is él!
Feburárban bevonultunk a Dug-Out Stúdióba, ahol Daniel Bergstrand producerrel nekilátunk ennek az ópusznak. Hamarosan kinyílik a Pokol kapuja! A Dark Funeral visszatért - nincs mellébeszélés! Azért vagyunk itt, hogy összegyűjtsük a lelketeket!
".

Ahriman később hozzátette: "Hat év telt ez azóta, hogy utoljára meggyújtottuk a Pokol lángját, de ne féljetek: visszatérésünk minden eddiginél erősebb lesz. Új Sátáni Szimfóniánk teljesen új dimenzióba fogja helyezni a black metal műfajt. Sötét, melankólikus, kísérteties, filmzenei hatású és epikus - nagyjából ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni új albumunk atmoszféráját!
Nagy köszönet mindenkinek, aki 2015 folyamán is támogatott minket azzal, hogy eljött a koncertjeinkre, megvette a 'Nail Them To The Cross' single-t, és türelmesen várt, vár következő albumunk megjelenésére. 2016 lesz az az év, amikor ennek végre eljön az ideje. A színfalak mögött nagyon keményen dolgozunk azon, hogy minden a lehető legtökéletesebb legyen!
".

A Dark Funeral szinte napra pontosan 20 évvel debütáló albuma, a 'The Secrets Of The Black Arts' megjelenése után vonult ismét a stúdióba, ahol máciusra megszületett a 'Where Shadows Forever Reign' című anyag, amit június 3-án, pénteken ad ki a Century Media Records, a lent látható borítóval.

Íme a legfrissebb közlemény: "Wow, ilyen gyorsan eltelt 6 év? Iszonyatos módon repül az idő! De a lényeg az, hogy a Dark Funeral visszatért! Bandánkhoz méltóan ezúttal is komoly zenei határokat feszegetünk, és új, még sötétebb, még zordabb dimenzióba helyezzük a black metalt. A 'Where Shadows Forever Reign' az eddigi legprofesszionálisabb, legtechnikásabb, legdinamikusabb legepikusabb albumunk. A korábbi lemezeinkhez viszonyítva, itt minden egyes dal saját spiritusszal és identitással rendelkezik - minden eddiginél intnzívebb magaslatokba emelkedtünk. Attól függetlenül, hogy szereted az extrém black metalt, vagy sem, biztos vagyok benne, hogy ezen a lemezen találsz több olyan dalt is, ami bejön! Természetesen most is azon voltunk, hogy totális perfekciót vigyünk véghez, a zene, a dalszövegek, a hangszerelés, a produkció, a performansz és a borító tekintetében egyaránt. Ez utóbbit egyébként Necrolord készítette".

Az új Dark Funeral album megjelenik normál tokos CD-n, limitált, fordított kereszt alakú digipakban (ajándék poszterrel), többféle színű LP-n és digitális formában. Az alap-dallista így néz ki:

01. Unchain My Soul
02. As One We Shall Conquer
03. Beast Above Man
04. As I Ascend
05. Temple Of Ahriman
06. The Eternal Eclipse
07. To Carve Another Wound
08. Nail Them To The Cross
09. Where Shadows Forever Reign

A 'Nail Them To The Cross' dal már korábban napvilágot látott (erről bővebb infók lentebb), de nemrég megjelent a lemez címadó tétele, valamint az 'Unchain My Soul' hivatalos videoklipje is:

A Dark Funeral 2015 elején - mindenféle előzetes bejelentés nélkül - bemutatott egy vadonatúj dalt, valamint a hozzá tartozó videoklipet. A banda legújabb, "kegyetlen és dühös" 'Nail Them To The Cross' című száma a fentebb említett, Uppsala-beli Dug-Out Stúdióban került rögzítésre, Daniel Bergstrand keverésében. A dalhoz - ami. 2015 február 23-án megjelent limitált, 7-inches LP-single formájában, illetve digitális letöltésként - Owe Lingvall rendezésében forgatott videoklipet a banda, melyben már a vadonatúj felállás szerepel, két újonnan csatlakozott taggal - Heljarmadr énekes és Natt basszusgitáros - kiegészülve.

 

A 'Nail Them To The Cross' bakelit borítóját Marcelo Vasco illusztrálta. Íme a single két dala, amit Daniel Bergstrand hangtechnikus kevert és maszterizált:

 

A-oldal: Nail Them To The Cross
B-oldal: Temple Of Ahriman

 

Az LP kétféle színben, fekete és kék bakeliten jelent meg, 500-500 kézzel számozott példányban. A rendelést kizárólag a www.cmdistro.com oldalon lehet leadni.

 

A banda 2012-ben kötött lemezszerződést a Century Media Records-szal (miután 2011-ben külön váltak útjaik a Regain Records-tól); 2013-ban pedig egy nagyszabású európai turnéval ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. A körút során az az Emperor Magus Caligula vette át az énekesi posztot, aki 2010-ben, baráti körülmények között kilépett a bandából. Caligula csak a turné erejéig szerepelt a csapatban.

 

A Dark Funeral egykori gitárosa, David "Blackmoon" Parland 2013 márciusában hunyt el - erről bővebben itt írtunk. Az ő posztját pillanatnyilag Chaq Mol (Mordichrist) tölti be, míg dobokon Dominator (Eldkraft, The Wretched End), szólógitáron pedig Lord Ahriman működik közre.

 

Az új énekes, Heljarmadr (akinek neve régies skandináv nyelven 'Egy férfi a Pokolból' jelentéssel bír) gyökerei egészen a '90-es évek black metal színteréig nyúlnak vissza: a frontember olyan híres underground bandákban fordult meg annak idején, mint a Grá, a Domgård és a Cursed 13. Személyében "színtiszta sötétséget és könyörtelen gonoszt" ismerhetnek meg a Dark Funeral rajongói.
Natt, az új basszusgitáros korábban az Angrepp nevű black / thrash metal bandában zenélt - ezen együttes tagjaival közösen alapította meg később a "mélyen elkötelezett black metalista" Withershin formációt. A "nagy ismeretlen" művészeteként is számon tartott Natt szabadidejét "az ősi svéd erdők felfedezésébel, és a leegyszerűsített világban élő tömegek ignorálásával" tölti.

 

A Dark Funeral új felállása február 20-án, a norvégiai Bergenben megrendezésre került Blastfest-en mutatkozott be, de a csapat fellépett tavaly nyáron a dunaújvárosi Rockmaraton Fesztiválon is.

 

A Dark Funeral 2009-ben adta ki legutóbbi nagylemezét, 'Angelus Exuro Pro Eternus' címmel.

 

Íme a Dark Funeral jelenlegi felállásának tagjai:

 

Heljarmadr - ének

Natt - basszusgitár

Lord Ahriman - szólógitár

Chaq Mol - ritmusgitár

Dominator - dobok


DARK FUNERAL - itt a 'Where Shadows Forever Reign' album új videoklipje, az 'Unchain My Soul'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás